| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UPORABA SPLETNIH TEHNOLOGIJ ZA RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJ Z OGRODJEM IONIC
Sandi Majninger, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali možnosti uporabe spletnih tehnologij za razvoj mobilnih aplikacij. Preučili smo razlike med načinom interakcije na namiznih računalnikih in napravah z na dotik občutljivimi zasloni. Opisali smo, kako so se uporabniški vmesniki aplikacij prilagodili na nov način interakcije. Poiskali smo nabor orodij, ki omogočajo uporabo spletnih tehnologij za razvoj mobilnih aplikacij. Izbrali smo programsko ogrodje Ionic in z njim razvili hibridno mobilno aplikacijo, ki omogoča pregled, iskanje, brskanje in shranjevanje elektronskih gradiv z spletnega portala Digitalne knjižnice Univerze v Mariboru.
Keywords: Ionic, mobilna aplikacija, spletne tehnologije, Cordova, Javascript
Published: 13.10.2015; Views: 1075; Downloads: 142
.pdf Full text (1,02 MB)

2.
RAZVOJ MOBILNE HIBRIDNE APLIKACIJE NA PLATFORMI APACHE CORDOVA/IONIC ZA PRIKAZ VREMENA
Klemen Žnidar, 2016, master's thesis/paper

Abstract: V tem delu želimo raziskati in predstaviti razvoj prototipa mobilne hibridne aplikacije za prikaz vremena. Osredotočeni smo na razvoj in potek razvoja mobilne hibridne aplikacije od snovanja do zaključka. Mobilna hibridna aplikacija je zgrajena na platformi Apache Cordova in ogrodju Ionic, ki združuje mobilnemu svetu prirojene tehnologije, kot so CSS3, HTML5, SaaS, AngularJS in druge aktualne tehnologije v svetu mobilnih aplikacij. Za mobilno hibridno aplikacijo smo se odločili zato, da jo lahko poganjamo na različnih platformah in nismo omejeni le na določen operacijski sistem. Prototip mobilne hibridne aplikacije lahko razvijemo hitreje kot primerljiv prototip izvorne aplikacije. Cordova nam ponuja vtičnike, s katerimi dodelujemo aplikacije. S tem dosežemo manjše stroške, kar je v trenutnih časih pomembno. AngularJS nam omogoča dobro sprotno testiranje in posledično odkrivanje potencialnih napak že zgodaj v razvoju. Zaradi uspešnosti prinašanja rezultatov in skrajšanja časa razvoja smo izbrali agilne metodologije razvoja programske opreme.
Keywords: hibridna aplikacija ogrodje Ionic orodje AngularJS Cordova OpenWeatherMap
Published: 17.11.2016; Views: 680; Downloads: 100
.pdf Full text (3,41 MB)

3.
UPORABA ASP.NET 5 ZA IMPLEMENTACIJO SPLETNIH ANKET
Danijel Leopold, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje izdelavo spletne aplikacije v Microsoft Visual Studiu 2015 in ASP.NET 5. V teoretičnem delu smo opisali novosti v Microsft Visual Studiu 2015 in ASP.NET 5 ter oblačno storitev Microsoft Azure. Opisali smo tudi ogrodje Apache Cordova za razvoj hibridnih mobilnih aplikacij, ki tečejo na različnih operacijskih sistemih. V praktičnem delu smo s pomočjo tehnologij, opisanih v teoretičnem delu, izdelali programa za izdelovanje in reševanje spletnih anket.
Keywords: Microsoft Visual Studio 2015, ASP.NET 5, spletne ankete, hibridna mobilna aplikacija, storitev v oblaku, Microsoft Azure, Apache Cordova
Published: 13.09.2016; Views: 501; Downloads: 31
.pdf Full text (4,83 MB)

4.
RAZVOJ IN IMPLEMENTACIJA HIBRIDNIH MOBILNIH APLIKACIJ
Simon Grivc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je na konkretnih primerih predstaviti prednosti in slabosti hibridnih mobilnih aplikacij. Osredotočili smo se predvsem na razvoj aplikacij s pomočjo ogrodja Apache Cordova ter ogrodja Ionic. Implementirali smo poslovno hibridno aplikacijo mobileCRM, ki uporablja povezavo z podatkovno bazo ter domorodne funkcionalnosti naprave. Ugotovili smo, da se hibridne aplikacije v veliko primerih lahko kosajo, če ne celo prekosijo domorodne aplikacije v hitrosti izdelave, več-platformnosti ter uporabniški izkušnji, vendar imajo, za zdaj, to slabost, da so zelo potratna pri sistemskih sredstvih, ki jih porabijo več kot domorodne aplikacije.
Keywords: Hibridne aplikacije, Ionic, Cordova, AngularJS, mobilne naprave
Published: 22.09.2016; Views: 486; Downloads: 82
.pdf Full text (1,56 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica