| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izbor celovite programske rešitve za manjše podjetje
Rok Murnik, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene osnovne lastnosti celovitih programskih rešitev ali ERP-sistemov. Predstavljeni so možni načini uvajanja celovitih programskih rešitev in celovita struktura projekta uvedbe celovite programske rešitve. V osrednjem delu diplome je na podlagi študije primera predstavlje izbor in uvedba celovite programske rešitve v manjšem podjetju. Predstavljena je primerjalna analiza treh celovitih programskih rešitev, ki se v Sloveniji najpogosteje uporabljajo v manjših podjetjih. Prikazali in predstavili smo jih na primeru prototipnem namestitve programa Datalab Pantheon, nastavitve programa kot tudi ob poskusni uporabi programa s funkcijami, ki jim jih izbrana celovita programska rešitev ponuja. Poskusna uporaba izbrane celovite programske rešitve je pokazala povečanje učinkovitosti zaposlenih pri izvajanju nekaterih procesov v proučevanem podjetju.
Keywords: Celovite poslovne programske rešitve, Poslovni informacijski sistem, Uvajanje, Malo podjetje
Published in DKUM: 21.09.2017; Views: 999; Downloads: 175
.pdf Full text (3,31 MB)

2.
Uvedba celovite programske rešitve microsoft dynamics nav2013r2
Žiga Jamnik, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene celovite programske rešitve, njihovi začetki in njihove značilnosti. Predstavljen je projekt uvedbe celovite programske rešitve v organizacijo, na kaj mora biti ta pozorna in kritični dejavniki uspeha uvedbe. V praktičnem delu diplome je predstavljeno podjetje, v katerega je bila uvedena programska rešitev Microsoft Dynamics Nav, podrobnejši pregled izvoza iz EXIM rešitve in uvoz podatkov v MS Dynamics Nav, ki je ključen za uspešno uvedbo. Naredili smo analizo obstoječega stanja in prikazali, kaj organizacija pridobi z uvedbo. Na koncu diplomske naloge smo analizirali mnenja prodajnega referenta in regionalnega vodje prodajnih področij o novo uvedeni ERP rešitvi.
Keywords: Celovite programske rešitve, Poslovni informacijski sistem, Microsoft Dynamics Nav, Uvedba, Uvoz podatkov
Published in DKUM: 22.06.2017; Views: 1116; Downloads: 76
.pdf Full text (4,61 MB)

3.
Uvedba modula QM v sklopu uvedbe Perftech.Larga v Livar, d.d.
Gregor Milivojevič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Tema diplomskega dela je uvedba modula Kontrola kakovosti v sklopu projekta Uvedba celovite programske rešitve Perftech.Largo v podjetju Livar, d. d. Vhodna kontrola kakovosti ni bila podprta z obstoječim informacijskim sistemom Livex. V diplomskem delu predstavljamo osnove celovitih programskih rešitev, dejavnike za izbor in načine uvajanja. Prikazano je posneto izhodiščno stanje v nabavi in vhodni kontroli, kot delu nabave. Z načrtom uvedbe predlagamo novi način dela, opredeljene so tudi dodelave programa. Podrobneje je prikazan postopek izvedbe dodelave za izpis obrazca za pogojni prevzem. Uvedba modula Kontrola kakovosti je izvedena skladno z načrtom uvedbe po interni metodologiji podjetja Perftech. V zaključku diplomskega dela so podani predlogi za možne spremembe, dopolnitve in nadgradnjo sistema.
Keywords: Uvajanje celovite programske rešitve Projekt uvedbe Načrt uvedbe Poslovni proces Vhodna kontrola kakovosti Perftech.Largo
Published in DKUM: 09.11.2016; Views: 1169; Downloads: 127
.pdf Full text (1,49 MB)

4.
Model agilnega pristopa pri razvoju celovite programske rešitve v oblaku za mala in srednje velika podjetja
Andrej Črne, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Implementacije celovitih programskih rešitev so v poslovnem svetu stalnica dobrih 40 let, praktično od samih pričetkov, ko je informatika začela podpirati osnovne poslovne procese v organizacijah. Tekom časa je bilo razvitih veliko metodologij, pristopov ter dobrih praks, vseeno globalna statistika za l. 2015 (in pretekla leta) kaže, da je več kot polovica projektov implementacije izven t. i. projektnega trikotnika oz. izven dogovorjenih dimenzij projekta, kar pomeni odklon od obljubljenega in dejansko realiziranega. Magistrsko delo, preko statistik in strokovne literature, obravnava trenutno stanje na področju implementacij, fokusirano v segmentu malega in srednje velikega podjetništva, ter tehnološke komponente oblaka. Izpostavljeni so kritični dejavniki uspeha, ki kasneje tvorijo izhodišča za model implementacije. Oblikovana je problemska teza − izvedba implementacij v praksi ni takšna, kot je želja naročnika in izvajalca. Dodatno je ta teza podkrepljena z raziskovanjem − polstrukturiranimi intervjuji implementatorjev, preko katerih so oblikovana problemska izhodišča. Osnova za tvorbo novega modela implementacije so agilne metode, ki so pri razvoju programske opreme stalnica, pri implementacijah celovitih programskih rešitev pa se strokovna literatura navezuje na prediktivne modele. Osnova za nov model je proces blagovno-materialnega poslovanja (nabava in prodaja), kjer se analizira proces v obliki matrike ključnih elementov, ki se jim določi priotiteta in način izvedbe. To je nadaljnja zasnova modela implementacije, ki se evalvira preko prototipnega modela in izpostavi merilke (kot osnovna za vodenje projekta). Predvideni učinki novega modela so: a) celovito vodenje projekta glede na spoznanje dela s Scrumban agilno metodo, b) vpletanje vseh deležnikov v projekt, skupaj s časovno in vsebinsko merilko, kaj in kdaj kdo dela, c) izboljšana sledljivost projekta, morala in pripadnost vseh vpletenih, d) zmanjšano tveganje odklona od dogovorjene izvedbe projekta.
Keywords: agilne metode, računalništvo v oblaku, implementacija, celovite programske rešitve, mala in srednje velika podjetja
Published in DKUM: 17.10.2016; Views: 1041; Downloads: 135
.pdf Full text (3,62 MB)

5.
UVEDBA PROIZVODNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V PODJETJU ODEJA D.O.O.
Otmar Luznar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava uvedbo sistema za upravljanje proizvodnje v podjetju Odeja, d. o. o. in njegove povezave z obstoječim informacijskim sistemom. Namen diplomske naloge je s pomočjo analize rezultatov, doseženih v proizvodnem procesu po uvedbi sistema, potrditi uspešnost projekta, poiskati nove možnosti za izboljšanje sistema in podati predloge za izboljšave ter s tem omogočiti še boljše delovanje proizvodnega procesa v podjetju.
Keywords: Celovite programske rešitve, sistem za upravljanje proizvodnje, Odeja, d. o. o., SCADA sistem, namenjen nadzorovanju in krmiljenju tehnološkega procesa z računalnikom, SUO skupna učinkovitost opreme.
Published in DKUM: 07.10.2016; Views: 973; Downloads: 136
.pdf Full text (5,66 MB)

6.
IZDELAVA E-GRADIVA ZA UPORABO CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE
Valentina Galjot, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Študentom so na vajah podana različna učna gradiva o celovitih programskih rešitvah. Tako študenti s pomočjo prosojnic dobijo zgolj teoretična znanja, praktične primere pa jim pripravijo učitelji, kar od njih zahteva kar nekaj priprav. ker pa je med študenti vse bolj priljubljeno e-izobraževanje, smo izdelali e-gradivo, kjer smo opisali celovito programsko rešitev SAP na študiji primera SAP GBI. Z izdelanim e-gradivom smo študentom omogočili izobraževanje od doma.
Keywords: celovite programske rešitve, E-izobraževanje, E-gradivo, SAP celovita programska rešitev
Published in DKUM: 30.10.2013; Views: 1131; Downloads: 83
.pdf Full text (1,60 MB)

7.
Model uvajanja celovitih programskih rešitev za javno upravo
Barbara Egart, 2012, master's thesis

Abstract: Uvedba celovitih programskih rešitev (ERP) je zaradi svoje kompleksnosti zapletena, zato se je morajo organizacije lotiti premišljeno. Pri uvajanju ERP pogosto prihaja do prekoračenih rokov, povečanja predvidenih stroškov in celo do opustitve uvajanj ERP. Ker dolgotrajno uvajanje ERP povečuje tveganje in stroške, smo v magistrski nalogi raziskali področje uvajanj ERP in na podlagi raziskav, pridobljenih informacij in praktičnih izkušenj zgradili model uvajanja rešitev ERP. Model temelji na ideji hitre metodologije, kar pomeni, da organizacija najde in uvede rešitev ERP kolikor hitro je mogoče in z minimalnimi stroški. Model smo prilagodili uvedbi ERP rešitev v javne zavode. Za kvalitetno izgradnjo modela smo najprej raziskali in v nalogi tudi predstavili področje metodologij uvajanja ERP rešitev. Podrobno smo analizirali uvedbo določenega javnega zavoda in ugotavljali odstopanja od metodologije, ki jo predlaga ponudnik rešitve ERP. V nadaljevanju smo izvedli in analizirali intervjuje v nekaj slovenskih javnih zavodih. Vse pridobljene informacije smo analizirali in jih upoštevali pri izgradnji modela. Pri modelu smo navedli lastnosti modela ter predstavili ključne dejavnike, ki vplivajo na uvedbo ERP rešitev v javni zavod. Faze modela smo kontrolirali in preverili obvladljivost. V zadnjem delu naloge smo model analizirali in predstavili prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti.
Keywords: Celovite programske rešitve (ERP, Model uvajanja ERP, Metodologije uvajanja, Javni zavod
Published in DKUM: 21.01.2013; Views: 1474; Downloads: 188
.pdf Full text (2,42 MB)

8.
PRENOVA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V ZDRAVSTVENEM ZAVODU
Marija Hrovat, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Računovodske informacije so pomemben del celotnih informacij, ki jih vodstvo podjetja potrebuje za pravilno in pravočasno odločanje. Osnovna naloga računovodske službe je, da zagotavlja kakovostne informacije notranjim, kakor tudi zunanjim uporabnikom. Ustrezna organiziranost informacijskega sistema je osnova za kvalitetno delovanje vsake organizacije. Informacijski sistem, ki omogoča hitro prilagodljivost nenehnim zakonskim spremembam je najpomembnejši za uspeh podjetja in zagotavljanje konkurenčne prednosti. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. V prvem delu so predstavljeni informacijski sistemi, njihovi sestavni deli in vrste. Opisala sem tudi finančni informacijski sistem. Opredelila sem prenovo poslovanja, uvajanje rešitev ERP in njihove značilnosti, navedla razloge in cilje prenove poslovnih procesov in na koncu še prikazala vpliv informacijske tehnologije na prenovo poslovanja. V drugem delu sem predstavila informacijski sistem Kopa in njegove prednosti. Ker sem želela ugotoviti, kako novi informacijski sistem sprejemajo uporabniki, sem med njimi izvedla anketo ter analizirala rezultate raziskave.
Keywords: informacijski sistem, finančno-računovodski informacijski sistem, proces, prenova, uvajanje celovite programske rešitve, ERP sistem Kopa
Published in DKUM: 07.03.2011; Views: 2016; Downloads: 163
.pdf Full text (706,99 KB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica