| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
RAZVOJ SPLETNE APLIKACIJE SPA Z OGRODJEM ANGULARJS
Rene Cimerlajt, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Uporaba spletnih aplikacij se iz dneva v dan povečuje in posledično se spreminjajo tudi zahteve po novih in boljših načinih njihove implementacije. V diplomski nalogi se bomo osredotočili na spletne aplikacije, ki se izvajajo znotraj ene spletne strani (angl. single page applications; kratica: SPA). Omogočajo nam tekoče prehode med stranmi v aplikaciji, zagotavljajo odzivnejšo in boljšo uporabniško izkušnjo ter procesiranje podatkov na odjemalcu. Za gradnjo takšnih spletnih aplikacij lahko uporabimo različna ogrodja. Med njimi najbolj izstopa AngularJS, ki s svojo arhitekturo in načinom uporabe prekaša konkurenco. V diplomskem delu je predstavljen princip delovanja aplikacij SPA, ki temelji na uporabi Javascript ogrodja AngularJS. Zajeti so osnovni koncepti SPA ter podroben opis ogrodja. Njegovo uporabo smo predstavili na praktičnem primeru spletne aplikacije za prikaz vremenskih podatkov.
Keywords: računalništvo, razvoj spletnih aplikacij, JavaScript, AngularJS, SPA, aplikacija na eni spletni strani
Published: 22.05.2015; Views: 1528; Downloads: 173
.pdf Full text (1,90 MB)

2.
PRISTOP SPA ZA IZGRADNJO SPLETNIH STRANI
Sebastijan Štefanič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je raziskan postopek razvoja SPA aplikacij (enostranskih spletnih aplikacij). Razloženi so koncepti, ki jih je treba razumeti, ter ozadje in osnovni pojmi razvoja spletnih strani. Na začetku se osredotočamo na sam pomen besede »SPA« ter na arhitekturo SPA aplikacij. Raziskane so ene od najbolj aktualnih ogrodjih in knjižnic, ki se uporabljajo za razvoj SPA aplikacij, na koncu pa se nahaja še kratek primer, pri katerem se je uporabila AngularJS knjižnica.
Keywords: SPA, Microsoft, JavaScript, AngularJS, Backbone.js, Ember.js, MVC, MVVM
Published: 06.11.2015; Views: 496; Downloads: 45
.pdf Full text (2,17 MB)

3.
IZGRADNJA STRATEŠKE SPLETNE IGRE Z UPORABO OGRODJA DJANGO
Denis Tepeš, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Pri diplomski nalogi smo naredili spletno igro napisano s pomočjo ogrodja Django v jeziku Python. Seznanili smo se z optimizacijo spletne aplikacije in grajenjem spletne aplikacije s pomočjo knjižnic Angular in Bootstrap. Poleg tega smo se seznanili še z delovanjem generatorjem šuma Simplex noise in ga vključili v implementacijo. Implementirali pa smo tudi algoritem za določanje naključne lokacije vasi z upoštevanjem gostote vasi.
Keywords: Računalniške igre, Python, ogrodje Django, AngularJS
Published: 14.10.2015; Views: 917; Downloads: 83
.pdf Full text (5,65 MB)

4.
INFORMACIJSKI SISTEMI ZA PODPORO VODENJU V GASILSTVU
Peter Muraus, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni izsledki analize obstoječe informacijske rešitve za namen poveljevanja in vodenja v gasilstvu v Sloveniji in v tujini. Predstavljene so nekatere sodobne tehnologije in njihova uporabnost v takšnih informacijskih sistemih. Predstavljeno je načrtovanje informacijskega sistema za podporo poveljevanju in vodenju na praktičnem primeru. V praktičnem primeru pa je predstavljena uporaba sodobnih spletnih tehnologij pri izvedbi praktičnega primera.
Keywords: gasilci, vodenje, poveljevanje, Openshift, REST, AngularJS, Google maps.
Published: 08.03.2016; Views: 670; Downloads: 167
.pdf Full text (2,12 MB)

5.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ NA OSNOVI OGRODIJ ANGULARJS IN EXPRESS
Rok Rebernak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Poznavanje sodobnih tehnologij je ključnega pomena za hiter in učinkovit razvoj modernih spletnih aplikacij, zato smo v diplomskem delu preučili nekatere perspektivne odprtokodne JavaScript rešitve. Podrobno smo preučili ogrodje AngularJS, ki se izvaja na strani odjemalca, in ogrodje Express, ki je najbolj priljubljeno ogrodje za strežniško platformo Node.js. Prav tako smo preučili objektno orientirano podatkovno bazo MongoDB in paket za modeliranje v Node.js - Mongoose. Znanje, ki smo ga pridobili pri preučevanju omenjenih tehnologij, smo uporabili za izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča oglaševanje nepremičnin in premičnin za oddajanje v najem in napredno iskanje oglasov.
Keywords: AngularJS, Express, MongoDB, Mongoose, Node.js
Published: 09.05.2016; Views: 980; Downloads: 104
.pdf Full text (3,04 MB)

6.
RAZVOJ MOBILNE HIBRIDNE APLIKACIJE NA PLATFORMI APACHE CORDOVA/IONIC ZA PRIKAZ VREMENA
Klemen Žnidar, 2016, master's thesis/paper

Abstract: V tem delu želimo raziskati in predstaviti razvoj prototipa mobilne hibridne aplikacije za prikaz vremena. Osredotočeni smo na razvoj in potek razvoja mobilne hibridne aplikacije od snovanja do zaključka. Mobilna hibridna aplikacija je zgrajena na platformi Apache Cordova in ogrodju Ionic, ki združuje mobilnemu svetu prirojene tehnologije, kot so CSS3, HTML5, SaaS, AngularJS in druge aktualne tehnologije v svetu mobilnih aplikacij. Za mobilno hibridno aplikacijo smo se odločili zato, da jo lahko poganjamo na različnih platformah in nismo omejeni le na določen operacijski sistem. Prototip mobilne hibridne aplikacije lahko razvijemo hitreje kot primerljiv prototip izvorne aplikacije. Cordova nam ponuja vtičnike, s katerimi dodelujemo aplikacije. S tem dosežemo manjše stroške, kar je v trenutnih časih pomembno. AngularJS nam omogoča dobro sprotno testiranje in posledično odkrivanje potencialnih napak že zgodaj v razvoju. Zaradi uspešnosti prinašanja rezultatov in skrajšanja časa razvoja smo izbrali agilne metodologije razvoja programske opreme.
Keywords: hibridna aplikacija ogrodje Ionic orodje AngularJS Cordova OpenWeatherMap
Published: 17.11.2016; Views: 678; Downloads: 100
.pdf Full text (3,41 MB)

7.
IZVEDBA SISTEMA DIGITALNEGA OBRATOVALNEGA MONITORINGA
Srečko Smodiš, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo preučili in implementirali sistem digitalnega obratovalnega monitoringa. V teoretičnem delu bomo predstavili energetske sanacije in ugotovili potrebe po digitalnem obratovalnem monitoringu. V nadaljevanju bomo predstavili komponente, ki so potrebne za uspešno implementacijo sistema. V praktičnem delu bomo te komponente uporabili in z njihovo pomočjo zgradili produkt za branje, shranjevanje in prikaz podatkov o porabljeni toplotni energiji. Zgrajen sistem bomo analizirali in podali rezultate našega dela, ter podali morebitne predloge za izboljšanje sistema.
Keywords: Poraba energije, Monitoring, Pregled porabe, Energetska sanacija, Raspberry Pi, Node.js, AngularJS
Published: 16.09.2016; Views: 269; Downloads: 36
.pdf Full text (2,55 MB)

8.
SPLETNA APLIKACIJA ZA ANALIZO TELEVIZIJSKE GLEDANOSTI Z UPORABO OGRODIJ ANGULARJS IN D3.JS
Alen Karahasanović, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo implementirali prototipno aplikacijo za analizo televizijske gledanosti z uporabo ogrodij AngularJS in D3.js in tehnologij Node.js, Express.js ter MongoDB. V okviru tega smo preučili metode merjenja televizijske gledanosti in raziskali prednosti merjenja podatkov na podlagi tehnologije IPTV. Uporabljena ogrodja so nam omogočila hiter in učinkovit razvoj aplikacije, ki je uporabniku prijazna. Aplikacija omogoča uporabniški vmesnik za kreiranje poizvedb in prikazovanje podatkov gledanosti v obliki grafov in tabel.
Keywords: AngularJS, D3.js, analiza televizijske gledanosti
Published: 07.09.2016; Views: 431; Downloads: 41
.pdf Full text (4,13 MB)

9.
RAZVOJ MOBILNE REŠITVE VPRAŠAJ-ODGOVORI ZA FARMACEVTSKA PODJETJA S PRIPADAJOČIM SISTEMOM CMS
Rok Babič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Uporaba tabličnih računalnikov se je v zdravniških vrstah v zadnjih letih povečala. Farmacevtska podjetja prav tako iz dneva v dan več uporabljajo tablične računalnike pri promociji svojih izdelkov zdravnikom, saj zdravnikom laţje in bolj učinkovito predstavijo promocijska sporočila, sami zdravniki pa na tak način interaktivno sodelujejo v strokovnih razpravah. V sklopu diplomskega dela smo podrobno predstavili razvoj mobilne in spletne rešitve za predstavitvene namene. Aplikacija je namenjena interaktivni izmenjavi mnenj na strokovnih srečanjih zdravnikov. Z namenom, da bi se izognili teţavam s kvaliteto internetne povezave, smo razvili moţnost uporabe mobilne aplikacije brez internetne povezave. Podrobno smo opisali postopek razvoja aplikacije in razloge za izbiro tehnologije, ki je bila uporabljena. Prve povratne informacije zdravnikov so zelo pozitivne. Po njihovem mnenju s pomočjo našega sistema sami bolj aktivno sodelujejo na srečanjih v primerjavi s klasičnimi predstavitvami, moderator pa na tak način bolj učinkovito predstavi sporočila na strokovnih srečanjih.
Keywords: mobilne aplikacije, mobilni razvoj, iOS, Swift, AngularJS, glasovalni sistem
Published: 26.09.2016; Views: 315; Downloads: 45
.pdf Full text (2,84 MB)

10.
RAZVOJ IN IMPLEMENTACIJA HIBRIDNIH MOBILNIH APLIKACIJ
Simon Grivc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je na konkretnih primerih predstaviti prednosti in slabosti hibridnih mobilnih aplikacij. Osredotočili smo se predvsem na razvoj aplikacij s pomočjo ogrodja Apache Cordova ter ogrodja Ionic. Implementirali smo poslovno hibridno aplikacijo mobileCRM, ki uporablja povezavo z podatkovno bazo ter domorodne funkcionalnosti naprave. Ugotovili smo, da se hibridne aplikacije v veliko primerih lahko kosajo, če ne celo prekosijo domorodne aplikacije v hitrosti izdelave, več-platformnosti ter uporabniški izkušnji, vendar imajo, za zdaj, to slabost, da so zelo potratna pri sistemskih sredstvih, ki jih porabijo več kot domorodne aplikacije.
Keywords: Hibridne aplikacije, Ionic, Cordova, AngularJS, mobilne naprave
Published: 22.09.2016; Views: 486; Downloads: 82
.pdf Full text (1,56 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica