| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Logistični vidik uvoza vozil
Irena Anžič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo v teoretičnem delu predstavi logistiko uvoza novih vozil z vidika pooblaščenega uvoznika. Predstavi trenutno veljavno evropsko in slovensko zakonodajo, ki določata obračunavanje predpisanih dajatev. Prav tako prikaže različne možne načine dostave vozil z različnimi prevoznimi sredstvi. V praktičnem delu je na konkretnih primerih dveh japonskih znamk (Honda in Mitsubishi) predstavljen način obračunavanja uvoznih dajatev. Podrobno je prikazan tudi način določanja transportne poti dobave vozil do pooblaščenih trgovcev v Sloveniji.
Keywords: avto logistika, špedicijske storitve, prevozne storitve, carinska politika, poreklo blaga, davek na motorna vozila
Published: 21.06.2016; Views: 578; Downloads: 88
.pdf Full text (3,41 MB)

2.
ORGANIZIRANOST IN ŠPEDICIJSKE STORITVE PODJETJA TRANSPORT FRANGEŽ d.o.o.
Mojca Peršoh, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Tematika obstoječega diplomskega dela je organiziranost in špedicijske storitve podjetja Transport Frangež d.o.o. V prvem delu sem opredelila pojem špedicija in špediterja .Osnovna naloga špediterja je, da s svojimi aktivnostmi zagotovi, da bo blago predano prejemniku na najhitrejši in najugodnejši način. Špedicijske storitve so svetovanje, mednarodni transport, skladiščenje in carinjenje blaga. V drugem delu sem predstavila zgodovino in organiziranost podjetja Transport Frangež d.o.o. in storitve, ki jih nudijo. V tretjem delu naloge pa so predstavljeni načini promocije podjetja. Transport Frangež d.o.o. so se odločili za oglaševanje v tiskanih medijih, zunanje oglaševanje in oglaševanje na internetu.
Keywords: špedicija, špedicijske storitve, oglaševanje
Published: 09.04.2010; Views: 2640; Downloads: 237
.pdf Full text (902,09 KB)

3.
ZUNANJA OSKRBA LOGISTIČNIH DEJAVNOSTI V PODJETJU TALUM D.O.O.
Vida Terbuc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Zunanja oskrba ali angl. outsourcing pomeni pogodbeni prenos nekaterih ponavljajočih se aktivnosti v podjetju na zunanjega izvajalca. Podjetja prepuščajo zunanjemu izvajalcu različne dejavnosti, predvsem tiste, ki ne predstavljajo osnovne dejavnosti podjetja. Med najpogosteje izločenimi dejavnosti v podjetju spada tudi logistika. V Sloveniji prepuščajo zunanjim izvajalcem med logističnimi dejavnostmi predvsem storitve transporta in skladiščenja. Najpogostejši razlogi za uvajanje zunanje oskrbe so znižanje stroškov, usmeritev podjetja na strateško pomembna področja, pozitivni vpliv na finančni položaj in na delovno silo, povečanje kakovosti storitev in konkurenčnosti podjetja. Ustrezna izbira zunanjega izvajalca je prva predpostavka za nadaljnji uspeh. Ključnega pomena je, da podjetje z zunanjim izvajalcem razvije dober partnerski odnos, ki temelji na visoki stopnji strokovnosti in medsebojnem zaupanju. V podjetju Talum d.d. so se zaradi težnje k racionalizaciji poslovanja odločili, da predajo v zunanjo oskrbo različne dejavnosti, ki niso ključnega pomena za njihovo poslovanje. Med njimi sta tudi zunanji transport in špedicijske storitve. S tem so dosegli veliko prednosti, med drugim: prihranek pri stroških in zaposlenih, izognili so se vlaganjem v kapacitete, dosegli so višjo raven kakovosti opravljene storitve, nad izvajalcem pa imajo popoln nadzor.
Keywords: Logistika, zunanja oskrba v proizvodnem podjetju, zunanji izvajalec, zunanji transport, špedicijske storitve, prednosti zunanje oskrbe, slabosti zunanje oskrbe
Published: 02.12.2009; Views: 3042; Downloads: 334
.pdf Full text (275,22 KB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica