| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
TEORIJE IN MODELI ZADOVOLJSTVA PRI DELU
Uroš Kovač, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Zadovoljstvo zaposlenih pri delu je pozitivno čustveno stanje zaposlenega, ki je rezultat doživljanja dela, pojmovanja in ocenjevanja stanja delovnega okolja, izkušenj pri delu ter načina občutenja vseh elementov dela in delovnega mesta. Zadovoljstvo v veliki meri vpliva na kakovost življenja posameznika. Zadovoljni zaposleni so ključ do uspešnosti podjetja, saj bo zadovoljni delavec bolj učinkovito opravljal svoje delo. Zaradi zadovoljstva se bo povečala tudi produktivnost podjetja in s tem povezani delovni učinki. Zadovoljstvo zaposlenih lahko označimo kot skupek pozitivnih in negativnih občutkov, ki jih posameznik doživlja o svojem delu. Na zadovoljstvo zaposlenih pri delu vplivajo številni dejavniki, in sicer: vsebina dela, samostojnost pri delu, plača, vodenje in organizacija dela, delovne razmere ter številni drugi dejavniki. Spoznali smo številne teorije in modele zadovoljstva zaposlenih pri delu, ki se jih podjetja poslužujejo z namenom, da bi povečali stopnjo zadovoljstva zaposlenim ter s tem izboljšali poslovanje podjetja.
Keywords: zadovoljstvo, nezadovoljstvo, organizacijska klima, potrebe, poslovna uspešnost, teorije zadovoljstva pri delu, modeli zadovoljstva pri delu, pravičnost, enakost, motivacija, sodelavci, intervju, anketa.
Published: 17.12.2012; Views: 2217; Downloads: 511
.pdf Full text (573,02 KB)

4.
INTEGRACIJA OBRAČALNE MIZE Z ROBOTOM ACMA
Uroš Kovač, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge so načrtovane in izdelane vse potrebne povezave in programska oprema za integracijo obračalne mize, ki sloni na sistemu SIEMENS s sistemom robota ACMA XR 701. Povezave so izvedene tako, da bo možno mizo programirati in voditi direktno s programom za vodenje robota pri posameznem izdelku. V osnovi so opisane komponente Siemensovega sistema. Podrobneje je opisan način delovanje sistema ter načrtovanje in izvedba vseh potrebnih povezav.
Keywords: Obračalna miza, robot, Siemens Sinamics
Published: 18.02.2013; Views: 1044; Downloads: 101
.pdf Full text (3,91 MB)

5.
NADGRADNJA ČRPALIŠČA HLADILNE VODE V PODJETJU GKN DRIVELINE ZREČE
Uroš Kovač, 2014, master's thesis

Abstract: V okviru magistrske naloge je v celoti analiziran in nadgrajen tehnološki sistem črpališča hladilne vode. V nalogi so opisani in analizirani toplotni izmenjevalci, hladilni stolpi, distribucija hladilne vode ter krmilje sistema proizvajalca Siemens. V osnovi je opisana nadgradnja krmilja črpališča, podrobneje pa so opisane dislocirane meritve temperatur in tlaka ter Siemensove komponente, ki so potrebne za realizacijo meritev. Skozi nalogo je opisan potek realizacije rešitve danega problema nadgradnje črpališča. Projekt je izveden in deluje po zahtevah naročnika.
Keywords: črpališče, hladilna voda, toplotni izmenjevalci, hladilni stolp, SIMATIC ET 200S
Published: 25.02.2015; Views: 786; Downloads: 153
.pdf Full text (6,51 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica