| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Modeliranje in optimizacija distribucijskega omrežja za transport modnih izdelkov
Tadej Bratina, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na analizo nekaterih značilnosti distribucijskega omrežja slovenskega trgovca z modnimi izdelki in na izgradnjo ter optimizacijo modela njegovega distribucijskega omrežja. Zaradi zapletenosti procesa pridobivanja podatkov in kompleksne kvantitativne optimizacijske metodologije smo se osredotočili na zgolj 9 vozlišč distribucijskega omrežja, ki sicer dobro predstavljajo značilnosti in karakteristike omrežja ter omogočajo vpogled v delovanje podjetja, ki se ukvarja s prodajo modnih izdelkov, za izvajanje transportnih storitev pa najema zunanje izvajalce. V diplomskem delu smo do potankosti predstavili kvantitativno metodologijo, ki smo jo uporabili za izgradnjo optimizacijskega modela distribucijskega omrežja, prav tako pa smo transparentno predstavili način pridobivanja podatkov, ki smo jih pridobili z zgrajenega modela distribucijskega omrežja v geografskem informacijskem sistemu, s strani slovenskega trgovca z modnimi izdelki in s strani mednarodnega logističnega in transportnega podjetja. Na podlagi pridobljenih podatkov smo lahko do potankosti analizirali značilnosti distribucijskega omrežja, izgradili kvantitativni model in ga optimizirali s pomočjo Excelovega Reševalnika, na koncu pa tudi predstavili optimalne rešitve oz. organizacijske verzije enostavnega in kombiniranega modela distribucijskega omrežja. Najpomembnejša ugotovitev diplomskega dela je, da obstajajo pomembne razlike med karakteristikami stroškovnih podatkov, če so ti podani s strani transportnega podjetja, ali pa so podani s strani podjetja, ki za transport najema zunanje izvajalce. Ko so podatki podani s strani transportnega podjetja, vedno obstaja močna korelacija med transportno razdaljo in stroški transporta, medtem ko te korelacije pri podatkih slovenskega trgovca z modnimi izdelki praktično ni. To se pokaže tudi v optimalnih rešitvah modela distribucijskega omrežja, ugotovitev pa nasprotuje dosedanjim rezultatom preteklih raziskav in s tem odpira nove možnosti za nadaljnje raziskave.
Keywords: distribucijsko omrežje, optimizacijski model, cestni tovorni transport, transportni stroški, transport modnih izdelkov
Published: 28.02.2019; Views: 385; Downloads: 60
.pdf Full text (1,83 MB)

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
ORGANIZIRANJE PREVOZA BLAGA PO CESTI V TRANSPORTNEM PODJETJU
Štefka Horvat, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sem najprej orisala pomen transporta v gospodarstvu. Transport je bistven dejavnik prostorske delitve dela. Prikazala sem cestni tovorni transport, katerega glavna prednost je njegova velika dostopnost, ki jo omogoča razširjenost cestne mreže. Njegovi pomembni prednosti sta tudi hitrost in velika prožnost oz. odzivnost. Zaradi vse večje konkurence v cestnem tovornem transportu morajo podjetja nenehno spremljati razmere na trgu in se prilagajati spremembam. Uveljavljajo se predvsem podjetja, ki razmišljajo tržno in nenehno izboljšujejo raven kakovosti transportnih storitev. V empiričnem delu naloge sem predstavila organiziranje cestnega tovornega transporta v prevozniškem podjetju Filipič Srečko transport d.o.o. Glavne ugotovitve tega dela naloge so:  za kakovostno izvajanje transportnih storitev je nujna dobra organiziranost transportnih procesov v podjetju in učinkovito upravljanje z voznim parkom;  s pravo izbiro transportnega sredstva (lahko) optimiziramo stroške in čas  podjetje si prizadeva dostaviti pošiljke pravočasno;  v čim večji meri se je potrebno izogniti praznim povratnim vožnjam;  v podjetju posvečajo veliko pozornosti izbiri transportne embalaže in načina pakiranja.
Keywords: cestni tovorni transport, elementi konvencije CMR, vrste pošiljk v cestnem transportu, organiziranje cestnega tovornega transporta, prevozniško podjetje Filipič Srečko transport
Published: 25.01.2012; Views: 2393; Downloads: 752
.pdf Full text (2,96 MB)

9.
TRŽENJE TRANSPORTNIH STORITEV CESTNEGA TOVORNEGA HLADILNIŠKEGA TRANSPORTA V PODJETJU ŽONTA MARJAN S.P.-ŽONTA TRANSPORT
Katja Klavžar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na cestni tovorni transport, ki zaradi svoje učinkovitosti, fleksibilnosti in hitrosti predstavlja nepogrešljivo dejavnost v sodobnem tržnem gospodarstvu. Opisali smo značilnosti, prednosti in slabosti cestnega tovornega transporta, transportno dokumentacijo in zavarovanje, proces organiziranja cestnega tovornega hladilniškega transporta na primeru podjetja Žonta transport ter posebnosti pri prevozu temperaturno občutljivega blaga s hladilniškimi vozili.
Keywords: Cestni tovorni transport, hladilniški transport, transportna storitev, trženje storitev, trženjski splet storitev, organiziranje cestnega tovornega transporta, paletizacija, euro standardi, gospodarska kriza.
Published: 20.07.2011; Views: 2626; Downloads: 282
.pdf Full text (1,64 MB)

10.
Search done in 0.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica