SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
TISKALNIKI
Tadeja Pungartnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomske naloge so podrobneje opisane tehnologije neudarnega tiskanja. Pri tem so izpostavljene nekatere prednosti oz. pomanjkljivosti posamezne tehnologije. Drugi del je namenjen predstavitvi programa za tiskanje glave dokumenta neodvisno od ločljivosti naprave. Program je implementiran v programskem jeziku C++. Podrobneje so opisani posamezni uporabljeni razredi.
Keywords: Tiskalniki, tiskanje, brizgalni tiskalnik, laserski tiskalnik, toplotni tiskalnik, tiskanje glave.
Published: 05.07.2012; Views: 1008; Downloads: 195
.pdf Full text (889,09 KB)

6.
ANIMACIJA DELOVANJA 3D TISKALNIKA V CINEMA 4D
Luka Vodušek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opiše 3D tiskalnike in prikaže pripravo animacije delovanja 3D tiskalnika. Opisane so zadnje naprednejše in moderne tehnike 3D tiskanja. Predstavljeni so uporabni izdelki, ki so že bili natisnjeni in uporabljeni na najrazličnejših področjih. Zadnji del diplomskega dela je prikaz 3D modela tiskalnika in izdelane animacije s pomočjo programa Cinema 4D.
Keywords: 3D tiskalnik, Animacija, Cinema 4D
Published: 10.10.2013; Views: 1292; Downloads: 153
.pdf Full text (2,91 MB)

7.
HIBRIDNA NAPRAVA CNC
Filip Černe, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen proces izdelave prototipa CNC hibridne naprave in opis njenega delovanja. Naprava ima več funkcij, z njo lahko opravljamo 3D tiskanje, rezkanje in lasersko graviranje, za razliko od večine naprav na trgu, ki ponujajo zgolj eno od teh funkcij. Izdelava je potekala z mislijo na čim večjo zanesljivost naprave, lahko uporabo, cenovno ugodnost in kasnejše trženje. Potrebno je bilo izdelati številna tiskana vezja, vključno z glavnim krmiljem in grafičnim vmesnikom. Prav tako je bila izdelana mehanska konstrukcija naprave in napisan program v Arduino okolju za grafični uporabniški vmesnik. Po izdelavi so bile testirane razne funkcije naprave ter varnost električnih vezij.
Keywords: 3D tiskalnik, CNC rezkanje, multifunkcijska naprava, hitro načrtovanje, Arduino
Published: 06.11.2015; Views: 619; Downloads: 70
.pdf Full text (9,30 MB)

8.
RAČUNALNIŠKA ANIMACIJA 3D BRIZGALNEGA TISKALNIKA
Denis Žele, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Glavni cilj diplomskega dela je izdelati model za prikaz in razlago tiskanja 3D brizgalnih tiskalnikov. Izdelana animacija delovanja 3D tiskalnika omogoča razumevanje delovanja 3D brizgalnih tiskalnikov pa tudi oblik izdelkov, ki jih lahko iztiskamo. Izdelali smo tudi animiran video posnetek, ki prikazuje poenostavljeno delovanje tiskalnika. Za animacijo smo si izbrali model proizvajalca PP3DP.com UP! Plus, saj gre za enega najbolje podprtih 3D tiskalnikov v Microsoftovemu sistemu Windows 8.1, ki je hkrati cenovno dostopen in dosegljiv tudi povprečnemu uporabniku.
Keywords: 3D Tiskalnik, 3D modeliranje, Cinema 4D, računalniška animacija
Published: 17.11.2014; Views: 956; Downloads: 152
.pdf Full text (4,16 MB)

9.
IZDELAVA TISKALNIKA 3D
Lovro Brdnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo analizira trenutno stanje 3D tiskalnikov na trgu. Prikazan je razvoj in principi delovanja 3D tiskalnikov. Predstavljeni so tipi 3D tiskalnikov, njihove prednosti in slabosti. Podrobneje je predstavljena zgradba in delovanje koračnih motorjev. Opravljene so meritve koračnih motorjev. Opisana je programska oprema za rokovanje s 3D tiskalniki in komponente, ki jih potrebujemo za izdelavo. Diploma se oklepa vprašanja, ali je izdelava 3D tiskalnika bolj ekonomična kot pa naložba v že končani produkt.
Keywords: 3D tiskalnik, koračni motor, izdelava 3D tiskalnika, meritev parametrov koračnega motorja
Published: 30.10.2015; Views: 1111; Downloads: 415
.pdf Full text (4,80 MB)

10.
Razvoj pogonske glave za krmiljenje laporoskopskih klešč za robotsko roko UR5
Luka Mesarić, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je bila prilagoditev robotske roke UR5 za kirurške aplikacije. Za ta namen so bile uporabljene EndoWrist klešče, ki se uporabljajo pri laparoskopskih robotskih operacijah za manipulacijo s tkivom. Ker se EndoWrist klešče uporabljajo v da Vinci kirurškemu sistemu, je bilo potrebno narediti krmilje in ohišje za montažu laparoskopsih klešč na robotsko roko. Cilj je dokazati možnost prilagoditve robota UR5 kot kirurškega, seveda pa pričakovana natančnost UR5 robota in da Vinci sistema nista enaka. Ohišje je bilo modelirano v programskem okolju SolidWorks in natisnjeno s 3D tiskalnikom. Za elektronske komponente ki so omogočile napajanje servomotorjev in mikrokrmilnika, je vezje bilo narejeno v Altium Designer. Program za mikrokrmilnik je bil napisan v Code Composer Studio. Rezultat je uspešno krmiljenje laparoskopskih klešč preko robota UR5.
Keywords: Da Vinci sistem, laparoskopija, EndoWrist, mikrokrmilnik, PWM, servomotor, 3D tiskalnik, ABS plastika, napetostni regulator, tiskano vezje, SolidWorks, Altium Designer, Code Composer Studio
Published: 27.10.2015; Views: 502; Downloads: 47
.pdf Full text (4,62 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica