| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 64
First pagePrevious page1234567Next pageLast page
1.
Predlog koncepta vzdrževanja CNC rezkalnega stroja : diplomsko delo
Danilo Viderman, 2007, undergraduate thesis

Keywords: vzdrževanje, strategije, standard EN13306
Published: 26.07.2007; Views: 3917; Downloads: 0

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Koncept vzdrževanja linije za izdelavo oken
Zlatko Ketiš, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vzdrževanje proizvodnih sredstev v večini podjetij predstavlja nekakšno nujno zlo, ki veliko stane, dobička pa ne prinaša. Zaradi vse večje konkurenčnosti na trgu dobiva v zadnjem času tudi področje vzdrževanja v posameznih podjetjih vse večji pomen. Zavedati se pričnemo vloge sodobnega pristopa k vzdrževanju in prednosti, ki nam jih vzdrževanje prinaša. V diplomskem delu je predstavljen koncept vzdrževanja linije za izdelavo oken iz plastičnih mas. Zbrani so vsi ukrepi, ki jih priporočajo proizvajalci posameznih strojev, ki sestavljajo proizvodno linijo. Poleg priporočil proizvajalca so upoštevana tudi sodobna spoznanja uveljavljenih strategij vzdrževanja. Za vsak stroj posebej je podan opis delovanja stroja, v nadaljevanju pa sledijo opisi vzdrževalnih ukrepov. Jedro naloge tvorijo preglednice vzdrževalnih opravil, ki so razdeljene po posameznih strojih in glede na terminski interval posameznih vzdrževalnih ukrepov. Celotno delo je podprto z računalniško aplikacijo, ki omogoča hiter pregled vzdrževalnih pregledov in posegov za posamezen stroj po določenih obdobjih. Računalniški program omogoča vnos novih vzdrževalnih posegov, po potrebi ga je mogoče tudi razširiti. Rezultat diplomskega dela je v sistematičnem in načrtovanem vzdrževanju, ki ga do sedaj v podjetju nismo imeli, pomeni pa bistven prihranek na področju vzdrževanja.
Keywords: strategije in koncept vzdrževanja, linija za izdelavo oken, preventivno vzdrževanje, računalniško podprto vzdrževanje
Published: 09.03.2009; Views: 1851; Downloads: 188
.pdf Full text (2,40 MB)

10.
OPTIMIZACIJA TLAČNIH ORODIJ IN ZMANJŠEVANJE ZASTOJEV PRI TLAČNEM LITJU
Janko Podrekar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem poizkušal predstaviti problematiko tlačnega litja in opisati postopke v zvezi z njim. Na začetku sem predstavil predvsem sam proces litja in opisal postopke in stroje za tlačno litje. V nadaljevanju diplomske naloge sem se osredotočil predvsem na zastoje med procesom tlačnega litja, ki nastajajo zaradi napak na tlačnem orodju. Izmed vzrokov za zastoje sem si izbral tiste, ki bi se dali odpraviti, oziroma zmanjšati že z manjšimi konstrukcijskimi spremembami. Ugotovil sem, da nekatere manjše konstrukcijske rešitve bistveno ne vplivajo na ceno izdelave novega orodja. Večje spremembe, kot so zamenjava hidravličnih valjev, predstavljajo večje stroške, ki bi se nam z zmanjšanjem števila zastojev kmalu povrnili. Med izdelavo diplomske naloge sem prišel do ugotovitve, da bi lahko z dobrim sodelovanjem med orodjarno, vzdrževalno orodjarno, livarno in konstrukcijo, dosegli bistveno zmanjšanje števila zastojev pri tlačnem litju z minimalnimi stroški.
Keywords: Tlačno litje, litje, orodja, naprave za ulivanje, toplotne razpoke, magnetna stikala, batnice, plošča cilindra, hidravlični cilindri.
Published: 06.04.2009; Views: 2385; Downloads: 710
.pdf Full text (5,03 MB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica