| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 126
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
ANALIZA PROCESOV IZDELAVE KOVINSKIH OBELEŽIJ
Miran Skutnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V uvodnem delu so opisani splošni postopki, ki so se uporabili pri izdelavi obeležja. Predstavljeno je tudi podjetje, kjer sem opravljal obvezno prakso in samo diplomsko delo. V naslednjih poglavjih je opisan in prikazan celoten potek izdelovanja obeležja. Vsak postopek je prikazan pisno in slikovno. V zadnjem poglavju pa je zapisan sklep diplomskega dela.
Keywords: postopek izdelave UM-FS obeležja, graviranje, peskanje, termična obdelava.
Published: 06.04.2009; Views: 1700; Downloads: 196
.pdf Full text (4,04 MB)

3.
RAČUNALNIŠKO SNOVANJE IN KONSTRUIRANJE VPENJALNE PRIPRAVE
Urban Kozinc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni različni sistemi delovanja vpenjalnih priprav, njihovi sestavni elementi in principi delovanja. Na podlagi zahtev obdelovanca smo izdelali predloge za tri vpenjalne priprave, kjer vsaka temelji na drugačnem sistemu delovanja. Z uporabo vrednostne metode smo določili najustreznejšo in jo s pomočjo programskega paketa CATIA v nadaljevanju tudi izdelali v 3D okolju in trdnostno kontrolirali kritične elemente. Na koncu smo še naredili ekonomsko analizo izbrane vpenjalne priprave ter navodila za montažo, vzdrževanje in skladiščenje.
Keywords: Vpenjalne priprave, snovanje, konstruiranje, CAD programi, CATIA, obdelovani stroji
Published: 21.12.2009; Views: 2105; Downloads: 381
.pdf Full text (7,84 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA PROCESA POZICIONIRANJA PRALNE GRUPE PRALNEGA STROJA
Peter Hace, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je bil izdelati napravo za pomoč pri blokiranju pralne grupe na liniji pralnih strojev. Delavci so do sedaj potiskali pralno grupo z eno roko navzdol, da so pozicionirali luknjo, z drugo roko pa vstavili zatič. Pralna grupa je v ohišju obešena na dveh vzmeteh, zato to delo postane težavno, ko ga delavec opravlja osem ur dnevno. Zaradi različnih kadi je potrebno zasnovati takšno napravo, ki bo primerna za vse tipe kadi. Poudarek je na varnosti, da ne pride do poškodb delavcev. Za varnost je bil upoštevan standard SIST EN ISO 13857 : 2008. Prav tako je bilo potrebno napravo vključiti v proces delovanja linije in zagotoviti optimalno učinkovitost v zahtevanem času cikla 37 sekund. Poleg same konstrukcije je bilo potrebno izdelati krmilje in zasnovati tehnološki postopek nove grupe. Rezultat tega je naprava, zaradi katere je delo na liniji optimalnejše, zmanjšalo se je število delavcev na enega na tem delovnem mestu; do sedaj sta delo opravljala dva delavca in najpomembnejše, olajšala je fizično delo.
Keywords: - avtomatizacija - pralna grupa - pnevmatski manipulator - PLC krmilje - pozicioniranje - varnost
Published: 02.04.2010; Views: 2222; Downloads: 183
.pdf Full text (1,04 MB)

5.
UPORABA TEHNIKE ANIMACIJE ZA MODULARNO VPENJALNO PRIPRAVO
David Koroša, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga prikazuje sestavo modela modularne vpenjalne priprave po idejnem načrtu. Izdelana je bila tudi animacija montaže oz. demontaže in simulacija kritične obdelave na izdelani modularni vpenjalni pripravi.
Keywords: vpenjalna priprava, odrezavanje, modeliranje, animacija montaže
Published: 01.06.2010; Views: 1677; Downloads: 166
.pdf Full text (3,45 MB)

6.
POSODOBITEV HLADILNO MAZALNEGA SISTEMA NA VALJARNIŠKEM OGRODJU
Marko Dobnikar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Na valjarni za valjanje aluminijske folije je prihajalo do mešanja valjčnega in ležajnega olja. Pri tem so nastajali zelo veliki stroški zaradi zamenjave valjčnega olja. Zato se je začela izgradnja novega mazalnega sistema za mazanje ležajev delovnih valjev. Uporabila se je tehnologija mazanja olje-zrak. V diplomskem delu so predstavljeni elementi, ki sestavljajo takšen sistem. Predstavljena je celotna sprememba mazalnega sistema in ekonomska upravičenost projekta.
Keywords: valjarna, aluminijska folija, valjčno olje, mazalni sistem olje-zrak, progresivni razdelilnik, ležajno ohišje, mešalni blok
Published: 02.07.2010; Views: 1816; Downloads: 131
.pdf Full text (4,31 MB)

7.
PARMAN ROBOTSKI INTERPRETER
Maj Perovšek Tribušon, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava nadgradnjo obstoječih krmilnih zmožnosti paralelnega manipulatorja PARMAN. Poudarek je predvsem na C programu robotskega interpreterja in uporabi modificiranega PTP interpolatorja, opisani pa so tudi ControlDesk ter nekatere specifične operacije MATLAB/Simulink-a, ki so v našem primeru ključnega pomena v PARMAN-ovem komuniciranju z računalnikom.
Keywords: robotika, krmiljenje, interpolacija, robotski interpreter, dSPACE, MATLAB/Simulink, paralelni mehanizem
Published: 14.01.2011; Views: 1824; Downloads: 115
.pdf Full text (1,33 MB)

8.
9.
10.
NADGRADNJA ZAVORNEGA SISTEMA TOVORNEGA POLPRIKLOPNEGA VOZILA
Dejan Tajnikar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V okviru opravljanja storitve družinskega podjetja Mototon je bilo potrebno odpraviti okvaro na zavornem sistemu tovornega polpriklopnega vozila. Zaradi starosti vozila, obsega okvare, možnosti cenejšega vzdrževanja v prihodnje in tehnološke sinhronizacije z vlečnim vozilom je prišlo do odločitve, da se izvede nadgradnja z novejšo tehnologijo zavornega sistema. V prvi polovici diplomskega dela je predstavljena tehnologija zaviranja na tovornih vozilih, ki ima tako kot pri vseh cestnih vozilih glavno nalogo ustaviti vozilo, vendar pa je regulacija zaviranja svojevrstnega pomena. V drugi polovici je predstavljen projekt nadgradnje, ki ga spremljajo simulacije, s katerimi je prikazano stanje pred in po nadgradnji. Upravičenost posega v vozne lastnosti vozila dokazuje dosežena krajša zavorna pot.
Keywords: nadgradnja, polpriklopno vozilo, zaviranje, pnevmatika, regulacija, simulacija, MATLAB/SIMULINK, tehnološka sinhronizacija, zavorna pot
Published: 06.07.2011; Views: 1466; Downloads: 280 
(1 vote)
.pdf Full text (4,25 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica