| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
RAZVOJ SPLETNE APLIKACIJE ZA DINAMIČNO RAZPOREJANJE PROIZVODNJE V MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETJIH
Andrej Knaflič, 2009, dissertation

Abstract: Raziskava obravnava razvoj spletne aplikacije za potrebe dinamičnega razporejanja proizvodnje v malih in srednjih podjetjih. Medtem ko večja podjetja lahko investirajo v ljudi in ustrezno tehnologijo, ki podpira aktivnosti razporejanja, številna mala in srednja podjetja trpijo prav zaradi pomanjkanja podpore pri upravljanju le-teh. Glavni cilj je bil razvoj stroškovno ugodne, učinkovite rešitve za potrebe razporejanja proizvodnje v malih in srednjih podjetjih s poudarkom na dostopnosti, neodvisnosti od platform in enostavnosti uporabe. Zaradi tega smo se odločili za razvoj spletne rešitve, pri kateri je bil glavni poudarek na razvoju inteligentnega in dinamičnega uporabniškega vmesnika. Rešitev je zgrajena modularno in omogoča dinamično razporejanje naročil v proizvodnjo na podlagi metode umetne inteligence - genetskih algoritmov. Rešitev je razvita kot samostojen informacijski sistem, ki preko administracijskega vmesnika omogoča upravljanje praktično vseh aktivnosti razporejanja. Tako lahko posameznim uporabniškim skupinam določamo ustrezne dostopne pravice in s tem uporabnikom omogočamo izvajanje posameznih aktivnosti. Poleg tega je v nalogi zajetih še pet glavnih funkcionalnosti, ki podpirajo dejavnosti razporejanja. Tako rešitev omogoča popisovanje sredstev s katerimi podjetje razpolaga, uporabo le-teh v procesu planiranja proizvodnje, zbiranje podatkov o proizvodnih aktivnostih, ažurno razpečevanje informacij in izvajanje nadzora nad dogajanjem v sistemu.
Keywords: Dinamično razporejanje proizvodnje, Razvoj spletne rešitve, Spletni uporabniški vmesnik, WAMP (Windows, Apache, MySQL, PHP), Majhna in srednje velika podjetja (MSP)
Published: 31.08.2009; Views: 4306; Downloads: 389
.pdf Full text (1,23 MB)

6.
PRIMERJAVA OGRODIJ ZA RAZVOJ BOGATIH SPLETNIH APLIKACIJ VADIN IN APACHE WICKET
Mario Marić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Povzetek V diplomskem delu preučimo dva izmed ogrodij za razvoj bogatih spletnih aplikacij Vaadin in Apache Wicket ter ju med seboj primerjamo po značilnostih in zmogljivosti. Seznanimo se s samim pojmom bogatih spletnih aplikacij. Nato obe ogrodji podrobneje predstavimo ter si na praktičnem primeru pogledamo njune prednosti ter slabosti. Praktični del diplomskega dela predstavlja implementacija spletne trgovine v obeh ogrodjih. Na podlagi rezultatov primerjave praktičnega dela izpeljemo sklep o uporabnosti obeh ogrodij.
Keywords: Vaadin, Apache Wicket, RIA, bogate spletne aplikacije
Published: 02.02.2012; Views: 1517; Downloads: 82
.pdf Full text (2,05 MB)

7.
PRIMERJAVA ODPRTOKODNIH IMPLEMENTACIJ STORITVENE KOMPONETNE ARHITEKTURE
Aleksander Žagar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Aplikacije iz leta v leto opravljajo bolj kompleksne naloge. Skupaj s kompleksnostjo teh nalog pa raste tudi kompleksnost aplikacij, kar ogroža uspešnost projektov, v okviru katerih se takšne aplikacije razvijajo. Z leti so se razvile razne metode in tehnologije v pomoč pri boju s tem problemom. Ena izmed takšnih tehnologij, hkrati pa glavna tema tega dela, je SCA. Predstavili smo njene osnovne koncepte, in sicer skupaj z njihovimi značilnostmi. Poleg tega smo opravili pregled odprtokodnih implementacij tehnologije, pri čemer smo se osredotočili na njihovo zmogljivost in skladnost s specifikacijam SCA.
Keywords: SCA, SOA, Apache Tuscany, Fabric3, fraSCAti, OSOA, storitvena arhitektura, odprta koda
Published: 17.08.2011; Views: 1666; Downloads: 151
.pdf Full text (3,47 MB)

8.
SPLETNA APLIKACIJA ZA GENERIRANJE POLJUBNO STRUKTURIRANIH DATOTEK
Črtomir Drofenik, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi obravnavamo rešitve na področju pretvarjanja oz. prenašanja podatkov iz različnih podatkovnih virov v različne tipe datotek. V osrednjem delu se osredotočimo na izdelavo spletne aplikacije, s katero uporabniku omogočamo določanje strukture podatkov, ki jih bodo shranili v določen tip končne datoteke. Podrobneje opišemo tudi podatkovno strukturo, ki smo jo ustvarili, kakor tudi uporaba posebenega prejavalnika za generiranje datotek.
Keywords: spletna aplikacija, generiranje datotek, razpoznavanje in generiranje podatkovnih struktur, Apache Velocity
Published: 25.09.2011; Views: 1273; Downloads: 80
.pdf Full text (1,62 MB)

9.
IZDELAVA SPLETLJAJA ZA KOLAB IN SHAREPOINT 2010
Denis Kukovič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Pri pridobivanju, zbiranju in deljenju informacij, je že od nekdaj pomemben proces izmenjave podatkov. Pri tem pa je nujno, da so podatki posredovani na varen način, v čim krajšem času in točno določenemu naslovniku oziroma odjemalcu informacij. Ljudje strmimo k temu, da imamo svoj vir podatkov urejen in pregleden. Za čim lažjo izmenjavo in organizacijo podatkov, so nam na voljo različna programska orodja. Sistemi za izmenjavo in organizacijo podatkov so največkrat vpeti v internih delovnih okoljih podjetij. Dva izmed takšnih sta Kolab in SharePoint 2010. V tej diplomski nalogi tako opisujemo značilnosti obeh orodij, za katera izdelamo še dve vgradni razširitvi.
Keywords: računalniške arhitekture, spletno programiranje, Apache, KDE, Kolab, Kpart, SharePoint 2010, sistemi za skupinsko delo, spletljaj
Published: 10.10.2011; Views: 1231; Downloads: 93
.pdf Full text (4,07 MB)

10.
PREPREČEVANJE RANLJIVOSTI V SPLETNIH REŠITVAH
Dominik Petrovič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izvedli raziskavo in predstavitev metod za izvajanje vdorov, ki jih napadalci uporabljajo za pridobitev nepooblaščenega dostopa do oddaljenega sistema oz. za motnjo storitev, ki jih le-ta ponuja. Na podlagi analize le-teh smo pripravili načrt izvedbe spletne rešitve, ki uvaja zaščitne mehanizme v aplikacijskem sloju, katerih namen je čim učinkoviteje preprečiti varnostne grožnje, ki ji pretijo. Ustrezno smo prilagodili tudi varnostne nastavitve ostalih slojev, na katerih rešitev deluje, da bi s tem preprečili vdor na drugih nivojih spletne rešitve. Na koncu smo spletno rešitev tudi uvedli in testirali učinkovitost naših zaščitnih metod.
Keywords: PHP, MySQL, Apache, varnost, spletna rešitev
Published: 15.11.2012; Views: 827; Downloads: 72
.pdf Full text (1,90 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica