| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
KVANTITATIVNO DOLOČANJE REDUKCIJSKIH SLADKORJEV Z DNS REAGENTOM
Sandra Zvonar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Redukcijski sladkorji so primarni produkt fotosinteze in se uporabljajo za transport molekul za energijo. So vir materialov za tvorbo proteinov, polisaharidov, lipidov in celuloze. Vsebujejo karbonilne skupine, kar pomeni, da delujejo v različnih reakcijah kot redukcijsko sredstvo. Namen te diplomske seminarske naloge je bil poiskati in preizkusiti metodo za kvantitativno določanje redukcijskih sladkorjev v rastlinskem tkivu s pomočjo spektrofotometra SpectroVis. V diplomski seminarski nalogi so podane teoretične osnove o ogljikovih hidratih in spektrofotometriji ter rezultati, analiza in evalvacija preizkusa izbrane metode, ki je najprimernejša za izvajanje na srednjih šolah in fakultetah zaradi izjemne natančnosti, preprostosti in dostopnosti vseh potrebnih materialov in pripomočkov.
Keywords: ogljikovi hidrati, redukcijski sladkorji, spektrofotometrija, DNS reagent
Published: 28.06.2011; Views: 2373; Downloads: 410
.pdf Full text (7,36 MB)

2.
UPORABA LABQUESTA NA PODROČJU KAKOVOSTI VODA ZA POUK GEOGRAFIJE V SREDNJI ŠOLI
Sandra Zvonar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je bila predstavljena inovativna učna metoda računalniško podprtega terenskega dela, ki temelji na novem pristopu vzorčenja in zbiranja podatkov s pomočjo računalniškega vmesnika LabQuest, senzorjev in sond Vernier. Namen diplomskega dela je bil izdelati učno gradivo za terensko delo, ki bo podpiralo doseganje učnih ciljev medpredmetnega povezovanja geografije in biologije. V ta namen so bila izdelana didaktična gradiva ter navodila uporabe LabQuesta za dijake in profesorje na primeru desetih vsebinskih sklopov proučevanja kakovosti voda na ERM poligonu v Modražah. Didaktična gradiva temeljijo na ekosistemskem pristopu, trajnostnem razvoju, celovitem obravnavanju geografske vsebine, medpredmetnem povezovanju in izkustvenem učenju. Učna mesta so bila izbrana po predhodni didaktični analizi, po kateri so morala ustrezati izbranim učnim ciljem, učnim vsebinam, didaktičnim načelom, didaktičnim sredstvom ter učnim metodam pouka geografije v gimnazijskih programih.
Keywords: računalniško podprto terensko delo, LabQuest, Vernier, kakovost voda, ERM poligon Modraže, medpredmetno povezovanje, srednja šola, geografija
Published: 15.03.2012; Views: 1764; Downloads: 122
.pdf Full text (2,43 MB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica