| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ZAGOTAVLJANJE TRAJNOSTI OBJEKTOV V OGRODJU .NET
Rok Žontar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili impedančno nesorazmerje med objektno orientiranimi programskimi jeziki in relacijskimi podatkovnimi bazami. Preučili in raziskali smo objektno-relacijske preslikovalnike in ugotovili na kak način pomagajo razvijalcem pri premostitvi teh nesorazmerij. Pri tem smo izpostavili vzorce, ki jih uporabljajo objektno-relacijski preslikovalniki, in neodvisnost ogrodja od izbranega ponudnika podatkovne baze. Opisali smo tri ogrodja za objektno-relacijsko preslikavo, ki temeljijo na ogrodju .NET. Na tej podlagi smo določili primerjalne kriterije in izvedli primerjavo ter podali končno analizo.
Keywords: objektno-relacijska preslikava, domensko usmerjeno načrtovanje, LINQ to SQL, NHibernate, ADO.NET Entity Framework, ogrodje .NET, primerjava
Published: 08.04.2009; Views: 1857; Downloads: 198
.pdf Full text (1,00 MB)

2.
PODATKOVNE STORITVE ADO.NET IN ADO.NET ENTITY FRAMEWORK
Franc Volavc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili Microsoftovi ogrodji ADO.NET in ADO.NET Entity Framework. Preučili in analizirali smo metode za dostop do podatkovnih virov, ki jih ponujata ogrodji, ter nato te ugotovitve preslikati v odločitveno drevo, katero bo programerjem in razvijalcem informacijskih sistemov pomagalo pri odločanju glede pristopa za dostop do podatkovnih virov. Ker bomo v diplomskem delu predstavili Microsoftovi ogrodji, bomo posledično omejeni zgolj na Microsoftovo tehnologijo, se pravi na tehnologijo .NET Framework 7.
Keywords: ADO.NET, ADO.NET Entity Framework, .NET Framework, analiza, odločitveno drevo
Published: 16.11.2012; Views: 1121; Downloads: 131
.pdf Full text (1,45 MB)

3.
RAZVOJ SPLETNIH STORITEV V PROGRAMSKEM OGRODJU ASP.NET CORE 1.0
Samo Taciga, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo spoznali ASP.NET Core in preučili njegove razlike v primerjavi s prejšnjimi različicami ASP.NET. Z njegovo pomočjo smo izdelali spletno storitev, ki ima v ozadju podatkovno bazo SQL Server, povezava nanjo pa je narejena preko Entity Framework Core. Odjemalci na to storitev pošiljajo in prejemajo podatke v JSON obliki.
Keywords: ASP.NET Core, spletne storitve, Entity Framework Core
Published: 23.09.2016; Views: 464; Downloads: 71
.pdf Full text (2,23 MB)

4.
Primerjava ogrodij entity framework in nhibernate za objektno - relacijsko preslikavo
Tadej Rola, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu primerjamo ogrodji za objektno-relacijsko preslikavo Entity Framework in NHibernate. Na začetku smo razložili klasičen način dostopa do podatkovne baze preko ADO.NET komponente, v nadaljevanju še O-RM tehnologijo. Nato je sledila podrobna predstavitev obeh ogrodij. V drugem delu diplomskega dela najprej razložimo in prikažemo glavne funkcionalnosti enega in drugega na praktičnem primeru. V zadnjem delu diplomskega dela pišemo o razlikah med enim in drugim ter njunih prednostih in slabostih/pomanjkljivostih.
Keywords: objektno-relacijska preslikava, entity framework, nhibernate, ADO.NET
Published: 06.10.2017; Views: 367; Downloads: 88
.pdf Full text (3,47 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica