| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava mobilne aplikacije »Erasmus Maribor«
Maksim Nikitashin, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje in razčlenjuje celoten postopek izdelave mobilne aplikacije za pomoč pri organizaciji študijskih izmenjav prek programa Erasmus+, od začetne zasnove in prototipov do končne objave aplikacije in spremljanja njenega delovanja. Aplikacija študentom olajša načrtovanje in organizacijo študijske izmenjave prek programa Erasmus+ ter krepi priljubljenost tega programa med študenti. Med izdelavo smo dejavno sodelovali z Mednarodno pisarno Univerze v Mariboru. Na začetku priprave diplomskega dela smo izdelali prototip aplikacije in ga preizkusili pri morebitnih uporabnikih prek hevrističnih metod. V nadaljevanju smo na podlagi preizkusov prototip dopolnjevali in izdelali končno aplikacijo, ki smo jo objavili v storitvi Google Play Store. Njeno delovanje smo ocenili na osnovi povratnih informacij uporabnikov.
Keywords: mobilna aplikacija, operacijski sistem Android, program Erasmus+, študijska izmenjava.
Published in DKUM: 19.09.2022; Views: 209; Downloads: 17
.pdf Full text (3,56 MB)

2.
KULTURNI ŠOK IN KULTURNA PRIPRAVA
Ana Milovan, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu raziskujemo kulturni šok in kulturno pripravo študentov Univerze v Mariboru, ki se odpravljajo na študijsko izmenjavo Erasmus ali so se vrnili z nje. Za potrebe oblikovanja predloga kulturne priprave študentov Univerze v Mariboru smo raziskali pojme kultura, kulturna identiteta in medkulturna komunikacija. Prav tako smo preučili značilnosti držav, v katere študenti Univerze v Mariboru najpogosteje odhajajo na izmenjavo. S pomočjo ankete smo raziskali, kako so kulturni šok doživeli študenti, ki so že bili na študijski izmenjavi Erasmus, in kakšno kulturno pripravo so imeli. Na podlagi pridobljenega znanja in rezultatov raziskave smo pripravili predlog kulturne priprave in ga delno izvedli.
Keywords: kultura, kulturni šok, kulturna priprava, Erasmus, študijska izmenjava
Published in DKUM: 06.04.2017; Views: 1526; Downloads: 272
.pdf Full text (1,36 MB)

3.
MOBILNOST ŠTUDENTOV FAKULTETE ZA ORGANIZACIJSKE VEDE - OVIRE IN SPODBUDE ZA SELITEV IN DELO V TUJINI
Ana Kozamernik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje mobilnosti študentov na Fakulteti za organizacijske vede, raziskuje ovire in spodbude za selitev in delo v tujini, razlaga obstoječe možnosti za mobilnost v času študija, stanje mladih na trgu delovne sile ter ima namen predstaviti pomembnost mobilnosti v luči povečanih možnosti za zaposlovanje bodočih diplomantov. V teoretičnem delu so predstavljene glavne značilnosti migracij s poudarkom na navedbi potencialnih faktorjev za selitev in delo v tujini iz domače in tuje literature, predstavljeni so programi in njihov razvoj v okviru Evropske unije, katerih se študentje lahko udeležijo v času študija, po podatkih s strani evropskih ustanov, na podlagi lastnih izkušenj in gradiva, dostopnega na svetovnem spletu. Podan je pregled podatkov o stanju mladih na trgu delovne sile v Sloveniji in v Evropski uniji, in razlaga osnovnih pravic, ki se nanašajo na zaposlitvene možnosti v državah evropskega gospodarskega prostora. Empirični del vsebuje podrobno analizo raziskave med študenti, ki podaja mnenje študentov glede selitve, študijske izmenjave in dela v tujini in določa glavne spodbude in ovire za selitev. V zaključnem delu je izdelana SWOT analiza in podani so predlogi za izboljšanje stanja.
Keywords: mobilnost, selitve, študijska izmenjava, zaposlovanje mladih
Published in DKUM: 05.05.2010; Views: 2360; Downloads: 187
.pdf Full text (786,07 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica