| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
IZVRŠBA NA PODLAGI VERODOSTOJNE LISTINE
Sašo Đorđev, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi obravnavam izvršbo na podlagi verodostojne listine. Tema se mi zdi zelo zanimiva, saj je to področje, ki je doživelo veliko novitet. V uvodnem delu skušam predstaviti in obdelati pojem postopka izvršbe in izvršilnega prava, nato opisujem pojem verodostojna listina in njene značilnosti. Drugo fazo posvečam postopku izvršbe na podlagi verodostojne listine in novemu avtomatiziranemu postopku, ki sta jedro mojega dela, saj sem iz tega lahko izluščil ugotovitve. V sklepni fazi predstavljam ugotovitve, ki sem jih zahvaljujoč raziskovanju pridobil.
Keywords: izvršilni postopek, verodostojna listina, izvršilno pravo, avtomatiziran postopek izvršbe na podlagi verodostojne listine
Published: 17.07.2009; Views: 3797; Downloads: 1092
.pdf Full text (5,65 MB)

4.
INFORMATIZACIJA PRAVOSODJA NA PRIMERU CoVL
Maruška Vihar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Zakon o izvršbi in zavarovanju je doživel številne spremembe. Z ustanovitvijo Centralnega oddelka za izvršbo na podlagi verodostojne listine, (CoVL) je bil leta 2008 v Republiki Sloveniji storjen pomemben korak k informatizaciji slovenskega pravosodja. Od takrat naprej izvršilni postopek za predloge izvršb na osnovi verodostojne listine poteka avtomatizirano in v elektronski obliki. Informatizacija izvršilnega postopka in ustanovitev CoVL omogoča elektronsko poslovanje med sodišči in vlagatelji predlogov izvršb, katerega dosežemo z uporabo standardnih informacijskih tehnologij. V diplomski nalogi predstavimo izvršilni postopek in z njim povezane pojme, raziščemo pravno podlago zanj ter opišemo delovanje CoVL. V sklepni fazi predstavimo še ugotovitve, ki smo jih zahvaljujoč raziskovanju, pridobili. Elektronsko vlaganje izvršbe je vsekakor velik korak naprej, vendar je potrebno storiti še marsikaj, da bo izvršba dosegla svoj cilj.
Keywords: Izvršilni postopek, Verodostojna listina, e-poslovanje, e-izvršba, Informacijska podpora, Avtomatiziran postopek izvršbe na podlagi verodostojne listine
Published: 17.01.2011; Views: 2271; Downloads: 227
.pdf Full text (464,08 KB)

5.
Projekt vzpostavitve proizvodnje za izdelavo centrirnih izvrtin v podjetju Impakta metal d.o.o.
Primož Gajšek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Izdelava luščenih palic je v podjetju že obstoječi posel. Uporabljajo se za izdelavo polosovin za osebna vozila različnih blagovnih znamk, kot so Ford, Mercedes, Volvo, Opel in druge. Zaradi zahteve kupca po dodatni obdelavi le-teh je potrebno izdelati centrirne izvrtine na obeh koncih luščene palice. Potrebno je najti najustreznejšo rešitev. Primerjati je potrebno stroške, ki nastanejo pri zunanjem izvajalcu storitev ali pri nakupu avtomatskega namenskega stroja za središčenje in posnetje robov ali pa pri nakupu avtomatske revolverske stružnice. Po analizi stroškov se predstavi, katera od naštetih možnosti je najboljša.
Keywords: centrirne izvrtine, luščene palice, zunanje izvajanje, stroški, avtomatiziran namenski stroj za središčenje in posnetje robov, avtomatska revolverska stružnica
Published: 07.03.2013; Views: 1097; Downloads: 115
.pdf Full text (2,87 MB)

6.
RAZVOJ UČNEGA MODULA ZA UČENJE OSNOV PROGRAMIRANJA INDUSTRIJSKIH KRMILNIKOV
Božo Gerlica, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema izdelavo elektro-pnevmatskega krmilja z vso centralno periferijo in pripadajočo osnovo tekočega traku, ki omogoča nadaljnjo razširitev in služi kot učni pripomoček za učenje osnov programiranja. Kot primer uporabe je prikazan postopek izgradnje makete tekočega traku s celotno pnevmatsko ter elektronsko decentralno periferijo, potrebno za izvedbo delovanja avtomatiziranega procesa sortiranja kosov različnih velikosti. V nadaljevanju je predstavljena izdelava celotne logike, potrebne za delovanje v avtomatskem režimu, ki je razvita s programskim orodjem SIEMENS S7 in teče v SIEMENS inteligenčnem vmesnem modulu IM 151-7.
Keywords: avtomatiziran proces sortiranja, učni modul, maketa sortirnice, SIEMENS Simatic, CPU IM151-7, STEP 7 WinCC
Published: 19.02.2015; Views: 603; Downloads: 195
.pdf Full text (9,09 MB)

7.
Prenova sistema za čiščenje plinov iz peči za kalciniranje anodnih blokov
Tomaž Peterkovič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo temelji na izgradnji novega programa za uporabniški vmesnik uporabljen v proizvodnji anodnih blokov v podjetju TALUM d.d. Avtomatiziran sistem izvaja kalcinacijo anodnih blokov v pečeh, pri tem nastajajo plini, katere je potrebno prečistiti. Uporabniški vmesnik smo izdelali v programu VIJEO Designer podjetja Schneider. Izdelan panel po tehnoloških zahtevah določa pot teh plinov skozi očiščevalne poti. V delu je opisan celoten sistem za očiščevanje plinov, katerega smo zaradi dotrajanosti in nezanesljivosti morali prenoviti.
Keywords: SCADA sistem, avtomatiziran sistem, uporabniški vmesnik, anodni bloki, pridobivanje aluminija
Published: 11.11.2019; Views: 19; Downloads: 8
.pdf Full text (4,90 MB)

8.
Avtomatiziran rezalnik stiroporja
Marsel Klemenčič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje razvoj mobilnega avtomatiziranega rezalnika stirodurja za delo na gradbišču. Namen razvoja izdelka je delno avtomatiziranje delovnega procesa, s čimer bi delavcu poenostavili delo ter posledično pripomogli pri hitrejši in kakovostnejši obdelavi gradbenega materiala.
Keywords: Avtomatiziran, rezalnik stirodurja, mobilen, gradbeni material
Published: 04.10.2019; Views: 60; Downloads: 14
.pdf Full text (2,71 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica