| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 46
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
POTENCIALI UVEDBE SISTEMA UPRAVLJANJA Z ENERGIJO V NUKLEARNI ELEKTRARNI KRŠKO
Marko Pirc, 2011, master's thesis/paper

Abstract: Namen naloge je preveriti uporabnost sistema upravljanja z energijo v starejšem proizvodnem objektu. Predstavlja izhodiščne zahteve standarda SIST EN 16001-2009 Sistem upravljanja z energijo in osnovne aktivnosti v Nuklearni elektrarni Krško. Osnovna usmeritev družbe je zagotavljanje varne in zanesljive proizvodnje električne energije. Naloga obravnava možnost dopolnitve poslovanja z energetsko politiko. Po začetnem energetskem pregledu sta analizirani oskrba energentov in njihova raba s poudarkom na električni energiji. Na podlagi ugotovitev je preverjena izvedljivost določenih ukrepov s tehničnega in ekonomskega vidika. Pri izbiri ukrepov so upoštevana priporočila sodobnih smernic najboljših razpoložljivih tehnik. Pripravljeni so osnutki dokumentov sistema upravljanja z energijo, vključujoč energetsko politiko, program upravljanja z energijo in postopek uvajanja, spremljanja in vrednotenja energetske učinkovitosti.
Keywords: sistem upravljanja z energijo, energetski menedžment, električna energija, energetska politika, učinkovita raba energije, obnovljivi viri energije, energetski pregled, ekonomičnost ukrepov
Published: 12.07.2011; Views: 2934; Downloads: 248
.pdf Full text (6,02 MB)

6.
7.
Izvoz nevarnih odpadkov - spremembe v Sloveniji zaradi vstopa v EU : diplomsko delo
Nataša Pirc Mrak, 2004, undergraduate thesis

Published: 28.09.2007; Views: 1963; Downloads: 254
.pdf Full text (338,02 KB)

8.
9.
Organizacija gradbišča s tehničnim poročilom za infrastrukturno ureditev Zatona v Krškem
Alenka Pirc, 2014, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava infrastrukturno ureditev Zatona, ki je del projekta Infrastrukturna ureditev na akumulacijskem bazenu HE Krško na območju Zatona v Krškem. V prvem delu je predstavljen projekt, lokacija, obstoječe stanje in opis objekta. V nadaljevanju so preučene dokumentacije o lokaciji objekta, gradbena pogodba, gradbeno dovoljenje, projektna dokumentacija, soglasja, razpoložljiva delovna sredstva in delovna sila ter organizacijske možnosti na lokaciji gradbišča. Bistveni del projektne naloge je tehnično poročilo organizacije ureditve gradbišča, v katerem je opisano gradbišče v različnih fazah gradnje, začasna komunalna ureditev gradbišča, zaščita gradbišča in ostale organizacijske rešitve za proces gradnje. Projektna naloga se zaključi s celovito shemo organizacije gradbišča.
Keywords: gradbeništvo, organizacija gradbišča, infrastrukturna ureditev, tehnično poročilo
Published: 10.09.2014; Views: 1334; Downloads: 168
.pdf Full text (3,29 MB)

10.
Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica