| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
PRIMERJAVA DOMORODNIH ANIMACIJ CSS3 IN ANIMACIJ Z UPORABO JAVASCRIPTA
Rok Penšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu na podlagi izdelanih testov s tehnologijami CSS3, JavaScript in jQuery opisujemo in podrobno analiziramo zmogljivost in odzivnost spletnih animacij ter pokritost tehnologij med najbolj uporabljenimi mobilnimi brskalniki. V prvem poglavju so predstavljene tehnologije, v naslednjih poglavjih pa izdelava testov in načini testiranja. V končnem poglavju so podani rezultati testiranj.
Keywords: spletne animacije, javascript, css3, html, primerjalna analiza, razvoj programske opreme
Published: 21.10.2016; Views: 804; Downloads: 58
.pdf Full text (3,12 MB)

2.
Izdelava spletnih aplikacij s pomočjo ogrodij Bootstrap 3 in Laravel 5
Ozren Blanuša, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Spletne aplikacije imajo podobno strukturo, kar je njihove razvijalce v preteklosti vodilo v razvoj različnih spletnih ogrodij, s katerimi so želeli doseči hitrejši razvoj aplikacij. V ta namen so nastala številna ogrodja, od katerih sta trenutno najbolj popularna Bootstrap 3 in Laravel 5. Slednji sta bili v diplomskem delu podrobno preučeni in praktično uporabljeni na primeru razvoja lastne spletne aplikacije, imenovane ''Dogodko''. Potrjeno je bilo, da je razvoj aplikacije bistveno hitrejši in lažji kot brez uporabe ogrodij, saj sta raziskani in uporabljeni ogrodji zasnovani tako, da omogočata uporabo že napisane kode oziroma modulov.
Keywords: HTML5, CSS3, Bootstrap, Laravel, HTTP, WAMP
Published: 13.09.2016; Views: 1161; Downloads: 141
.pdf Full text (573,75 KB)

3.
Razvoj spletne igre s pomočjo tehnologij HTML5
Matic Leva, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu opišemo ustvarjanje iger prirastka, ki jih lahko igramo v spletnem brskalniku in katerih logika se izvaja izključno na spletnem odjemalcu. V ta namen predstavimo lastno igro omenjenega tipa. Diplomsko delo opisuje korake načrtovanja igre in njene programske ter grafične rešitve na tujih in lastnem primeru. Pri izdelavi igre smo uporabili skriptni jezik Javascript, ogrodje Knockout, orodje jQuery, animacije CSS3 in moderne elemente HTML5. V delu so predstavljeni tudi načini oglaševanja in trženja takšne igre, ki smo jo ovrednotili z vidika zabave in novosti za prihodnje igralce.
Keywords: HTML5, CSS3, jQuery, Knockout
Published: 06.11.2015; Views: 664; Downloads: 96
.pdf Full text (927,27 KB)

4.
POSTAVITEV VIRTUALNE UMETNOSTNE GALERIJE Z UPORABO HTML5
Tadej Roškar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo razvili virtualno umetnostno galerijo z uporabo HTML5 in CSS3 elementov. Stran omogoča sprehajanje od slike do slike, prikaz opisa slike in branje tega opisa. Opisali smo proces načrtovanja in razvijanja strani, podrobneje pa smo opisali tudi novosti HTML5 standarda, ki smo jih uporabili. Stran smo testirali v različnih okoljih.
Keywords: HTML5, CSS3, tranzicije, text to speech
Published: 14.10.2015; Views: 964; Downloads: 59
.pdf Full text (1,54 MB)

5.
REFERENČNA ZBIRKA ELEMENTOV STANDARDA HTML5
Timotej Majcen, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo ustvarili zbirko primerov uporabe standarda HTML5. Zgradili smo ogrodje, ki omogoča prikaz in razlago posameznih elementov, ter aplikacijo, s katero smo lahko podrobneje prikazali delovanje kode. Novosti smo ločili v ustrezne podskupine, predstavili njihovo delovanje ter ustvarili primer uporabe za posamezne elemente. Zbirko smo na koncu prevedli v angleški jezik. Z gradnjo zbirke smo ugotovili, da HTML5 omogoča gradnjo kompleksnejših spletnih strani, vendar zaradi njegove odvisnosti od drugih tehnologij še vedno ni primeren za gradnjo resnejših aplikacij.
Keywords: HTML5, CSS3, JavaScript, zbirka primerov
Published: 18.12.2014; Views: 887; Downloads: 80
.pdf Full text (1,36 MB)

6.
RAZVOJ SPLETNEGA MEDIJA OB PODPORI SODOBNIH SPLETNIH TEHNOLOGIJ
Matjaž Železnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Sodobne spletne tehnologije nudijo nešteto možnosti za razvoj kompleksnih spletnih aplikacij. Z njimi ustvarjamo dinamičen, interaktiven in bogat splet. Dostop do informacij je veliko bolj poenostavljen, uporabnikom pa nudijo veliko možnosti za dosego ciljev. V diplomskem delu predstavimo že obstoječe sodobne spletne tehnologije jQuery, AJAX, HTML5 ter CSS3 in prikažemo njihov razvoj in delovanje na različnih primerih. Namen prikaza teh tehnologij je, da lahko razvijalci dosežejo njihovo ponovno uporabo in tako izboljšajo uporabniško izkušnjo ter posledično večji uspeh spletnih strani.
Keywords: jQuery, AJAX, CSS3, HTML5, spletne tehnologije, sodoben splet
Published: 20.09.2013; Views: 1661; Downloads: 82
.pdf Full text (2,39 MB)

7.
ZMOŽNOSTI CSS3 ZA OBLIKOVALCE
Doris Drčić, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo pregledali zgodovino razvoja in kaj sploh je CSS. Diplomska naloga obsega tako teoretični kot praktični del. V teoretičnem delu smo se predvsem posvetili novostim, ki jih prinaša CSS3 in proučili, kako lahko oblikovalci te novosti čim bolje izkoristijo in kako jim olajšajo zadeve pri samem oblikovanju. S praktičnim delom diplomske naloge smo nato prikazali, kaj vse je možno narediti oz. oblikovati z novimi in nadgrajenimi elementi, ki nam jih ponuja CSS3. Najprej je nastala idejna zasnova, nato pa smo oblikovali spletno stran s CSS stili. Uporabili smo različne nove elemente, katere smo že opisali v teoretičnem delu naloge. Na koncu smo prikaz spletne strani z novostmi tudi preizkusili v različnih brskalnikih, pri čemer smo ugotovili, da se podpora modulov in prikaz same spletne strani od brskalnika do brskalnika razlikuje.
Keywords: CSS, CSS3, oblikovanje, spletno oblikovanje
Published: 18.09.2013; Views: 900; Downloads: 78
.pdf Full text (2,24 MB)

8.
KNJIŽNICE JAVASCRIPT ZA ZDRUŽLJIVOST SPLETNIH BRSKALNIKOV S SODOBNIMI SPLETNIMI TEHNOLOGIJAMI
Denis Zelić, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja način podpiranja zastarelih brskalnikov pri razvoju sodobnih spletnih strani. Naloga obsega predstavitev sodobnih spletnih tehnologij, problema zastarelih brskalnikov, pristopov k dodajanju podpore in knjižnic za združljivost. JavaScript Modernizr je predstavljen kot ključna knjižnica, okoli katere se gradi celotna podpora spletne strani. Naloga zajema tudi predstavitev spletne strani za demonstracijo knjižnic za združljivost, ki je nastala kot praktični del diplomskega dela.
Keywords: JavaScript, HTML5, CSS3, Modernizr, knjižnice za združljivost, zaznavanje brskalnikov, zaznavanje funkcionalnosti
Published: 13.09.2013; Views: 994; Downloads: 95
.pdf Full text (1,76 MB)

9.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ Z UPORABO HTML 5
Jernej Mušič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predelali novosti, ki jih prinaša označevalni jezik HTML5, ter se osredotočili na možnosti, ki jih ponuja pri razvoju spletnih aplikacij. Novosti smo razcepili na podskupine ter jih opisali in predstavili z osnovnimi primeri uporabe. V nadaljevanju smo se osredotočili na razvoj spletne aplikacije z uporabo jezika HTML5, kjer smo razvili enostavno aplikacijo namenjeno manipuliranju fotografij. Po razvoju aplikacije smo se nato osredotočili na delovanje aplikacije v najbolj množično uporabljenih spletnih brskalnikih in preverili njihovo kompatibilnost. Ugotovili smo, da jezik HTML5 ni primeren za samostojno uporabo v razvoju spletnih aplikacij, in da ima pomanjkljivo varnost, s čimer lahko ogroža delovanje aplikacij.
Keywords: HTML5, CSS3, Canvas, Java Script
Published: 02.09.2013; Views: 1692; Downloads: 181
.pdf Full text (2,16 MB)

10.
ANALIZA HTML5 IN CSS3 ZA RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ
Mihael Furek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo pregledali zgodovino razvoja označevalnega jezika HTML ter stilskih predlog CSS. Predvsem smo se posvetili novostim v HTML5 in CSS3. Podrobneje smo analizirali nove možnosti, ki jih nudi HTML5 ter opisali nove elemente. Novosti CSS3 smo predstavili z veliko primeri. Navedli smo še nekaj orodij za lažje in hitrejše delo s HTML in CSS kodo. Na koncu smo pripravili še stilsko predlogo za blogerski sistem Wordpress. Začeli smo z idejno zasnovo, nadaljevali z izdelavo slike z grafičnim orodjem in zaključili s postavitvijo predloge z zapisom HTML in CSS kode. Ugotovili smo, da vseh novosti še danes ne moremo uporabiti, saj vsi brskalniki ne znajo pravilno prikazati HTML5 elementov in oblik, ki jih določimo s CSS.
Keywords: HTML, HTML5, CSS, CSS3
Published: 11.07.2013; Views: 1132; Downloads: 203
.pdf Full text (2,37 MB)

Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica