| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
ANALIZA IN DIMENZIONIRANJE POSLOVNEGA OBJEKTA S PROGRAMOM SCIA ENGINEER
Tomaž Stropnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Z vedno zmogljivejšimi računalniškimi programi postaja tudi dimenzioniranje konstrukcij hitrejše in natančnejše. Prišlo je do točke, kjer so se začeli združevati arhitekturni programi in programi za statično analizo z zunanjimi vmesniki, kjer je cilj, da se pri tem prenese čim več podatkov. Namen diplomske naloge je bolje spoznati program SCIA Engineer in preveriti njegove zmogljivosti na 3D modelu, ki smo ga dimenzionirali s standardom SIST EN. 3D model smo prenesli iz arhitekturnega programa Allplan BIM in preverili koliko dela je potrebno, da je model nared za statično analizo. Zmogljivost SCIA Engineer smo preverili z dimenzioniranjem 3D modela in podali rezultate. Programa smo testirali tudi v obratni smeri, saj lahko položeno armaturo v SCIA Engineer prenesemo v program Allplan BIM, kjer izdelamo armaturni načrt in izvlečke.
Keywords: SIST EN, SCIA, Allplan, statična analiza, dimenzioniranje
Published: 15.12.2009; Views: 3319; Downloads: 574
.pdf Full text (4,18 MB)

2.
KONSTRUIRANJE IN ANALIZA POSLOVNEGA OBJEKTA S PROGRAMOMA ALLPLAN IN SCIA
Bojan Preložnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na trg prihajajo računalniški programi za arhitekte in programi za statično analizo konstrukcij, ki si med sabo lahko izmenjujejo velike količine podatkov. Zato bomo preizkusili programa Allplan 2008 in SCIA Engineer ter njuno povezljivost med sabo. Namen diplomskega dela je konstruirati 3D model v programu Allplan in ga prenesti s pomočjo modula Round-Trip v program SCIA. Naredili bomo primerjavo statične analize in dimenzioniranja po posameznih konstrukcijskih elementih na primeru betonske konstrukcije podane v strokovni literaturi [1] z izračunom s programom Tower 6.0 in programom SCIA Engineer 2008. Prav tako bomo izvedli primerjavo istega primera s statično analizo in dimenzioniranjem 3D modela v programu SCIA.
Keywords: konstruiranje, DIN, statična analiza, dimenzioniranje, SCIA, Allplan
Published: 10.12.2009; Views: 2707; Downloads: 445
.pdf Full text (15,59 MB)

3.
ANALIZA IN PROJEKTIRANJE OBJEKTOV S PROGRAMOMA TOWER IN ALLPLAN
Aleš Kišić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati povezavo znanj pridobljenih tekom študija z znanji pridobljenimi s praktičnim delom v projektivnem biroju. Cilj je dimenzionirati objekt PSO Vitriol in prikazati izdelavo projektne dokumentacije. Statična analizo in dimenzioniranje je bila izvedena s pomočjo evropskih standardov Evrokod ter uporabo računalniškega programa Tower 6.0. Konstruranje armature in izdelava armaturnih načrtov je prikazana s programom AllPlan 2009.
Keywords: modeliranje konstrukcij, konstruiranje armature, dimenzioniranje, statična analiza, Tower, AllPlan, Evrokod
Published: 13.10.2010; Views: 3080; Downloads: 879
.pdf Full text (13,07 MB)

4.
PROJEKTIRANJE ARMIRANOBETONSKIH GRADBENIH ELEMENTOV S PROGRAMOM FRILO
Tadej Kolar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Program Frilo je namenjen predvsem statičnim analizam in projektiranju enostavnejših gradbenih konstrukcij, s katerimi se inženirji srečujejo vsak dan. V tem diplomskem delu bomo prikazali statično analizo in dimenzioniranje preprostejših armiranobetonskih in opečnih elementov s pomočjo različnih Frilovih aplikacij po veljavnih nemških standardih DIN-EN. Dobljene rezultate analize iz programa Frilo bomo uporabili za konstruiranje armature in izdelavo armaturnih načrtov s pomočjo programa Allplan.
Keywords: armirani beton, projektiranje, Frilo, Allplan
Published: 20.04.2012; Views: 2136; Downloads: 401
.pdf Full text (11,16 MB)

5.
UPORABA PROGRAMSKIH ORODIJ PRI PROJEKTIRANJU KONSTRUKCIJSKIH ELEMENTOV MEDGENERACIJSKEGA SREDIŠČA KOPER
Peter Fekonja, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava prikaz projektiranja konstrukcijskih elementov večetažnega objekta z najsodobnejšimi programskimi orodji. Namen diplomskega dela je spoznati način dela s programskimi orodji in jih povezati s praktičnimi inženirskimi problemi. Obravnavana je statična analiza in dimenzioniranje armiranobetonske plošče, nosilca T-prereza in stebra. Preverjena je zmogljivost programskega paketa Frilo pri upoštevanju Evrokod standardov za projektiranje gradbenih konstrukcij. Prikazana sta konstruiranje armature in način dela pri izdelavi armaturnih načrtov s programskim paketom Allplan. Prikazana je tudi uporaba informacijskega modela zgradbe, narejenega v programu Allplan, pri izdelavi vizualizacije s programom Cinema 4D.
Keywords: statična analiza, dimenzioniranje, armirani beton, armaturni načrt, Evrokod, Allplan, Frilo, Cinema 4D
Published: 30.05.2012; Views: 1953; Downloads: 259
.pdf Full text (9,33 MB)

6.
PRIMERJAVA PROGRAMSKIH ORODIJ SCIA, SOFISTIK IN TOWER ZA DIMENZIONIRANJE ARMIRANOBETONSKIH ELEMENTOV
Grega Ljubej, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Na trgu obstaja veliko programske opreme, namenjene modeliranju, statični analizi, dimenzioniranju in konstruiranju gradbenih konstrukcij. Poraja se vprašanje, katero programsko opremo uporabiti, da bo zmožna reševati kompleksne gradbene probleme na čim bolj enostaven in uporabniku prijazen način. Namen diplomskega dela je podroben prikaz izbire modelov, statičnega izračuna in dimenzioniranja enostavnih armiranobetonskih konstrukcijskih elementov s programskimi orodji Scia, Sofistik in Tower ter primerjava dobljenih rezultatov.
Keywords: armiran beton, dimenzioniranje, Tower, Scia, Sofistik, Allplan
Published: 24.09.2012; Views: 2392; Downloads: 443
.pdf Full text (10,21 MB)

7.
UPORABA MODERNIH PROGRAMSKIH ORODIJ ZA DIMENZIONIRANJE NA PRIMERU DOMINO SISTEMA
Iris Kus, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava Le Corbusierjev model Domino in uporabo računalniških programov Frilo, ArchiCad in Allplan za projektiranje in konstruiranje. Ker je konstrukcija Domino sistema v celoti iz armiranega betona, so v diplomskem delu opisane osnovne značilnosti betona. Skozi svoja dela pa je predstavljen arhitekt Le Corbusier ter njegov razvoj ideje o serijski gradnji stanovanjskih objektov iz armiranega betona. S pomočjo programa ArchiCad je zasnovan objekt po modelu Domino. S programom Frilo je izvedeno dimenzioniranje posameznih konstrukcijskih elementov, v programu Allplan pa konstruiranje armature.
Keywords: beton, Le Corbusier, Domino sistem, projektiranje, Frilo, ArchiCad, Allplan
Published: 28.09.2012; Views: 1527; Downloads: 133
.pdf Full text (8,60 MB)

8.
Modeliranje in vizualizacija mostne konstrukcije
Aleks Vegi Kalamar, 2015, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga zajema postopek modeliranja in vizualizacije mostne konstrukcije (nadvoz Cirknica) v programu Allplan. Opisan je tudi postopek izdelave DMT (digitalni model terena) in prečnega prereza konstrukcije. V projektni nalogi so podrobno opisani moduli »Mostovi in nizke gradnje«, »Situacijski načrt«, »Digitalni model terena«, »Predstavitev – animacija« in »Senčenje«. V sklopu projektne naloge so izdelani tudi film (animacija) in študija osončenja.
Keywords: modeliranje, vizualizacija, Allplan, most
Published: 16.09.2015; Views: 487; Downloads: 158
.pdf Full text (2,16 MB)

9.
MODELIRANJE IN OSONČENJE STANOVANJSKE HIŠE S PROGRAMOM ALLPLAN
Andrej But, 2015, diploma project paper

Abstract: Diplomska naloga vsebuje nekaj informacij o soncu, svetlobi in osvetljenosti v prostorih. Opisan je postopek modeliranja 3D stanovanjske hiše v programu Allplan, katere 2D risbe so znane. Prav tako je prikazan postopek osončenja in preveritev osvetljenosti v posameznih prostorih.
Keywords: modeliranje, svetloba, osončenje, prostor, Allplan
Published: 16.09.2015; Views: 452; Downloads: 193
.pdf Full text (3,03 MB)

10.
INFORMACIJSKI MODEL OBJEKTOV SKLADIŠČNIH POVRŠIN NA MORJU V SKLOPU ŠIRITVE LUKE KOPER
Mitja Mulec, 2016, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi je prikazan način izdelave informacijskega modela inženirskega objekta – skrajšano BIM. Gre za primer širitve skladiščnega, kontejnerskega terminala pristanišča v Luki Koper. Predstavljene so osnovne definicije pravilnega informacijskega modela in podrobneje razložena njegova izdelava s programom Allplan podjetja Nemetschek. Širitev skladiščnih površin se izvaja na morju, temu primerna je tehnologija gradnje iz montažnih elementov, ki so v kasnejši fazi monolitizirani. V nalogi je podrobneje opisan proces tehnologije gradnje objekta. Izdelan je prenos IFC formata v program SCIA ter izvedena kontrola pretvorbe konstrukcijskega modela v matematični oz. računski model.
Keywords: informacijsko modeliranje, BIM, IFC, Allplan, Scia, Luka Koper, inženirski objekti, tehnologija gradnje, montažni elementi, prednapeti beton
Published: 10.11.2016; Views: 537; Downloads: 127
.pdf Full text (4,64 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica