| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Pomen čustvene inteligence pri vodenju negovalnega kadra v socialno varstvenih zavodih
Mojca Vrabl, 2017, master's thesis

Abstract: Teoretična izhodišča: V magistrskem delu smo se osredotočili na pomen čustvene inteligence pri vodenju negovalnega kadra v domovih za starejše. Namen raziskave je bil ugotoviti zadovoljstvo na delovnem mestu med člani timov proučevanega doma za starejše, njihove medsebojne odnose ter organizacijsko klimo. Raziskovalna metodologija: V teoretičnem delu smo uporabili deskriptivno metodo in analitično – sintetično metodo. V empiričnem delu smo uporabili kvantitativno metodo raziskovanja, pri kateri smo kot instrument uporabili anketo. Raziskovalni vzorec je zajemal 4 vodje enot, 8 vodij timov in 120 članov delovnih timov, zaposlenih v proučevanem domu za starejše. V sklepnem delu smo uporabili primerjalno metodo med različnimi dognanji avtorjev in lastnimi spoznanji iz poslovne prakse ter nazadnje še potrdili ali ovrgli naše hipoteze na osnovi dobljenih empiričnih podatkov. Uporabljena je bila tudi metoda kompilacije. Rezultati: Ugotovili smo, da je čustvena inteligenca vodij enot višja od čustvene inteligence vodij timov, prav tako pa lahko trdimo, da višina čustvene inteligence vodij vpliva na organizacijsko klimo in zadovoljstvo podrejenih. Diskusija in zaključek: Višina čustvene inteligence vodstvenega kadra ima velik vpliv na organizacijsko klimo v organizaciji, organizacije s pozitivno organizacijsko klimo pa so praviloma uspešnejše. Prav posebnega pomena sta pozitivna organizacijska klima in zadovoljstvo zaposlenih v domovih za starejše, kjer je počutje varovancev v veliki meri odvisno od zadovoljstva zaposlenih, predvsem od zadovoljstva kadra, s katerim imajo direktne stike. Zato menimo, da bi morala biti pozitivna organizacijska klima cilj vsakega doma za starejše.
Keywords: čustvena inteligenca, čustveno inteligentna organizacija, organizacijska kultura, vodenje, stili vodenja
Published: 21.12.2017; Views: 769; Downloads: 164
.pdf Full text (1,69 MB)

2.
Čustveno inteligentna organizacija – od osebne rasti do skupnega uspeha
Klavdija Kavčič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V želji po spremembah in neumornem pehanju za boljši, prijaznejši jutri se večkrat počutimo ujeti v primež, iz katerega enostavno ne moremo pobegniti. Tako kot bi govorili o Don Kihotu v boju z mlini na veter ali o Sizifovem delu. In vendar je pomembno vztrajati in verjeti v to, da smo lahko boljši ljudje, kot jih trenutno premore ta svet. Človek je skupek občutkov, misli in energije, ujetih v fizično podobo, je tisto najgloblje, kar se skriva za vsem materialnim in dotičnim, je duša, ki ima svoj nasmeh, volja, ki s svojim uporništvom premika meje mogočega, je tolažba in pot tistemu, ki izgubi svoj življenjski kompas in je veselje tistemu, ki želi svojo srečo deliti.
Keywords: čustvena inteligenca, čustveno inteligentna organizacija, vodenje s čustveno inteligenco, tim, uvajanje sprememb, vase usmerjeno izobraževanje.
Published: 22.07.2016; Views: 741; Downloads: 112
.pdf Full text (1,03 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica