| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Predstavitev žrtev umorov v časopisu Večer : diplomsko delo
Maja Gojkovič, 2009, undergraduate thesis

Keywords: kazniva dejanja, umori, žrtve, poročanje, mediji, časniki, članki, analize, Večer, diplomske naloge
Published: 07.12.2009; Views: 2242; Downloads: 164
.pdf Full text (378,25 KB)

3.
4.
PLESNA VZGOJA PREDŠOLSKIH OTROK V PRIROČNIKIH IN STROKOVNIH ČLANKIH GORDANE SCHMIDT
Helena Vogrinec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomskega dela nosi naslov Plesna vzgoja predšolskih otrok v priročnikih in strokovnih člankih Gordane Schmidt. Naloga je teoretična in ponuja vpogled življenjskega in znanstvenega dela omenjene avtorice. V svojih delih in priročnikih je avtorica združila teorijo in prakso ter podala izhodišča za praktično delo na področju plesne vzgoje predšolskih otrok. Strokovni članki in priročniki temeljijo pretežno na primerih gibalnega izražanja, kar pa pripomore h kakovosti dela vzgojiteljev pri razvijanju in spodbujanju celostnega razvoja predšolskega otroka.
Keywords: Ključne besede: Gordana Schmidt/metodika plesne vzgoje/ples/igre/priročnik/strokovni članki
Published: 09.07.2010; Views: 5530; Downloads: 669
.pdf Full text (2,21 MB)

5.
Poročanje medijev o kriminaliteti : diplomsko delo
Mateja Štolfa, 2010, undergraduate thesis

Keywords: kriminaliteta, mediji, novinarstvo, poročanje, časniki, članki, analize, diplomske naloge
Published: 09.09.2010; Views: 1883; Downloads: 192
.pdf Full text (929,70 KB)

6.
7.
Pregled poročanja slovenskih časopisov o kriminaliteti po 2. svetovni vojni : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Živa Bregar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Ko ljudje odprejo časopis, najprej pogledajo črno kroniko. Zato uredniki namenjajo poročanju o kriminaliteti večjo pozornost. Razvoj medijev je pripomogel k različnemu obsegu in načinu pisanja o kriminaliteti. Najpomembnejša prelomnica v zgodovini poročanja je Gutenbergova iznajdba tiskarske stiskalnice iz leta 1450. Sprva so se novice o kriminaliteti širile s komunikacijo med ljudmi, kasneje pa preko časopisov, radia in televizije. Danes pa ta proces poteka večinoma preko interneta. Obseg poročanja o kriminaliteti je bil odvisen od družbenega razvoja in politične ureditve. V prvih letih po 2. svetovni vojni so mediji posvečali manj pozornosti kriminaliteti, kasneje pa je poročanje postalo obsežnejše. Prvi članki s kriminalno vsebino so bili kratki, jedrnati, podajali so le znana dejstva. Obseg in vsebina člankov sta se skozi zgodovino povečevala. V opravljeni analizi člankov je prevladovala tema o nasilniški kriminaliteti. Manj pozornosti pa je bilo posvečene družinskemu nasilju in organiziranemu kriminalu.
Keywords: kriminaliteta, mediji, poročanje, časniki, članki, analize, diplomske naloge
Published: 21.06.2012; Views: 1335; Downloads: 95
.pdf Full text (307,87 KB)

8.
Poročanje primorskih časopisov o kriminaliteti po 2. svetovni vojni : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Boštjan Sever, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela smo predstavili osnovne pojme kriminalitete in novinarstva, njihov razvoj in delitve v skupine. Dotaknili smo se tudi senzacionalističnega poročanja ter se pri tem vprašali, ali takšno pisanje privabi ali odvrača bralce. V nadaljevanju smo oba pojma združili v predstavitvi, ki se nanaša na poročanje o kriminaliteti. V empiričnem delu smo zbrali in analizirali časopisne članke o kriminaliteti, ki so bili objavljeni v časopisih Slovenski Jadran in Primorske novice. S pomočjo grafov in tabel smo ponazorili povečanje ali upadanje objav člankov, ki obravnavajo kriminaliteto. V nadaljevanju smo iz primorskih dnevnih časopisov izbrali določen odmeven članek in ga primerjali v dveh časopisih, da bi ugotovili, kakšno je poročanje o le-tem in koliko ter na kakšen način časopis posveti svoj prostor za odmeven in pretresljiv dogodek.
Keywords: kriminaliteta, kazniva dejanja, novinarstvo, poročanje, članki, analize, diplomske naloge
Published: 10.05.2013; Views: 888; Downloads: 174
.pdf Full text (2,00 MB)

9.
10.
Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica