| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
ORGANIZACIJA IN NAČRTOVANJE NABAVE EMBALAŽNIH MATERIALOV V KRKI D.D.
Polona Sladič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V svoji nalogi so opredeljene teoretične osnove nabavnega poslovanja in so primerjane s praktičnim primerom nabavnega poslovanja v podjetju Krka, d.d., Novo mesto (v nadaljevanju Krka). Na začetku je predstavljeno podjetje Krka, njen začetek in razvoj, njene dejavnosti in poslovanje v letu 2008. Nato je poudarek na samem nabavnem poslovanju v farmacevtski industriji. Na konkretni organiziranosti Službe nabave je preučena skladnost teorije s prakso, ki se izvaja v nabavi za proizvodnjo, ki ga opravlja Služba nabave. Preverjeno je kako se izvaja sam proces nabave, kako poteka načrtovanje nabave v teoriji in v podjetju Krka. V sklepnem delu naloge je predstavljen in analiziran problem operativnega načrtovanja nabave. Delo nabave je tesno povezano s prodajo in logističnim centrom. Opisano je na kakšen način je Krka prišla do bistvenega izboljšanja in zmanjšanja stroškov odpisa nepotrebne embalaže z nadgradnjo že vpeljanega sistema SAP. SAP je bil nadgrajen z APO-m in dosežena je večja optimizacija proizvodnih kapacitet. Vpeljano je tudi tako imenovano »zamrznjeno« obdobje planiranja, kar pripomore k večji točnosti planiranja in daje nabavi možnost boljšega operativnega načrtovanja.
Keywords: - nabava - planiranje nabave - MRP (Material Requirement Planning) sistem - informacijski sistem SAP (Systems, Applications and Products) - informacijski sistem APO (Advanced Planning and Optimisation
Published: 20.07.2009; Views: 3618; Downloads: 750
.pdf Full text (3,03 MB)

4.
Optimizacija procesa nabave s pomočjo prenove informacijskega sistema v podjetju Trgovina in storitve Belec d.o.o.
Bojan Belec, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo podjetje Trgovina in storitve Belec d.o.o. Pri omenjenem podjetju smo se osredotočili na proces nabave, zaloge ter informacijski sistem. V podjetju se srečujejo predvsem z velikimi zalogami blaga in neprimernim informacijskim sistemom. Praktični del diplomskega dela, ki sledi teoretičnemu, je vsebinsko v dveh delih. V prvem delu smo natančno opisali proces nabave ter s pomočjo ASMI simbolov izdelali procesno karto. Izdelali smo še SWOT analizo starega in novega informacijskega sistema ter prikazali trenutne stroške, ki nastanejo s poslovanjem. Izdelali smo tudi »Ishikawin« diagram ter tako ponazorili vzroke za nastanek problema po določenih področjih. V drugem delu diplomskega dela pa smo predstavili naše predloge sprememb in izboljšav, ocenili učinke predlogov, pogoje za uvedbo rešitev ter možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: Stroški nabave, zaloge, informacijski sistem.
Published: 22.08.2014; Views: 935; Downloads: 114
.pdf Full text (879,91 KB)

5.
Reorganizacija zmrzovalnega dela skladišča ter nabave v Miklavške pekarne d.o.o.
Jure Pulko, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje Miklavške pekarne, d. o. o., se ukvarja s proizvodnjo kruha, keksov in pekovskega peciva. Pekovsko pecivo, ki se peče na prodajnih mestih, priskrbijo drugi dobavitelji. Zaradi povečane prodaje pekovskega peciva in povečanja števila prodajnih mest s pečjo za pečenje pekovskega peciva se je povečala tudi potreba po večjem naročilu izdelkov, kar zaradi majhnega skladiščnega prostora predstavlja velik problem. Podjetje prav tako nima podpore informacijskega sistema, ki bi sprotno in natančno beležil zaloge, zato večkrat pride do neustrezno naročenih količin pekovskega peciva. V diplomski nalogi smo predstavili podjetje in njegove prostore ter opisali relevantne delovne procese. Podrobno smo predstavili probleme, s katerimi se sooča podjetje in predlagali ustrezne rešitve, ki bi omogočile optimalno delovanje podjetja. Pri pisanju diplomskega dela smo si postavili nekatere cilje, za katere menimo, da smo jih tudi dosegli. Cilji diplomskega dela so ureditev in reorganizacija zamrzovalnega skladišča in ureditev nabave pekovskega peciva. Zadnji cilj je vpeljava informacijskega sistema, ki bi omogočil bolj ekonomično in natančno beleženje zaloge artiklov. S pomočjo teoretičnega znanja smo podali predlog za reorganizacijo skladiščnega prostora in ureditev nabave pekovskega peciva. Izračunali smo tudi stroške in koristi uvedbe informacijskega sistema.
Keywords: reorganizacija zamrzovalnega skladišča, ureditev nabave, skladiščenje, informacijski sistem, zaloga
Published: 18.11.2016; Views: 974; Downloads: 59
.pdf Full text (2,32 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica