| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 41
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO ČRTNE KODE
Aleksander Fleišer, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga se ukvarja z uporabo informacijske tehnologije v procesu odločanja na primeru izbire tipa črtne kode. V prvem delu naloge na primerih predstavimo področje avtomatske identifikacije, razložimo prednosti uporabe črtne kode in izpostavimo kriterije, ki v praksi lahko pomembno vplivajo na rezultate uvedbe črtne kode. V drugem delu naloge predstavimo tehnologijo večparametrskega odločanja in značilnosti ekspertnih sistemov kot enega področja umetne inteligence. V tretjem delu pa z metodologijo DEX pripravimo odločitveni model, ki z vgrajenimi kriteriji pomaga pri optimalni izbiri med vsemi variantami.
Keywords: proces odločanja, večparametrsko odločanje, črtne kode, ekspertni sistem, DEXi
Published: 06.01.2010; Views: 1409; Downloads: 244
.pdf Full text (1,29 MB)

8.
POSODOBITEV PREČNEGA REZALCA GALLUS
Franci Zajc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Za potrebe personalizacije izdelkov in razreza na drobno smo obnovili krmiljenje prečnega rezalca. Klasično krmiljenje smo nadomestili s krmilnikom in operaterskim pultom. Pomik materiala pri razrezu smo zagotovili s servo motorjem. Posodobitev je predvidevala pozicioniranje na markico, z možnostjo blokade fotocelice za vnaprej predvideno okno. Poleg tega smo poskušali vzpostaviti sinhronizacijo z vsemi možnimi personalizacijskimi napravami, ki so v podjetju na razpolago. Vključili smo še kontrolo kvalitete ter nadzor nad sledljivostjo izdelka v proizvodnem procesu. Izdelke smo avtomatsko sortirali na dobre in slabe, ob tem pa generirali vso potrebno dokumentacijo, ki je zahtevana za personalizirane izdelke.
Keywords: rezalec, pozicioniranje, kontrola, črtna koda, čitalec črtne kode.
Published: 20.04.2010; Views: 1555; Downloads: 149
.pdf Full text (3,48 MB)

9.
Analiza skladiščnega poslovanja v humanitarni organizaciji : diplomsko delo
Renata Veternik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je podrobneje predstavljena analiza skladiščnega poslovanja humanitarne organizacije Škofijska karitas Celje, oz. delovanje njihovega humanitarnega skladišča v Vrbju pri Žalcu. V tej organizaciji je veliko dela pri prevzemu blaga, izdaji blaga, skladiščenju blaga in komisioniranju blaga, kar pomeni da je potrebna velika natančnost pri vodenju in urejanju skladiščne dokumentacije. Problem je v obsežni dokumentaciji, ki bi jo radi zmanjšali, oz. radi bi poskrbeli, da bi bilo skladiščno poslovanje bolj pregledno. Kot glavno rešitev smo predlagali uvedbo črtne kode, saj se nam zdi, da bi bila najbolj primernejša, saj bi omogočila večjo preglednost skladiščenja in boljši nadzor nad materialom. Predlagali smo tudi novo poimenovanje določene skladiščne dokumentacije.
Keywords: skladiščno poslovanje, skladiščna dokumentacija, skladiščne evidence, tehnologija črtne kode, RFID tehnologija
Published: 30.11.2010; Views: 2034; Downloads: 224
.pdf Full text (1,21 MB)

10.
Analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Mariborska livarna Maribor d. d. : diplomsko delo
Mojca Kramberger, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je obravnavana analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Mariborska livarna Maribor, d.d., kjer smo se osredotočili na poslovno enoto Baker. V poslovni enoti Baker izdelujejo polizdelke iz bakra in bakrovih zlitin, med njimi različne palice in žice. Problematika, ki smo jo obravnavali obsega prevzem materiala, uskladiščenje in pripravo materiala za izdajo. Namreč, pri dobavi velikih količin materiala lahko prevzem traja tudi do enega tedna, saj se mora vsaka vrsta palice stehtati in prešteti. Ves material, ki pride v skladišče se skladišči, oziroma manipulira ročno, pri čemer se porabi veliko časa in večje število zaposlenih v skladišču. V okviru diplomskega dela je na osnovi posnetka obstoječega stanja predstavljena rešitev informacijske podpore skladiščnega poslovanja v poslovni enoti Baker. Predlagana je uvedba tehnologije črtne kode ter programska rešitev s pripadajočo opremo. Z reorganizacijo procesov in informacijsko podporo dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje v izbrani enoti.
Keywords: skladišča, skladiščni procesi, informacijska podpora skladiščnim procesom, tehnologija črtne kode
Published: 05.05.2011; Views: 2194; Downloads: 186
.pdf Full text (1,19 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica