| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 111
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Varna prijava z uporabo vmesnika za pametne kartice
Nino Galuf, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili izdelano mobilno aplikacijo, ki omogoča varno prijavo v informacijske sisteme s pomočjo zalednega dela. Za prijavo se uporablja namensko napravo YubiKey, na kateri se hrani podpisan certifikat. V praktičnem delu smo podrobneje predstavili grafični vmesnik mobilne aplikacije, prav tako smo opisali postopek konfiguracije digitalnega certifikata in prijavo z njim v informacijski sistem.
Keywords: YubiKey, Android, avtentikacija, Jetpack Compose, Kotlin, Phoenix
Published in DKUM: 04.06.2024; Views: 140; Downloads: 0

2.
Uporaba povpraševalnega jezika GraphQL v aplikaciji Intrix
Blaž Glogovčan, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisana implementacija povpraševalnega jezika GraphQL v aplikacijo Intrix. Prvi del je posvečen analizi GraphQL-a in posameznih arhitektur za izdelavo aplikacijskih programskih vmesnikov, ki jih omogoča Intrix. Sledijo primerjave njihovih prednosti in slabosti. V drugem sta predstavljena aplikacija Intrix in implementacija GraphQL-a.
Keywords: Intrix, API, GraphQL, SOAP, REST
Published in DKUM: 03.06.2024; Views: 177; Downloads: 32
.pdf Full text (2,31 MB)

3.
4.
Prevajanje programskih jezikov : zbirka nalog in rešitev
Tomaž Kos, Tomaž Kosar, 2023, other educational material

Keywords: prevajanje programskih jezikov, programski jeziki, e-gradiva
Published in DKUM: 05.01.2024; Views: 244; Downloads: 20
.pdf Full text (679,23 KB)

5.
Sistem za napredno upravljanje trgovin WooCommerce : diplomsko delo
Aleks Marinič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Predstavljamo LaraMAS - napredni sistem za upravljanje WooCommerce trgovin, kjer lahko upravljamo eno ali več spletnih trgovin hkrati. Njegov glavni namen pa je upravljanje trgovin s tako imenovano "multibranding" strategijo prodaje, kjer isti prodajalec prodaja enake izdelke v lastnih trgovinah z različnimi imeni in trgovine z ločenimi prodajnimi sistemi glede na državo prodaje. LaraMAS vključuje napreden sistem razporejanja opravil, ki jih lahko dodeljujemo uporabnikom ali različnim skupinam, kot so administratorji, preverjevalci, oglaševalci, prevajalci in drugi, vsaka s svojimi pravicami. Povečana varnost je dosežena z uporabo različnih varnostnih pristopov, vključno z ločenim API strežnikom, napredno avtentikacijo in omejitvijo skupne rabe virov med različnimi viri. Največja prednost sistema je ohranjanje celovitega pregleda nad poslovanjem, kar omogoča zbiranje in analizo podatkov vseh trgovin.
Keywords: WooCommerce, upravljanje, sistem, React
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 409; Downloads: 48
.pdf Full text (8,94 MB)

6.
Prof-Stat: Orodje za strojne inženirje in arhitekte : diplomsko delo
Vili Rajh, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj in delovanje aplikacije Prof-Stat, orodje za strojne inženirje in arhitekte. Aplikacija je orodje za računanje lastnosti cevi in profilov, kot so preračun teže/metre, teže po metru, površin A, Wx, i, Ix. Drugi del aplikacije nam omogočata ročen vnos ali uvoz podatkov iz cevi in profilov v modul »Statika«. »Statika« nam omogoča tri različne izračune, ki so obremenitev prereza, potreben prerez ter napetost in poves. Opisali smo tudi potek dela ter posamezna orodja in ogrodja, ki smo jih potrebovali pri izdelavi končnega izdelka. Za razvoj čelnega dela smo uporabljali ogrodje Vue.js ter JavaScript. Pri razvoju zaledja smo uporabljali IDE Goland ter programski jezik Go.
Keywords: Vue.js, Go, MongoDB, statika, izračuni
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 333; Downloads: 24
.pdf Full text (3,04 MB)

7.
Primerjava knjižnice React z ogrodjem Vue : diplomsko delo
Gal Leitgeb, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu primerjamo knjižnico React in ogrodje Vue. Teoretični del vsebuje podroben opis tehnologij, kjer opišemo in primerjamo koncepte, funkcionalnosti in podporo skupnosti spletnih rešitev. V praktičnem delu implementiramo dve spletni aplikaciji za objavo receptov - eno, narejeno s knjižnico React, in drugo, narejeno z ogrodjem Vue. Uporabljena je bila tudi platforma Vite, ki ponuja zaledni sistem naše aplikacije. V diplomskem delu razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo podobnosti ter razlike obravnavanih tehnologij.
Keywords: spletna aplikacija, React, Vue, komponenta
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 365; Downloads: 47
.pdf Full text (2,89 MB)

8.
Aplikacija za organizacijo taekwondo turnirjev : diplomsko delo
Matevž Koren, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo razvili aplikacijo za organiziranje taekwondo turnirjev. Pred samo implementacijo smo preučili obstoječe aplikacije in izpostavili njihove prednosti ter slabosti. Predstavili smo tudi vse uporabljene tehnologije in načrt za njihovo uporabo. Osrednji del diplomskega dela je implementacija funkcionalne delujoče aplikacije, katere bistvene lastnosti so dinamična interakcija, hranjenje in uporaba podatkov iz podatkovne baze ter avtomatsko generiranje žreba. Na koncu smo jo primerjali z že obstoječimi aplikacijami in ji določili omejitve.
Keywords: spletno programiranje, organizacija taekwondo turnirjev, Express, Angular, žreb turnirja
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 488; Downloads: 52
.pdf Full text (2,22 MB)

9.
Izdelava večplatformne aplikacije za spremljanje pohodniških poti z ogrodjem .NET MAUI : diplomsko delo
Vid Kotnik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali razvoj večplatformne aplikacije za sledenje pohodniškim potem. Aplikacija je bila izdelana v ogrodju .NET MAUI, ki smo ga podrobni raziskali, izpostavili prednosti ter slabosti in primerjali s podobnimi rešitvami. Poglobili smo se tudi v področje večplatformnih aplikacij, podrobneje spoznali platformo .NET ter njene značilnosti. Rezultat naloge je bila večplatformna aplikacija s podporo za platformi Android in Windows, implementirana v ogrodju MAUI. Ob koncu smo ocenili ali je MAUI primeren za izdelavo produkcijske aplikacije, katere so morebitne pomanjkljivosti in prednosti ogrodja ter kaj bi lahko bile nadaljnje nadgradnje na naši aplikaciji.
Keywords: MAUI, .NET, večplatformna aplikacija, XAML, MVVM
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 357; Downloads: 28
.pdf Full text (3,08 MB)

10.
Sistem za realno-časovno prikazovanje telemetrije z enoto ECU : diplomsko delo
Amer Mujagić, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Telemetrija predstavlja zelo pomemben vir informacij tako pri izdelavi kot tudi pri vožnji dirkalnika. V sklopu te diplomske naloge smo naredili sistem za realno-časovno prikazovanje telemetrije z enoto ECU z namenom uporabe za tekmovanja Formula Student. Diplomska naloge vsebuje razlago načrtovanja, dizajna in implementacije sistema ter predloge možnih izboljšav, saj je različica sistema, opisana v diplomski nalogi, delujoč prototip, izdelan iz komponent, izbranih za olajševanje izdelave sistema, ter z implementiranimi funkcionalnostmi, ki so nujne za osnovno prikazovanje podatkov.
Keywords: telemetrija, serijska komunikacija, vizualizacija, realno-časovni podatki, Formula Student
Published in DKUM: 21.09.2023; Views: 320; Downloads: 15
.pdf Full text (1,74 MB)

Search done in 6.53 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica