| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izboljšanje materialnega toka v obratu vsadnih kuhališč
Uroš Skarlovnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V obratu vgradnih plošč smo se zaradi povečanja asortimana proizvodnje začeli srečevati z različnimi problemi, kot so prostorska omejenost, neurejenost proizvodnje in izgube v delovnem procesu (izgube ob menjavah tipov, kakovostni problemi itd.). Diplomsko delo prikazuje primer optimiziranja materialnega toka, optimiziranja delovnega procesa ter zmanjševanje izgub v procesu izdelave vgradnih plošč. Izboljšave procesa so izvedene s pomočjo orodij vitke proizvodnje. Tekom projekta so bile narejene analize družin aparatov, ABC analize materialov, znižanje zalog, špageti diagram ter izboljšanje materialnega toka. Glavni cilj diplomskega dela je predstaviti lean filozofijo, z lean orodji in analizami pripraviti predlog za optimizacijo delovnega procesa v obratu vgradnih plošč.
Keywords: špageti diagram, VSM, PPH, materialni tok, ABC analiza, spremljanje zalog
Published in DKUM: 21.11.2016; Views: 2197; Downloads: 166
.pdf Full text (3,42 MB)

2.
RAZVOJ SUŠILNEGA STROJA S TOPLOTNO ČRPALKO V GORENJU D.D.
Uroš Skarlovnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v obdobju hitrih, težko predvidljivih in dinamičnih sprememb v okolju, katerim se morajo z inovativnostjo in prožnostjo prilagoditi tudi podjetja. Zaradi dinamičnosti okolja so obstoječi izdelki zelo ranljivi, življenjski cikli izdelkov pa se krajšajo, zato morajo podjetja posebno pozornost namenjati prav razvoju novih izdelkov, ki so njihova gonilna sila. Vendar pa je, zaradi visokega odstotka neuspešnih izdelkov na trgu razvijanje novega izdelka za podjetje vedno tvegana poslovna odločitev in ne sme biti prepuščena naključju. Podjetja morajo poznati tudi razloge za neuspeh izdelkov. Prihodnost imajo podjetja, ki lahko v najkrajšem času ponudijo inovativne, visoko kakovostne in cenovno ugodne izdelke, ki ustrezajo željam in pričakovanjem kupcev. Njihov okus se hitro spreminja in od ponudnikov zahtevajo, da te spremembe ugotovijo in se jim prilagodijo. V diplomskem delu sem predstavil idejno zasnovo sušilnega stroja s toplotno črpalko. Preveril in analiziral sem situacijo na tržišču ter naš stroj primerjal s konkurenčnimi že razvitimi aparati. Produkt v osvajanju sem popeljati skozi fazo razvoja, razvijanja dizajna in razvoja tehnoloških procesov.
Keywords: - Gorenje, d. d., - razvoj izdelka, - življenjski cikel, - sušilni stroj s toplotno črpalko, - konkurenca.
Published in DKUM: 12.01.2011; Views: 2482; Downloads: 394
.pdf Full text (3,39 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica