| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kako močna so dejanska gesla študentov - zgodovinska analiza
Tadej Makari, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu opišemo zgodovino prve uporabe računalniških gesel, tipe gesel in njihove značilnosti. Predstavimo metode oblikovanja močnega gesla in načine varnega shranjevanja gesel ter osnovne tehnike napadov na gesla. S pomočjo programskega orodja Hashcat se lotimo praktičnega razbijanja študentskih gesel na podlagi tehnike napada z grobo silo in s slovarjem. Iz rezultatov razbijanja izdelamo končni seznam pridobljenih gesel, na podlagi katerega izvedemo osnovno analizo gesel, ki temelji na strukturi in karakteristikah pridobljenih gesel. V osrednjem delu magistrskega dela izdelamo statistično zgodovinsko analizo gesel in z ustreznimi statističnimi testi s pomočjo programskega orodja SPSS ugotovimo, ali so razlike statistično signifikantne ter tako hipoteze zavržemo ali ne. V končnem poglavju analiziramo še druge strokovne članke in raziskave, ki temeljijo na študijah karakteristik gesel in statistične analize, ter rezultate primerjamo z našimi študentskimi gesli.
Keywords: računalniško geslo, napad z grobo silo, napad s slovarjem, analiza karakteristik študentskih gesel, statistična zgodovinska analiza študentskih gesel
Published in DKUM: 09.10.2017; Views: 899; Downloads: 120  (1 vote)
.pdf Full text (2,47 MB)

2.
ZAGOTAVLJANJE ZAUPNOSTI ELEKTRONSKIH SPOROČIL
Tadej Makari, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili osnove elektronske pošte, pojme kriptografije in protokole, ki se uporabljajo pri zaščiti komunikacijskih kanalov in zagotavljanju zaupnosti elektronskega sporočila. Namen diplomskega dela je bil predstaviti pomen varnosti pri vsakdanjem brskanju po spletu in ustrezni izbiri zaščite za elektronska sporočila. V sklopu diplomskega dela smo z uporabo brezplačnega orodja DEXi izdelali tudi odločitveni model za ustrezno izbiro zaščite elektronskega sporočila. Ker se potrebe med uporabniki razlikujejo, smo izdelali odločitveni analizi za poslovne in zasebne uporabnike elektronske pošte. Rezultate smo med sabo primerjali in jih tudi analizirali.
Keywords: elektronsko sporočilo, TLS/SLL, SSH, S/MIME, PGP
Published in DKUM: 12.09.2013; Views: 1769; Downloads: 166
.pdf Full text (3,38 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica