| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
E-obvladovanje procesov v podjetju X
Kristjan Bercko, 2023, undergraduate thesis

Abstract: E-obvladovanje procesov je temelj za povečanje učinkovitosti organizacije. Omogoča učinkovitejšo komunikacijo, poročanje in nadzor. Prav tako zagotavlja optimalno podporo procesom in obstoječi organizacijski strukturi. V diplomskem delu bomo prikazali rešitev problema v podjetju X s pomočjo e-platforme, ki bo namenjena vzpostavitvi portalov za skupinsko delo. Z njeno uvedbo bodo pridobili izjemno učinkovito orodje za razvoj prilagojenih programskih rešitev, ki bodo izpolnile zahteve uporabnika. Podjetje X ima v svoji strategiji zapisano, da želi biti vodilno hitro rastoče podjetje. S tem, ko se je podjetje X razvijalo, so se pokazale potrebe po uvedbi naprednejšega in učinkovitejšega sistema, in sicer v obliki e-platforme, s katero bo mogoče procese službe učinkoviteje obvladovati. Vpeljava e-obvladovanja bo na področjih proizvodnje, obratovanja in vzdrževanja omogočala učinkovitejše in lažje obvladovanje procesov, večji nadzor ter ustrezno dokumentiranje izvajanja del. Zaradi specifike dela in potreb po dostopu do vseh potrebnih podatkov je podjetje X izbralo platformo SharePoint. Ta omogoča delo na dokumentih iz različnih lokacij in zagotavlja nemoten potek dela. Platforma Microsoft SharePoint je namenjena vzpostavitvi portalov za skupinsko delo. Predstavlja izjemno učinkovito orodje za razvoj prilagojenih programskih rešitev na podlagi specifičnih zahtev uporabnika. Z avtomatizacijo prenosa informacij omogoča produktivnejše in učinkovitejše delo. Posledici uvedbe sta racionalizacija in optimizacija delovnih procesov.
Keywords: delovni procesi, poslovni procesi, informatizacija poslovanja, programske rešitve
Published in DKUM: 02.11.2023; Views: 82; Downloads: 6
.pdf Full text (1,65 MB)

2.
Prenova informacijske tehnologije v malem podjetju
Tim Bercko, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje prenovo informacijske tehnologije v manjšem podjetju. Opisana prenova informacijske tehnologije obsega zamenjavo dveh starih strežnikov in celovito prenovo omrežja. Prav tako je bila potrebna prenova varnostne politike po ISO-standardih, ker nekatere stranke podjetja to zahtevajo. Za lažjo sledljivost in obnavljanje v primeru izpadov je bilo potrebno narediti načrt za varnostno kopiranje. Prav tako je bilo potrebno ustrezno nastaviti obstoječe računalnike skladno s prenovljenimi strežniškimi sistemi. Pred prenovo se je obstoječe stanje natančno pregledalo in popisalo, da smo lahko na podlagi tega naredili ustrezen načrt. V jedru naloge je opisan potek prenove IT-infrastrukture.
Keywords: prenova, informacijska tehnologija, virtualizacija, malo podjetje, varnostno kopiranje
Published in DKUM: 30.06.2022; Views: 518; Downloads: 79
.pdf Full text (2,12 MB)

3.
BENCHMARKING TRŽENJSKEGA SPLETA V TRGOVINI NA DROBNO S PRIMEROM DVEH PODJETIJ
Barbara Bercko, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Podjetja morajo za rast poslovanja neprestano izboljševati ponudbo in storitve ter povečevati zadovoljstvo čedalje bolj zahtevnih kupcev. Podjetja stremijo k temu, da so najboljša. Zato se mora podjetje neprestano učiti in v poslovanje vnašati nova znanja, poslovne prakse in iskati nove poslovne priložnosti. Le-to jim omogoča dokaj mlada managerska metoda benchmarking. Z njo podjetje primerja poslovanje lastnega podjetja s poslovanjem boljše oz. najboljše prakse ter s tem odkriva zaostanke v poslovanju. Namen benchmarkinga ni le izvedba analize, temveč prilagajanje poslovanja svoje organizacije s prisvajanjem najučinkovitejših praks s ciljem biti boljši in uspešnejši od svojih konkurentov. Predmet primerjave v diplomskem delu je trženjski splet v trgovini na drobno. Trženjski splet je kombinacija spremenljivk, ki jih podjetje oblikuje, da bi doseglo želeno povpraševanje oziroma reakcijo na strani potrošnikov. S primerjavo spremenljivk trženjskega spleta podjetja Krisma, d.o.o. in Granit commerce d.o.o. smo ugotovili, da ima podjetje Krisma, d.o.o. določene pomanjkljivosti na vsakem izmed področij trženjskega spleta, ki bi jih z minimalnimi stroški in spremembami v poslovanju lahko odpravili.
Keywords: Benchmarking, odnosi z javnostjo, oglaševanje, pospeševanje prodaje, prodajno okolje, storitve, trgovina na drobno, tržno komuniciranje, trženjski splet, učenje
Published in DKUM: 25.08.2010; Views: 2614; Downloads: 275
.pdf Full text (1,18 MB)

4.
RAZVOJ KADROV V ZAVODU ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE - OE MARIBOR
Marjetka Bercko, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času je izobraževanje in sposobnost to pridobljeno znanje čimbolj uporabiti nujnost in tudi privilegij. Kajti, kdor nima možnosti ali pa dovolj motivacije za vključevanje v izobraževanje in se tako seznaniti z nenehnimi spremembami, ga čas hitro prehiti, ostane za sodelavci ... Zato moramo v hitro razvijajočem se svetu, v katerem se nenehno spreminja način dela, tem spremembam slediti in se nenehno izobraževati in izpopolnjevati. Če želimo biti uspešni, napredovati na delovnem mestu in si tako zagotoviti boljšo socialno varnost, moramo biti sami dovolj motivirani in aktivni v samem procesu izobraževanja. Podjetja posvečajo vedno večjo pozornost izobraževanju in usposabljanju zaposlenih, saj se zavedajo, da so primerno strokovno izobraženi in usposobljeni delavci ključni dejavnik razvoja, kakovosti in uspešnosti organizacije. Temeljno izhodišče za načrtovanje izobraževanja je plan razvoja kadrov. S planiranjem izobraževanja se na podlagi izobraževalnih potreb in možnosti odločimo za določene vrste izobraževanja, za njihov obseg, število udeležencev, ki jih bo izobraževanje zajelo, za časovne termine izobraževalnih dejavnosti, o nosilcih dejavnosti ter o potrebnih finančnih sredstvih. V uvodnem delu diplomskega dela smo se osredotočili na teoretične osnove razvoja kadrov in izobraževanje. V drugem delu diplomskega dela pa smo s pomočjo ankete želeli dobiti mnenja zaposlenih na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju Zavod) o izobraževanju s strani Zavoda in posameznika
Keywords: razvoj kadrov, izobraževanj, motivacija
Published in DKUM: 24.08.2010; Views: 1611; Downloads: 159
.pdf Full text (2,57 MB)

5.
6.
Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica