| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 29
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Aplikacija za organizacijo taekwondo turnirjev : diplomsko delo
Matevž Koren, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo razvili aplikacijo za organiziranje taekwondo turnirjev. Pred samo implementacijo smo preučili obstoječe aplikacije in izpostavili njihove prednosti ter slabosti. Predstavili smo tudi vse uporabljene tehnologije in načrt za njihovo uporabo. Osrednji del diplomskega dela je implementacija funkcionalne delujoče aplikacije, katere bistvene lastnosti so dinamična interakcija, hranjenje in uporaba podatkov iz podatkovne baze ter avtomatsko generiranje žreba. Na koncu smo jo primerjali z že obstoječimi aplikacijami in ji določili omejitve.
Keywords: spletno programiranje, organizacija taekwondo turnirjev, Express, Angular, žreb turnirja
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 385; Downloads: 48
.pdf Full text (2,22 MB)

2.
Spletni prikazovalnik 3D modelov iz posnetkov brezpilotnih letalnikov : diplomsko delo
Ivan Icov, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo preučili uporabljene tehnologije Angular, CesiumJS, SpringBoot, Microsoft SQL Server ter platformo Cesium ion in tudi integrirana razvojna orodja Visual Studio Code, IntelliJ, SQL Server Management Studio ter z njihovo pomočjo zgradili spletno aplikacijo. Le-ta je namenjena prikazovanju več različnih formatov in tipov 3D modelov, ki so bili ustvarjeni iz posnetkov brezpilotnih letal. Poleg tega aplikacija prikazuje tudi lokacije na zemljevidu, kjer so na voljo 3D objekti, ter omogoča registracijo in prijavo uporabnikov. Diplomska naloga se osredotoča na preučevanje tehničnih vidikov implementacije in izboljšanje uporabniške izkušnje pri ustvarjanju takšne ali podobne spletne aplikacije.
Keywords: CesiumJS, Angular, Spring Boot, Cesium ion, 3D modeli
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 208; Downloads: 15
.pdf Full text (3,35 MB)

3.
Razvoj orodja za orkestracijo mikrostoritev v spletnih trgovinah : diplomsko delo
Luka Mernik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj produkta TRONintegration. Produkt služi kot orodje za izdelavo integracije dveh sistemov (na primer TRONoffice in spletne trgovine Shopify). Orodje v osnovi temelji na podobnih funkcionalnostih obstoječega produkta Tray.io, vendar z veliko več možnostmi in dodelavami ter samostojno implementacijo. Opisali smo uporabljene tehnologije, raziskali smo knjižnico Syncfusion, ki nam je zelo pripomogla pri vizualnem prikazu diagrama. Ta najbolj pomembni del predstavlja potek same integracije in je sestavljen iz gradnikov: vozlišč in povezav. Raziskali smo področje orkestracije mikrostoritev in nato razvijali produkt po fazah ter ga na koncu testirali. S pomočjo dokumentacije smo uspešno izdelali orodje, ki omogoča izdelavo integracije dveh sistemov na intuitiven vizualen način in zanj ni potrebno veliko predznanja.
Keywords: integracija, diagram, korak, Angular, Syncfusion
Published in DKUM: 12.07.2023; Views: 578; Downloads: 113
.pdf Full text (2,64 MB)

4.
Miniature magneto-optic angular position sensor
Vedran Budinski, Simon Pevec, Stanislav Čampelj, Alenka Mertelj, Darja Lisjak, Denis Đonlagić, 2022, original scientific article

Abstract: This Letter describes a miniature Fabry–Perot, contactless, magneto-optic sensor for angular position measurement. The sensor utilizes a magneto-optic fluid comprising barium hexaferrite nanoplatelets that become birefringent in the presence of an external magnetic field and a compact fiber-optic sensor system for tracking the liquid’s optical axis direction. An efficient temperature compensation system is provided which allows the use of otherwise highly temperature-sensitive magneto-optic liquids. An unambiguous measurement range of 90° and a resolution of better than 0.05° are demonstrated experimentally.
Keywords: Fiber optic sensor, magneto-optic sensor, angular position measurement
Published in DKUM: 12.05.2023; Views: 473; Downloads: 59
.pdf Full text (3,76 MB)
This document has many files! More...

5.
Razvoj spletne aplikacije ugani pesem : diplomsko delo
Tadej Korošec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili uporabljena ogrodja (Angular, ASP.NET), integrirana razvojna orodja (Visual Studio Code, Visual Studio 2022, mySQL Workbench) in knjižnice (BCrypt, Spotify API), s pomočjo katerih je bila nato izdelana zabavna spletna tekstovna aplikacija. Namen aplikacije je, da se lahko uporabniki v obliki kviza pomerijo v znanju različnih pesmi. Aplikacija prav tako vsebuje lestvico točk in varno prijavo ter registracijo. Razvili smo jo z namenom, da igralcem razširimo znanje o pesmih.
Keywords: Angular, ASP.NET, MySQL, spletne igre, igrifikacija
Published in DKUM: 07.11.2022; Views: 562; Downloads: 99
.pdf Full text (2,08 MB)

6.
Razvoj sistema za digitalno podpisovanje dokumentov : diplomsko delo
Marcel Iskrač, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavimo postopek razvoja TRONsign sistema, ki omogoča podpisovanje izdanih dokumentov s pomočjo ERP sistema. Najprej predstavimo tehnologije in orodja, med katere spada platforma Android, platforma Firebase, ogrodje Angular in orodje Postman. Nato sledi opis razvoja spletnega vmesnika in podatkovne baze s pomočjo PostgreSQL. Sledi opis razvoja mobilne aplikacije in uporaba potisnih sporočil za njeno delovanje ter opis razvoja spletne aplikacije z ogrodjem Angular. Sledi integracija rešitve v TRONInterCenter ERP sistem. Na koncu primerjamo obstoječe rešitve z našo.
Keywords: Android, Android Studio, Java, Angular, PostgreSQL, potisna sporočila, digitalno podpisovanje
Published in DKUM: 25.10.2022; Views: 453; Downloads: 100
.pdf Full text (2,02 MB)

7.
Primerjava razvoja aplikacij med blazor, react in angular : diplomsko delo
Rok Tkalčič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Ogrodja za razvoj programske opreme so dandanes skoraj obvezna. Prinašajo različne rešitve, ki razvijalcem omogočajo razvoj celovitih in zanesljivih programskih rešitev. Danes poznamo veliko različnih programskih ogrodij z enakim namenom, ampak z drugačno alternativo. V diplomskem delu med seboj primerjamo tri ogrodja, ki nudijo v končni rešitvi enak rezultat, to so Angular, React in Blazor. Ta tri ogrodja so v delu natančno razdelana in med seboj primerjana na določenih točkah. V sklepu so povzeti rezultati in sklepne misli primerjav.
Keywords: Angular, React, Blazor, HTML, HTTP
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 820; Downloads: 65
.pdf Full text (1,81 MB)

8.
Izdelava hibridne mobilne aplikacije za spremljanje mešanih borilnih veščin v ogrodju Ionic : diplomsko delo
Tilen Teršek, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Oboževalci nogometa, košarke in podobnih popularnih športov imajo za spremljanje tekem na voljo veliko aplikacij in spletnih strani iz katerih lahko črpajo podatke. Prav tukaj se nahaja problem za oboževalce mešanih borilnih veščin. Dostop do teh podatkov je naporen ali pa uporabniku neprijeten. Ker ima vsak dogodek več borb, javnosti pa je dana le ura pričetka dogodka, se pojavi še en problem. Nekatere gledalce zanimajo le določene borbe, za katere pa ne vedo, kdaj se bodo pričele. Tekom diplomske naloge se bomo spoznali z raznimi pristopi za razvoj mobilnih aplikacij, največ časa pa bomo posvetili izdelavi aplikacije za Android in iOS, ki bo odpravila zgoraj opisane težave. Aplikacija bo uporabniku prijazna, hkrati pa mu bo dana možnost pregleda dogodkov, zgodovine, shranjevanja priljubljenih borcev in dodajanja budilk, kar trenutnim aplikacijam na trgu manjka.
Keywords: Mešane borilne veščine, Hibridna aplikacija, UFC, Ionic, Angular
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 453; Downloads: 79
.pdf Full text (3,46 MB)

9.
Izdelava aplikacije za spletno klepetanje na več različnih platformah z uporabo ogrodja Angular in oblačne platforme Firebase : diplomsko delo
Tomaž Vidovič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je predstaviti prednosti in slabosti uporabe oblačnih storitev Firebase platforme kot zaledna storitev in ogrodje Angular kot čelna aplikacija. Skozi delo bomo spoznali oblačne storitve in pokazali njihovo vlogo pri izdelavi spletne klepetalnice. Storitve bomo uporabili v aplikaciji Angular in predstavili postopek izdelave spletne aplikacije, ki se bo lahko izvajala na različnih platformah.
Keywords: Angular, Firebase, klepetalnica, oblačne storitve
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 370; Downloads: 29
.pdf Full text (2,18 MB)

10.
Spletna aplikacija za vizualni prikaz vremenskih podatkov z ogrodjem Angular 10+, knjižnico OpenLayers, ter oblačno platformo Firebase : diplomsko delo
Matic Lakota, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je opisati in predstaviti razvoj sodobne spletne aplikacije, ustvarjene s pomočjo tehnologij, ki so primerne za produkcijsko okolje, in se danes uporabljajo v nekaterih najbolj obiskanih spletnih aplikacijah. Spletna aplikacija služi kot informativni portal, ki uporabnikom omogoča pregled nad trenutnimi vremenskimi razmerami, izdanimi opozorili s strani agencije ARSO, in vpogled v interaktivno vremensko karto. Uporabniki si lahko ustvarijo tudi svoj račun in si shranijo lokacije, ki so za njih relevantne, kar jim ob naslednjih obiskih portala omogoča hitrejši dostop do želenih informacij o vremenu.
Keywords: angular, openlayers, firebase, spletna aplikacija
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 960; Downloads: 56
.pdf Full text (10,36 MB)

Search done in 7.33 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica