| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Stališča predstavnikov lokalne samouprave do uporabe vina za namen turistične promocije
Maja Borlinič Gačnik, 2017, master's thesis

Abstract: Vinarstvo in vinogradništvo imata v Sloveniji za gospodarski razvoj, za kulturno podobo države ter za turizem velik pomen. A kljub bogati tradiciji in pomenu panoge, vino, vinarstvo ter vinogradništvo v strateških dokumentih na nacionalnem nivoju nimajo mesta/vloge, kot bi si je želeli. V raziskovalnem delu smo dokazali, zakaj vino predstavlja identifikacijski element države Republike Slovenije in zakaj si zaslužijo strateško pozicijo v pomembnih dokumentih na lokalni in nacionalni ravni. V teoretičnem delu smo razložili pomen vina za Slovenijo in Slovence, opredelili in umestili smo pojem vinskega turizma in govorili o njegovi promociji. Obrazložili smo tudi, zakaj so pomembna stališča predstavnikov lokalne samouprave za strateške odločitve in načrtovanja. V empiričnem delu smo raziskovali stališča predstavnikov lokalne samouprave do vina kot elementna turistične promocije. Spoznali smo, da imajo župani Republike Slovenije pozitivna stališča do vina, elementa turistične promocije, in da v vinu vidijo pomembni identifikacijski element tako na državni kot lokalni ravni.
Keywords: vino, uporabnost vina, vinski turizem, promocija vinskega turizma, župani, Slovenija
Published in DKUM: 17.01.2018; Views: 1106; Downloads: 249
.pdf Full text (3,21 MB)

2.
Ljubljanske privilegijske listine v 16. stoletju
Anže Avsec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Delo govori o privilegijskih listinah, konkretno o izbranih privilegijskih listinah16. stoletja v Ljubljani. Razišče zgodovinske vzroke za njihov nastanek ter kakšen je bil njihov namen. Prav tako osvetli lokalno samoupravo, ki jo je Ljubljana dobila na začetku 16. stoletja, konkretno funkcijo župana.
Keywords: Privilegij, privilegijska listina, lokalna samouprava v 16. stoletju, župani, Beneška vojna, Boj za staro pravdo
Published in DKUM: 13.04.2016; Views: 611; Downloads: 79
.pdf Full text (3,70 MB)

3.
4.
5.
6.
7.
Preiskava Jankovič : intervju v oddaji Studio ob 17h
2012, interview

Keywords: kazniva dejanja, preiskovanje, župani, politika
Published in DKUM: 10.07.2015; Views: 1276; Downloads: 42
URL Link to full text

8.
Korupcijska tveganja in odgovornost županov pri oddaji naročil po postopku javnega naročanja : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Dragoljub Pavlović, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo, ki je teoretičnega značaja in temelji na metodi proučevanja strokovne literature, pravnih aktov in sodne prakse, predstavlja korupcijska tveganja in odgovornost županov pri oddaji naročil po postopku javnega naročanja. Področje samoupravljanja lokalnih skupnosti je eno od korupcijsko najbolj izpostavljenih. Zadnji, tudi medijsko odmevni dogodki o vrsti razkritih nezakonitih in koruptivnih ravnanj lokalnih funkcionarjev − županov in javnih uslužbencev v slovenskih občinah − pri razpolaganju z javnimi sredstvi, ki so jih trošili netransparentno, nezakonito in po t. i. prijateljski liniji, dajejo jasen signal, da tudi na občinski ravni korupcija nikakor ni tuja. V diplomskem delu so tako prvenstveno predstavljene naloge in odgovornosti župana pri vodenju občine, s poudarkom na postopkih javnega naročanja z vidika korupcijskih tveganj in na kazenskopravni odgovornosti pri izvedbi teh postopkov.
Keywords: korupcija, preprečevanje, javna naročila, občine, župani, odgovornost, diplomske naloge
Published in DKUM: 23.09.2014; Views: 1467; Downloads: 237
.pdf Full text (638,78 KB)

9.
10.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica