| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ZASNOVA VLEŽAJENJA KOTNE GLAVE HORIZONTALNEGA VRTALNO-REZKALNEGA STROJA
Matej Ulčnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Standardne kotne glave so velikokrat preokorne za obdelavo zahtevnejših obdelovancev. Problem bi rešili z nakupom miniaturne kotne glave in zanjo izdelanega nosilca. Zaradi manjših gabaritov bi bila možna obdelava tudi tam, kjer prej ni bila mogoča. Nosilec z miniaturno kotno glavo se bo privijačil na horizontalni vrtalno-rezkalni stroj CNC WHN 13. Podjetje bi s to posodobitvijo lahko povečalo proizvodnjo in zmanjšalo stroške reševanja problemov obdelave s kotnimi glavami. Nosilec kotne glave ima vležajeno gred, ki je iz poboljšanega materiala. Celotna masa konstrukcije je predvidena na 113 kg.
Keywords: Kotna glava, horizontalno vrtalno-rezkalni stroj CNC WHN 13, konstruiranje, simulacije
Published: 12.10.2011; Views: 2026; Downloads: 170
.pdf Full text (3,17 MB)

2.
Razvoj fiksnega dela konstrukcije CNC portalno rezkalnega stroja
Blaž Gojkošek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Razvoj človeka je svet proizvodnje pripeljal tako daleč, da strmimo k vedno boljšim in bolšjim izdelkom, ki nam lajšajo življenje . To lahko zagotavljamo le z visokokakovostnimi stroji, ki omogočajo izdelavo najzahtevnejših izdelkov. V diplomskem delu je opisan postopek razvoja CNC portalno rezkalnega stroja, od samega začetka, pa do jeklene konstrukcije s vgrajenimi standardnimi deli. Pripravljen 3D CAD model zadostuje potrebam, da se opravijo MKE analize.
Keywords: CNC, CNC stroj, portal, most, fiksen del, konstrukcija, konstruiranje, model, modeliranje, rezkanje, rezkalni stroj, 3D, Catia, MKE, CAD
Published: 20.10.2015; Views: 632; Downloads: 89
.pdf Full text (4,59 MB)

3.
Izdelava gravurnega vložka orodja za brizganje plastičnih mas
Rok Ramšak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Orodjarstvo je gospodarska panoga, brez katere industrija ne more proizvajati novih izdelkov. Diplomsko delo je nastalo v obdobju opravljanja praktičnega izobraževanja v podjetju Gorenje Orodjarna, ki se ukvarja z izdelavo transfernih orodij in orodij za brizganje umetnih mas. V diplomskem delu je predstavljena izdelava gravurnega vložka orodja za brizganje umetnih mas tipa PS 12, katero se uporablja za izdelavo sprednje plošče pralnega stroja. Poudarek naloge je rezkanje na 5-osnem rezkalnem stroju, ki zelo poenostavi izdelavo gravurnega vložka v primerjavi s klasičnimi 3-osnimi CNC stroji.
Keywords: CNC frezalni stroj, gravurni vložek, brizganje umetnih mas, 5-osni rezkalni stroj, Gorenje Orodjarna d.o.o.
Published: 17.10.2013; Views: 1226; Downloads: 171
URL Link to full text

4.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA TRIOSNEGA REZKALNEGA STROJA CNC S KRMILNIKOM TB6560 ZA KORAČNE MOTORJE
Primož Lugarič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje postopek načrtovanja in gradnje CNC-rezkalnega stroja ter pripadajoče periferije. Za krmilno elektroniko je bila izbrana kontrolna plošča TB6560, ki omogoča priključitev in vodenje do treh koračnih motorjev. Na začetku diplomske naloge je podan opis izdelave in uporabljene mehanike na stroju ter začetna ideja stroja v 3D-oblikovnem programu 3ds Max. V jedru so opisane lastnosti krmilne elektronike in njeno delovanje na podlagi meritev in preizkuševanja. Sledi nastavljanje programske opreme Mach3 za pravilno delovanje krmilne elektronike in vse potrebne nastavitve za prvi zagon. Diplomsko delo v zaključku prikazuje končni izdelek, ki je oblikovan v 3ds Max in nato uvožen v CAD-program, s katerim se generira G-koda za vodenje stroja.
Keywords: TB6560, načrtovanje CNC stroja, CNC stroj, koračni motorji, Mach3, gradnja CNC stroja, programiranje CNC stroja, CAD, CAM, rezkalni stroj
Published: 04.07.2016; Views: 791; Downloads: 136
.pdf Full text (2,89 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica