| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 327
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Androidova aplikacija s pripomočki za prikaz dnevnega kripto dobička ali izgub
Tilen Pintarić, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo aplikacijo za sledenje dobička kriptovalut. Aplikacija je namenjena mobilnim napravam Android in je zgrajena v programskem jeziku Kotlin. Opisali bomo izbiro tehnologije, načrtovanje, potek razvoja, izdelavo in funkcionalnost mobilne aplikacije. Podrobneje bomo opisali tudi izdelavo in funkcionalnost pripomočkov. Na koncu bomo predstavili končno aplikacijo s pripomočki.
Keywords: Android, Jetpack Compose, Kotlin, pripomočki
Published in DKUM: 04.06.2024; Views: 239; Downloads: 64
.pdf Full text (3,46 MB)

2.
Varna prijava z uporabo vmesnika za pametne kartice : diplomsko delo
Nino Galuf, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili izdelano mobilno aplikacijo, ki omogoča varno prijavo v informacijske sisteme s pomočjo zalednega dela. Za prijavo se uporablja namensko napravo YubiKey, na kateri se hrani podpisan certifikat. V praktičnem delu smo podrobneje predstavili grafični vmesnik mobilne aplikacije, prav tako smo opisali postopek konfiguracije digitalnega certifikata in prijavo z njim v informacijski sistem.
Keywords: YubiKey, Android, avtentikacija, Jetpack Compose, Kotlin, Phoenix
Published in DKUM: 04.06.2024; Views: 168; Downloads: 0

3.
Mobilna aplikacija za pomoč ljudem v stiski : diplomsko delo
Minela Macanović, 2024, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava izdelavo mobilne aplikacije za pomoč ljudem v stiski. Aplikacija je izdelana za naprave z nameščenim operacijskim sistemom Android. Razvoj obsega uporabo različnih tehnologij pri implementaciji raziskanih metod, ki ljudem pomagajo pri njihovem obvladovanju stisk, s katerimi se ti soočajo v modernem času. Opisan je celoten potek izdelave aplikacije, razlogi za samo implementacijo pa so pojasnjeni s psihološkega stališča. Na koncu opišemo testiranja, s katerimi smo dosegli zanesljivost aplikacije, in podamo ideje za morebitne izboljšave v prihodnosti.
Keywords: mobilna aplikacija, stiska, pomoč, android
Published in DKUM: 26.04.2024; Views: 446; Downloads: 78
.pdf Full text (2,35 MB)
This document has many files! More...

4.
Razvoj mobilne aplikacije za pohodnike : diplomsko delo
Alen Škorjanc, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo ustvarili mobilno aplikacijo za pohodnike. Najprej smo raziskali obstoječe rešitve in jih primerjali. Nato smo opisali tehnologije, ki smo jih uporabili za razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije. Zatem smo opisali aplikacijo in kako smo projekt izvedli; potem smo opisali še razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije ter njunih komponent. Na koncu smo podali ideje, kako bi aplikacijo v prihodnosti še nadgradili.
Keywords: mobilna aplikacija, Android, Kotlin, Java, pohodništvo
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 410; Downloads: 63
.pdf Full text (5,70 MB)

5.
Mobilna aplikacija za oddaljeno zdravniško pomoč : diplomsko delo
Jure Kozole, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena celostna analiza potreb in želja uporabnikov v povezavi s funkcionalnostmi, ki jih naj bi vključevala aplikacija za komunikacijo med pacientom in zdravstveno ambulanto. Poleg tega smo analizirali že obstoječe rešitve na trgu, da bi bolje razumeli trenutno stanje. Na podlagi pridobljenih podatkov smo razvili aplikacijo, ki omogoča neposreden pogovor z zdravstvenim osebjem ter deljenje biometričnih podatkov. Za varno hrambo teh občutljivih informacij smo se opirali na že obstoječe rešitve, kot je Google Fit, ki zagotavljajo visok standard varnosti podatkov.
Keywords: komunikacija, biometrični podatki, varnost, Google Fit, Android
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 413; Downloads: 35
.pdf Full text (2,59 MB)

6.
Mobilna aplikacija za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev : diplomsko delo
Zdravko Brdarovski, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen tega diplomskega dela je, kako razviti mobilno aplikacijo za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev na napravah z operacijskim sistemom Android. Med procesom razvoja je bilo izvedenih šest faz oblikovanja prototipa. Aplikacija je bila zasnovana tako, da umetnikom omogoča objavljanje, urejanje in brisanje objav, njihovim potencialnim strankam pa filtriranje objav umetnikov ter pregledovanje njihovih profilov. Ugotovljeno je bilo, da je uporaba naše mobilne aplikacije s strani umetnikov znatno povečala njihovo mesečno prodajo umetnin in število obiskovalcev njihovih galerij.
Keywords: mobilna aplikacija, pomoč umetnikom, android, firebase, kotlin
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 314; Downloads: 36
.pdf Full text (2,42 MB)

7.
Razvoj mobilne aplikacije MyDrive : diplomsko delo
Matic Lang, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo ustvarili nativno mobilno aplikacijo za diagnostiko in snemanje vožnje vozila. Za pridobivanje podatkov vozila smo v projekt vključili sistem OBD, za določanje lokacije pa GPS sistem mobilne naprave. Pred začetkom implementacije naše aplikacije smo analizirali stanje na trgu. To smo naredili tako, da smo poiskali dela, ki se ujemajo z našo tematiko. Po analizi produktov, ki so trenutno na trgu, smo ugotovili, da obstajajo produkti za avtodiagnostiko in sledenje vožnje, kar smo izbrali za osnovno funkcionalnost naše aplikacije. Prav tako smo pred implementacijo predstavili vse uporabljene tehnologije in razloge za njihovo uporabo in razvojna okolja, v katerih smo razvili produkt. Osrednji del diplomskega dela predstavlja razvoj in implementacija produkta. Najprej smo razvili aplikacijo za mobilne naprave, ki imajo operacijski sistem Android. Za potrebe obdelave podatkov in avtorizacije smo uporabili sistem Firebase. Ker ta ni zadostoval za potrebe pridobivanja podatkov vozila, smo razvili svoj zaledni sistem, ki nam je omogočil prav to. Na koncu smo opisali tudi testiranje aplikacije, ki je potekalo vzporedno z razvojem tudi na terenu.
Keywords: OBD, Android, Firebase, analiza vožnje, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 12.06.2023; Views: 594; Downloads: 118
.pdf Full text (1,74 MB)

8.
Logična forenzična analiza mobilnih telefonov android : diplomsko delo
Matic Rupnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Uporaba mobilnih naprav se iz leta v leto povečuje. Mobilne naprave v tej informacijski dobi uporabljamo za vse – plačevanje položnic, pošiljanje sporočil, spletno nakupovanje in drugo. Z razvojem naprav in različnih tehnologij se je v veliki meri razvil tudi kibernetski kriminal. V ta namen so nastale tudi različne tehnike preiskovanja, t. i. mobilna forenzika. V diplomskem delu smo s pomočjo različnih analiz in tehnik mobilne forenzike preiskali dve mobilni napravi. Ena izmed teh je imela omogočen korenski dostop, druga le privzetega. S pomočjo različnih orodij za analizo naprav smo preverili, na kateri izmed naprav je lažje dostopati do podatkov. Na napravi s korenskim dostopom smo lahko dostopali do vseh datotečnih sistemov in vseh datotek sistema. Pri napravi brez korenskega dostopa smo bili zelo omejeni brez ročnega pridobivanja podatkov.
Keywords: forenzika, mobilna forenzika, Android telefoni
Published in DKUM: 11.11.2022; Views: 685; Downloads: 73
.pdf Full text (1,64 MB)

9.
Razvoj sistema za digitalno podpisovanje dokumentov : diplomsko delo
Marcel Iskrač, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavimo postopek razvoja TRONsign sistema, ki omogoča podpisovanje izdanih dokumentov s pomočjo ERP sistema. Najprej predstavimo tehnologije in orodja, med katere spada platforma Android, platforma Firebase, ogrodje Angular in orodje Postman. Nato sledi opis razvoja spletnega vmesnika in podatkovne baze s pomočjo PostgreSQL. Sledi opis razvoja mobilne aplikacije in uporaba potisnih sporočil za njeno delovanje ter opis razvoja spletne aplikacije z ogrodjem Angular. Sledi integracija rešitve v TRONInterCenter ERP sistem. Na koncu primerjamo obstoječe rešitve z našo.
Keywords: Android, Android Studio, Java, Angular, PostgreSQL, potisna sporočila, digitalno podpisovanje
Published in DKUM: 25.10.2022; Views: 537; Downloads: 102
.pdf Full text (2,02 MB)

10.
Uvedba avtomatiziranega testiranja za platformo Android : diplomsko delo
Jan Ferčec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje HRC, d. o. o., se ukvarja s produkcijo bančnih sistemov. Na oddelku mobilnega bančništva se je pojavila potreba po avtomatiziranem testiranju. V diplomskem delu je predstavljen postopek razvoja mobilne aplikacije za platformo Android, ki je zasnovana po bančni aplikaciji podjetja in razvita po principu čiste arhitekture. V nadaljevanju je opisano testiranje programske opreme in zakaj je pomembno. Predstavljen je postopek ustvarjanja avtomatiziranih testov za prej narejeno aplikacijo in katerih smernic se je treba držati. Ti testi bodo v prihodnosti služili kot vzorec za testiranje dejanske mobilne aplikacije podjetja.
Keywords: mobilna aplikacija, Android, čista arhitektura, avtomatizirano testiranje
Published in DKUM: 25.10.2022; Views: 656; Downloads: 61
.pdf Full text (1,76 MB)

Search done in 2.66 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica