| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
VZPOSTAVITEV INTERNETNEGA TV KANALA
Aljaž Urbanc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Informacijska tehnologija je že toliko napredovala, da lahko že sami vzpostavimo internetni TV kanal. Problem se pojavi, ker je IPTV storitev še dokaj nova in kdor bi se lotil tega projekta, bo za začetek oddajanja programa potreboval prave informacije ter zagotovljen vir dohodka, s katerim lahko pokriješ stroške delovanja oz. oddajanja programa.
Keywords: - IPTV - VOD - širokopasovni dostop do interneta - medijske vsebine
Published: 20.12.2010; Views: 1724; Downloads: 102
.pdf Full text (1,53 MB)

4.
MODEL IZVEDBE KOMUNIKACIJ V RADIJSKEM NADZORNO-MERILNEM SISTEMU
Matija Brodnik, 2012, master's thesis

Abstract: Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije uporablja za nadzor radiofrekvenčnega spektra dvanajst lokacij, ki so daljinsko upravljane in razporejene po ozemlju države. V magistrski nalogi je na kratko predstavljen radijski nadzorno-merilni sistem, ki se trenutno uporablja. Za daljinski dostop do posameznih lokacij se uporabljajo različne vrste tehnologij (ISDN, ADSL, UMTS, optika, mikrovalovna usmerjena zveza). Nekatere od teh tehnologij so že zastarele, nekatere aktualne in druge prihodnost. V magistrski nalogi je opravljena primerjalna analiza vseh uporabljanih komunikacijskih tehnologij in predlagan prihodnji razvoj po treh možnih različnih modelih sodobnejših tehnologij. Ti so uporaba optičnih priključkov, uporaba mikrovalovnih usmerjenih zvez in kombinacija uporabe obeh tehnologij. Za vsak model je narejena analiza SWOT. Izpostavljen je najprimernejši model izvedbe komunikacij, ki vsebuje kombinacijo uporabe obeh tehnologij. Utemeljen je po stroškovni strani in uporabnosti. Podanih je nekaj smernic in pogledov na nadaljnji razvoj.
Keywords: širokopasovni dostop (ADSL), mobilna telefonija tretje generacije (UMTS), optični priključek, mikrovalovna usmerjena zveza, kapaciteta prenosa, usmerjevalnik
Published: 21.01.2013; Views: 1045; Downloads: 78
.pdf Full text (2,09 MB)

5.
NADGRADNJA UPORABNIŠKEGA VMESNIKA ZA UPRAVLJANJE MREŽNIH ELEMENTOV V ŠIROKOPASOVNEM DOSTOPU
Samo Šinik, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje proces razvoja nadgrajenega uporabniškega vmesnika za upravljanje mrežnih elementov širokopasovnega dostopa.
Keywords: - grafični uporabniški vmesnik, - širokopasovni dostop, - telekomunikacijska oprema.
Published: 07.07.2016; Views: 297; Downloads: 48
.pdf Full text (2,38 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica