| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vsebnost skupnih antocianinov v plodovih različnih genotipov malinjaka (Rubus idaeus L.)
Tjaša Romih, 2019, bachelor thesis/paper

Abstract: Maline so visoko cenjen sadež, predvsem zaradi aromatičnega okusa in pestre kemična sestave. Antocianini dajejo plodovom malin značilno rdečo barvo in jih ščitijo pred UV-žarki in napadi insektov. Namen naloge je bil raziskati vpliv genotipa malinjaka (Rubus idaeus L.), sušenja plodov z zamrzovanjem in toplotne obdelave plodov pri pripravi nektarja na vsebnost skupnih antocianinov. V raziskavo smo vključili 22 vzorcev različnih genotipov malinjaka. Vsebnost skupnih antocianinov v ekstraktih plodov in nektarju smo izmerili s pH diferencialno metodo. Plodovi primitivnih in kultiviranih genotipov malinjaka se niso značilno razlikovali v vsebnosti antocianinov. Sušenje z zamrzovanjem ni značilno vplivalo na vsebnost antocianinov, medtem ko je termična obdelava plodov pri pripravi nektarja značilno znižala vsebnost antocianinov v primerjavi z zamrznjenimi plodovi.
Keywords: Maline (Rubus idaeus L.), antocianini, zamrznjeni plodovi, nektar, plodovi, sušeni z zamrzovanjem, kultivirani genotipi, primitivni genotipi.
Published: 28.01.2019; Views: 569; Downloads: 58
.pdf Full text (853,39 KB)

2.
ZASNOVA SISTEMA ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE IN ARHIVIRANJE POSLOVNE DOKUMENTACIJE V RS-BIRO D.O.O.
Tjaša Romih, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju RS-biro d.o.o., kjer sem tudi zaposlena, se ukvarjamo z računovodskimi storitvami, davčnim svetovanjem in revizijo. V podjetju smo leta 2007 začeli uporabljati računovodski program podjetja Grad d. d., ki je že vseboval rešitve za pretok in obdelavo dokumentov v elektronski obliki, vendar jih zaradi navajenosti na papirnato poslovanje nismo uporabljali. Še vedno uporabljamo tudi klasični način arhiviranja poslovne dokumentacije. Prav zaradi tega se soočamo s težavami, kot so velika izguba časa za pretok in obdelavo dokumentacije, pomanjkanje prostora za odlaganje dokumentacije, zamudno iskanje dokumentov, visoki stroški kopiranja dokumentov ter možnost zlorabe dokumentov.
Keywords: elektronsko poslovanje, elektronsko arhiviranje, računovodski servis, elektronski zajem dokumentacije
Published: 05.01.2012; Views: 1699; Downloads: 157
.pdf Full text (1,26 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica