| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
ANALIZA ZAPOSLOVANJA V POLICIJI ZA OBDOBJE OD LETA 2001 DO 2013
Lea Rovan, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo v teoretičnem razdelku predstavili dejavnost, delovanje in organizacijsko strukturo Policije, pogoje za zaposlovanje, sistem plač in sistem napredovanja ter podobno. Osrednjo pozornost smo namenili zaposlovanju. V empiričnem razdelku smo med drugim podrobno analizirali dinamiko gibanja v obsegu in strukturi zaposlovanja od leta 2001 do 2013. V tem okviru smo razgrnili spremembe v spolni, starostni in izobrazbeni strukturi zaposlenih, spremembe v razmerju med sistemiziranimi in dejansko zasedenimi delovnimi mesti, sklepanju in prenehanju delovnih razmerij in podobno. Na podlagi empiričnih, javno dostopnih uradnih podatkov, smo preverjali veljavnost treh hipotez. Rezultati kažejo, da je delež zaposlenih v Policiji glede na celotno javno upravo v obravnavanem obdobju pretežno upadal – in da se je število zaposlenih zlasti znižalo v obdobju gospodarske krize.
Keywords: policija, organizacija, analiza, zaposlovanje, plače
Published: 23.06.2015; Views: 616; Downloads: 79
.pdf Full text (474,18 KB)

4.
5.
Uporaba programskega jezika Kotlin za razvoj mobilnih aplikacij
Rok Rovan, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je preučiti in predstaviti programski jezik Kotlin ter osvojiti njegove koncepte na področju razvoja aplikacij za mobilno platformo Android. Podana je krajša predstavitev programskega jezika ter njegovih ključnih lastnosti, nekoliko več poudarka pa je na samih konceptih jezika, kot so osnovni podatkovni tipi, razredi in njihove lastnosti, razširitvene funkcije ter lambda izrazi. Pri opisu konceptov so podane primerjave s programskim jezikom Java. Sledi zasnova aplikacije, opis uporabljenih orodij in tehnologij ter, na podlagi zasnove, implementacija same mobilne aplikacije.
Keywords: programski jezik kotlin, programski jezik java, razvoj mobilnih aplikacij
Published: 07.11.2018; Views: 551; Downloads: 122
.pdf Full text (1,61 MB)

6.
Posredovanje gasilcev v primeru prometne nesreče
Lara Rovan, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Gasilci imajo v današnjem času zelo pomembno vlogo. Predstavljajo intervencijsko službo, ki je nepogrešljiv člen ob številnih intervencijah. Nekateri to službo opravljajo poklicno, spet drugi prostovoljno. Naloge gasilstva so zelo raznolike. Poleg primarne naloge posredovanja ob požarih, opravljajo tudi vrsto drugih nalog, med katere sodi tudi posredovanje v primeru prometne nesreče. Prometne nesreče se dogajajo vsakodnevno. Ob večjih in zahtevnejših, poleg policije in reševalcev nujne medicinske pomoči, sodelujejo tudi gasilci. Na območju Republike Slovenije so ustanovljene Gasilske enote širšega pomena (GEŠP), katere opravljajo določene naloge zaščite in reševanja, kamor sodi tudi posredovanje v primeru prometne nesreče. Na območju delovanja GEŠP Ribnica, se je leta 2017 zgodilo 18 prometnih nesreč, pri katerih so morali posredovati gasilci. GEŠP Ribnica je za posredovanje pri prometnih nesrečah dobro usposobljena, ima vsa potrebna vozila in opremo za tehnično reševanje ter usposobljenih 23 članov. Glede na dosežene rezultate iz tekmovanja tehničnega reševanja ob prometni nesreči, katerega se udeležijo GEŠP iz cele Slovenije pa je enota enih boljših v državi ob posredovanju pri prometnih nesrečah. Leta 2017 so gasilske intervencije službe posredovale kar na 3.023 intervencijah nesreče v cestnem prometu, kar predstavlja 12,5% vseh intervencij, ki jih letno opravijo gasilske intervencijske službe. Izmed vseh intervencij zabeleženih v spletnem portalu SPIN, gasilci sodelujejo na največ intervencijah letno, vendar imajo v primerjavi s policijo vseeno manj intervencij.
Keywords: diplomske naloge, gasilci, prometna nesreča, intervencija, tehnično reševanje, intervencijske službe
Published: 09.10.2018; Views: 489; Downloads: 131
.pdf Full text (1,12 MB)

7.
Delovne kompetence v Centru za varovanje in zaščito - policija
Andrej Rovan, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Republika Slovenija se preko različnih evropskih pogodb in usmeritev, neprestano zavezuje usklajevati z evropskimi cilji. Enako je na področju policijskega dela, kjer slovenska policija stremi k evropsko usmerjeni organizacij, vendar pa še zmeraj ostajajo odprta področja na katerih slovenska policija, kot največja organizacija znotraj javne uprave ne dosega želenih ciljev. Področje kompetenc in plačila za zahtevane kompetence se v slovenski policiji sicer počasi postavljajo, vendar pa se ravno zaradi hitenja in presplošnega vrednotenja poklica znotraj javne uprave pojavlja zahtevana prekompetentnost (na papirju) za plačilo, ki ga policist dobi znotraj javne uprave. Prednost za delavca in slabost za delodajalca se kaže predvsem v segmentu da je policijsko delo primerljivo na celotnem področju Evropske unije, kot tudi globalno. Nekatere policijske operacije se povezujejo in nadaljujejo v različnih državah Evropske unije (Europol) in sveta (Interpol), kar povezuje preiskovalce z primerljivimi kompetencami vendar pa neprimerljivem plačilu za opravljeno delo. Kompetenten kader za določeno področje oziroma za področje policijskega dela, pomeni strokovno usposobljen in izobražen kader, ki pa nemalokrat presega kompetentnost vodstvenega kadra v podjetjih v državni lasti. V diplomskem delu je poleg opisa kompetenc policista znotraj policije kot tudi policista varnostnika-specialista v Centru za varovanje in zaščito predstavljena primerjava med sorodnimi poklici tako znotraj evropske organizacije NATO kot tudi svetovne organizacije OZN.
Keywords: policija, Center za varovanje in zaščito, kompetence, diplomske naloge
Published: 22.08.2019; Views: 218; Downloads: 23
.pdf Full text (1,54 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica