| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
POVEČANJE UČINKOVITOSTI EKSTRUZIJSKIH LINIJ Z UVEDBO PREVENTIVNEGA PERIODIČNEGA VZDRŽEVANJA
Rok Srebotnjak, 2012, specialist thesis

Abstract: V specialističnem delu sem obravnaval skupno učinkovitost ekstruzijskih linij glede na uvedbo preventivnega periodičnega vzdrževanja. Posnel sem trenutno stanje skupne učinkovitosti opreme, uvedel določene kazalnike za natančnejše spremljanje parametrov ter na podlagi teh vpeljal preventivno periodično vzdrževanje. Izvedeni ukrepi so pokazali izboljšanje skupne učinkovitosti opreme in povečanje razpoložljivosti linij v sezonskih mesecih. Pri pregledu finančne kalkulacije sem dosegel upravičenost finančnega vložka v preventivno vzdrževanje ter učinka na drugi strani (povečanje skupne učinkovitosti opreme), kar je bil tudi cilj naloge.
Keywords: skupna učinkovitost opreme, ekstruzijska linija, preventivno periodično vzdrževanje, razpoložljivost, zmogljivost, kakovost
Published: 04.06.2013; Views: 1115; Downloads: 161
.pdf Full text (3,18 MB)

3.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO POTROŠNIŠKEGA POSOJILA
Simona Srebotnjak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Ljudje imajo želje in potrebe, zadovoljitev le-teh pa je skoraj vedno povezana s finančnimi sredstvi. Če so naše želje večje od sredstev, ki jih premore naša denarnica, potem nam ostane le ena rešitev, namreč, da si preostanek denarja izposodimo. Ko ugotovimo, kako visoko posojilo si glede na svoj prihodek sploh lahko privoščimo, je čas, da se odločimo za vrsto posojila, ki je najprimernejše za uresničitev naših želja. Že v osnovi jih namreč ločimo na kratkoročna (največ eno leto) in dolgoročna ter gotovinska in namenska. Ker večina bank ponuja kredite tako komitentom kot nekomitentom, ni nujno, da posojilo najamemo prav pri svoji banki. Tokrat bom raziskavo opravila v okviru diplomskega dela, kjer bom v nadaljevanju podrobneje predstavila kratkoročna in dolgoročna posojila, ter izbrala najprimernejšega ponudnika potrošniškega posojila med izbranimi bankami s pomočjo večparameterskega odločitvenega modela.
Keywords: - odločanje - večparametrski odločitveni model - potrošniški kredit - izbira ponudnik
Published: 03.12.2009; Views: 1384; Downloads: 96
.pdf Full text (623,88 KB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica