| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Logična forenzična analiza mobilnih telefonov android : diplomsko delo
Matic Rupnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Uporaba mobilnih naprav se iz leta v leto povečuje. Mobilne naprave v tej informacijski dobi uporabljamo za vse – plačevanje položnic, pošiljanje sporočil, spletno nakupovanje in drugo. Z razvojem naprav in različnih tehnologij se je v veliki meri razvil tudi kibernetski kriminal. V ta namen so nastale tudi različne tehnike preiskovanja, t. i. mobilna forenzika. V diplomskem delu smo s pomočjo različnih analiz in tehnik mobilne forenzike preiskali dve mobilni napravi. Ena izmed teh je imela omogočen korenski dostop, druga le privzetega. S pomočjo različnih orodij za analizo naprav smo preverili, na kateri izmed naprav je lažje dostopati do podatkov. Na napravi s korenskim dostopom smo lahko dostopali do vseh datotečnih sistemov in vseh datotek sistema. Pri napravi brez korenskega dostopa smo bili zelo omejeni brez ročnega pridobivanja podatkov.
Keywords: forenzika, mobilna forenzika, Android telefoni
Published in DKUM: 11.11.2022; Views: 549; Downloads: 67
.pdf Full text (1,64 MB)

2.
UPRAVLJANJE MOBILNOSTI V SODOBNIH POSLOVNIH OMREŽJIH
Dejan Miletić, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo podaja pregled vseh različnih tehnologij za omogočitev sodobnega mobilnega poslovanja v poslovnih organizacijah. Posebni poudarek je na naboru različnih rešitev za upravljanje mobilnosti (EMM) na napravah kot so pametni telefoni in tablični računalniki, ki predstavljajo novodobno obliko osebnega računalništva. Ob pregledu razvoja mobilnega poslovanja v poslovnih organizacijah in ob preučitvi vseh različnih tehnologij, kot so upravljanje mobilnih naprav (MDM), upravljanje mobilnih aplikacij (MAM), upravljanje dostopa do dokumentnih sistemov (MFM) smo preučili tudi praktično uporabo ene od vodilnih komercialnih rešitev za celovito upravljanje mobilnosti – MobileIron. V povzetku magistrskega dela smo izpostavili vse različne modele kako lahko poslovne organizacije zagotovijo ustrezno mobilno poslovanje z uporabo različnih tehnologij ter izpostavili možen nadaljni razvoj tehnoloških rešitev za upravljanje mobilnosti v sodobnih poslovnih omrežjih.
Keywords: upravljanje mobilnosti v poslovnih omrežjih (EMM), upravljanje mobilnih naprav (MDM), upravljanje mobilnih aplikacij (MAM), upravljanje dostopa do internih dokumentov (MFM), omogočitev uporabe lastnih naprav (BYOD), vpliv potrošniške tehnologije na IT (CoIT), iOS, Android, pametni telefoni, tablični računalniki, IT
Published in DKUM: 04.07.2016; Views: 1644; Downloads: 196
.pdf Full text (8,58 MB)

3.
SENZORJI PAMETNIH TELEFONOV IN IMPLEMENTACIJA SENZORJA POSPEŠEVANJA
Jan Dogša, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni senzorji pametnih telefonov in njihova funkcionalnost. Še posebej smo se osredotočili na senzor pospeševanja, ki je sestavni del vsakega pametnega telefona Z implementacijo tega senzorja izmerimo podatke gibanja telefona, oziroma njegovega pospeška. Če senzor pospeševanja izmeri večja nihanja, skušamo ugotoviti za katero vrsto gibanja gre. V našem primeru poskušamo prepoznati padec. Prepoznavanje vrste gibanja zahteva posebno študijo, ki vključuje delo s klasifikacijskimi metodami. Zabeležena gibanja smo v okolju Weka z različnimi nastavitvami klasificirali in primerjali med seboj ter določili najprimernejše klasifikacijske metode za naš primer – prepoznavanje padca. Rezultati so pokazali razmeroma uspešno klasifikacijo primerkov.
Keywords: pametni telefoni, senzorji, senzor pospeševanja, Android, klasifikacija
Published in DKUM: 06.11.2015; Views: 1807; Downloads: 236
.pdf Full text (9,11 MB)

4.
REŠITVE IN TEHNOLOGIJE MOBILNEGA MARKETINGA
Tanja Dolamič, 2012, master's thesis

Abstract: V poslovnem svetu je internet naredil popolno revolucijo, posredno se je izredno hitro razvijala tudi mobilna tehnologija. Tako se spreminja način komuniciranja med ljudmi in organizacijami, pojavila so se nova sodelovanja med podjetji. Nekoč je mobilni telefon veljal izključno kot pripomoček za telefoniranje, danes krepko presega ta prvotni namen. Večina ljudi se pri nakupu novega mobilnega telefona odloča za tistega, ki nudi tudi številne druge, vedno bolj pomembne funkcije. Kot je za posameznika pomembno, da lahko kadar koli in kjer koli preveri poštni predal, v prostem času pobrska po internetu, si zabeleži podatke in si olajša vsakodnevno življenje, tako je za poslovanje podjetnika pomembno, da lahko pridobi kakovostne informacije takoj in kjer koli. Na ta način si lahko pridobi nove tržne priložnosti/prednosti. Tako so podjetja v zadnjem desetletju primorana k novi obliki poslovanja – k mobilnem poslovanju. Ker so poslovneži izven svojega službenega časa tudi potrošniki, so začeli mobilne telefone uporabljati tudi v poslovnem okolju. Večina nas ima mobilne telefone ves čas ob sebi, zato je mobilno poslovanje toliko enostavnejše. V nadaljevanju magistrske naloge bomo za lažje razumevanje začeli s teoretičnimi izhodišči različnih avtorjev. Podrobneje bomo predstavili oblike mobilnega marketinga, ki so na voljo današnjim oglaševalcem. Nadaljevali bomo s pregledom tehnologij mobilnega marketinga, ki je osrednje orodje za nov način komuniciranja in poslovanja, oglaševalcem pa ponuja nove načine oglaševanja, ki je uporabnikom prijaznejše in zanimivejše. Ker je v Sloveniji še vedno najbolj razširjena oblika mobilnega marketinga SMS marketing, bomo le tega podrobno raziskali in nadaljevali s praktičnimi primeri uspešno izpeljanih marketinških akcij v Sloveniji in tujini. Raziskovalno delo bomo zaključili s ključnimi ugotovitvami, do katerih smo prišli tekom magistrske naloge.
Keywords: mobilno poslovanje, mobilni marketing, SMS marketing, pametni telefoni, podatovna baza, QR koda, Android
Published in DKUM: 29.10.2012; Views: 2802; Downloads: 273
.pdf Full text (1,98 MB)

5.
MOBILNA APLIKACIJA ZA UPRAVLJANJE Z GESLI
Irena Pušnik, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo gesla, njihovo funkcijo, uporabnost ter kako jih zaščititi. Pri razvoju aplikacije za upravljanje z gesli za platformo Android, se tudi navezujemo na šifrirne algoritme, ki so uporabljeni za varovanje shranjenih gesel. Ker je aplikacija razvita za platformo Android, v okviru diplomskega dela obravnavamo tudi omenjeno platformo, predstavljamo njene glavne značilnosti, razvojno okolje ter zahteve za vzpostavitev le-tega. V okviru diplomskega dela je osrednja pozornost namenjena razviti aplikaciji za upravljanje gesel, njenim značilnostim in funkcionalnostim ter metodam, uporabljenih pri izgradnji.
Keywords: gesla, napadi na gesla, kriptografija, AES šifriranje, platforma Android, pametni telefoni
Published in DKUM: 15.09.2011; Views: 2177; Downloads: 240
.pdf Full text (5,08 MB)

6.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Keywords: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Published in DKUM: 06.04.2011; Views: 3285; Downloads: 357
.pdf Full text (9,14 MB)

7.
S PLATFORMO ANDROID DO BREZPLAČNEGA INTERNETNEGA DOSTOPA
Jernej Huber, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili vizijo vseprisotnega računalništva, opisali razvoj mobilnih platform in predstavili platformo Android. Predstavili smo tudi REST spletne storitve, preučili delovanje avtentikacijskega protokola OAuth in opisali spletne strani ProgrammableWeb, Qype ter JiWire. Zgradili smo REST spletno storitev za upravljanje z bazo Wi-Fi brezžičnih točk, izdelali spletno stran za dodajanje Wi-Fi točk in implementirali aplikacijo za platformo Android, ki v naši okolici poišče najbližje Wi-Fi brezžične točke in druge lokacije, kot so hoteli, restavracije in muzeji in nam kaže smer ter oddaljenost do izbrane točke, medtem ko s pametnim telefonom, z nameščenim operacijskim sistemom Android, hodimo do nje.
Keywords: platforma Android, mobilne platforme, pametni telefoni, vseprisotno računalništvo, REST spletne storitve, odprti programski vmesniki, ProgrammableWeb, OAuth, Qype, JiWire
Published in DKUM: 05.10.2009; Views: 2809; Downloads: 421
.pdf Full text (3,76 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica