| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
UPRAVLJANJE S ČLOVEŠKIMI VIRI V CM CELJE, D.D.
Polona Perčič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Upravljanje s človeškimi viri zajema širok in učinkovit sistem ravnanja z ljudmi pri delu, nove stile vodenja in razumevanja psihologije človeka. Zaposleni so pri delu uspešni le, če vedo, katere so zahteve organizacije, oz. kaj se od njih pričakuje. V organizacijah, kjer managerji poskušajo doseči lastne cilje na račun zaposlenih, se v ljudeh razvija zgolj sposobnost, da ustrežejo drugim. Zaposlenim je potrebno omogočiti več, da razvijajo željo po proizvajanju, doseganju in odlikovanju. Le v tem primeru je mogoče ustvariti dobičke, doseči produktivnost, rast in pozitivno spremembo. Zaradi navedenega sem v nalogi namenila poudarek novim stilov vodenja kjer je pomembno znanje motivacije, komunikacije, letnih razgovorov, coachinga, kariernega razvoja, nagrajevanja, ugotavljanja veščin in kompetenc zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih pri delu se odraža ravno preko naštetih znanj, ki jih uporabljajo managerji pri dobrem upravljanju s človeškimi viri. V organizacijah je zato priporočljivo letno merjenje zadovoljstva oz. klime kjer se lahko preko anket in analiz odkrijejo morebitne pomanjkljivosti, ki lahko služijo nenehnim izboljšavam. Z diplomskim delom smo želeli bolje spoznati odnose med vodji in zaposlenimi v podjetju CM Celje, d.d. in ugotoviti določene probleme, ki jim v podjetju posvečajo premalo pozornosti. Podali smo predloge za učinkovitejše upravljanje s človeškimi viri, kot je vpeljava letnih razgovorov na vseh ravneh (oddelkih, enotah) družbe.
Keywords: Človeški viri, komunikacija, letni razgovori med vodjo in podrejenim, treniranje, motivacija
Published: 20.07.2009; Views: 1734; Downloads: 179
.pdf Full text (528,16 KB)

4.
TELEFONSKO KOMUNICIRANJE
Irena Perčič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomske naloge je telefonsko komuniciranje, ker je to eno izmed najbolj uporabljenih in običajnih virov komunikacije tako v vsakdanjem življenju kot v podjetjih. Namen diplomske naloge je raziskati in predstaviti telefonsko komuniciranje, vzroke za uspešno in kvaliteto komunikacijo, priprave na pogovor, ki obsegajo opredelitev vsebine, izbiro primernega časa in prave osebe za pogovor, pripravo pripomočkov in gradiva ter primernega vzdušja. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov. V teoretičnem delu smo na podlagi literature predstavili osnovne pojme s področja komunikacije na splošno in s področja telefonskega komuniciranja s poudarkom na dejavnikih, ki vplivajo na uspešno telefonsko komunikacijo, tehnike in učinkovitost, prednosti in slabosti telefonske komunikacije, jezik, ki ga uporabljamo pri telefonskem komuniciranju, ter predstavili smo temelje za pravilen telefonski pogovor. V drugem raziskovalnem delu smo na podlagi dobljenih podatkov iz ankete raziskali, kakšen pomen osebe, ki uporabljajo telefonske pogovore, predpisujejo telefonskemu komuniciranju, vplivnim dejavnikom, pripravi na pogovor in bontonu. Preverjali smo zastavljena vprašanja raziskave. Ugotovili smo, da ljudje telefonskemu komuniciranju pripisujejo velik pomen, čeprav se ne zavedajo, da je potrebno izobraževanje tudi v tej smeri. V večini jih pozna telefonski bonton, problemi pa so nastali pri reševanju kritičnih situacij, ko je sogovornik agresiven in na plan privrejo njihova čustva. Preverjali smo uporabo funkcije telefonskega aparata, kjer se je izkazalo, da ljudje uporabljajo le njim »prijazne« funkcije, v primeru, da so funkcije pomembne za klicočega pa jih ne uporabljajo. Kljub temu, da je telefonski pogovor odvisen tudi od naših priprav, ki obsegajo opredelitev vsebine, izbiro primernega časa in prave osebe za pogovor, pripravo pripomočkov in gradiva ter primernega vzdušja za pogovor, se za le-to odloči malo uporabnikov telefonske komunikacije.
Keywords: komunikacija, telefonsko komuniciranje, vpliv glasu, poslušanje
Published: 02.12.2009; Views: 3476; Downloads: 963
.pdf Full text (435,53 KB)

5.
VPLIV MOTIVACIJE NA ZADOVOLJSTVO PRODAJNEGA OSEBJA V MALOPRODAJI V LJUBLJANI
Martina Perčič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava pomen človeškega dejavnika v organizaciji ter obvladovanje reševanja problema motivacije in nagrajevanja prodajnega osebja. Prikazano je področje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih, pri čemer izhajamo iz sodobnih motivacijskih teorij. Poudarek smo naredili na dejavnikih, ki vplivajo na uspešnost pri delu. Kako visoko na motivacijski lestvici se pojavijo določeni dejavniki, pa smo preučili s pomočjo raziskave, ki je prikazana na koncu diplomskega dela. Naključno izbrano prodajno osebje je odgovarjalo na vprašanja, ki so se navezovala na zadovoljstvo na delovnem mestu ter doživljanje organizacije, v kateri delajo. Podali so svoje mnenje in predloge o dejavnikih, ki jih spodbujajo pri njihovem delu. Na podlagi opisanih teorij in opravljene raziskave pa so v zaključku strnjene ugotovitve o motiviranosti zaposlenih. Podanih je tudi nekaj predlogov za izboljšavo sistema nagrajevanja.
Keywords: - Motivacija - Nagrada - Zadovoljstvo - Medsebojni odnosi
Published: 05.05.2010; Views: 1696; Downloads: 123
.pdf Full text (872,28 KB)

6.
7.
UVAJANJE CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE V LOGISTIČNEM PODJETJU
Rok Perčič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju, kjer delam, bomo zamenjali stari program GLINK z novim programom WEXLOG, ki naj bi bil učinkovitejši in preglednejši ter naj bi skrajšal čas vnosa in obdelave podatkov. Ker pa pri uvajanju novega programa prihaja do kar veliko zapletov, me zanima, zakaj prihaja do teh težav. Zaradi obsežnosti programa, so uvedli postopno uvajanje. Raziskal bi tudi, kako se bo program WEXLOG uporabljal v poslovnem procesu. S pomočjo ankete, ki jo bom opravil med zaposlenimi, bom skušal ugotoviti, kje so prednosti in slabosti programa, ter, zakaj so porabili 8 let od nakupa do uvedbe programa . Poleg ankete, bom izvedel tudi intervjuje z našimi tehnologi, kjer bomo skušali odkriti glavne vzroke, za tako dolgo uvajanje nove programske rešitve.
Keywords: Uvajanje informacijskega sistema, zadovoljstvo uporabnikov, anketiranje zapolsenih.
Published: 08.01.2013; Views: 857; Downloads: 74
.pdf Full text (1009,96 KB)

8.
MODEL ENERGETSKE IZRABE BIOMASE V PRIMERJAVI S KURILNIM OLJEM
Mateja Perčič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se osredotočili na prenovo ogrevanja v obstoječi hiši. Trenutno je ta hiša ogrevana z drvmi, vendar bi jo radi prenovili. Izbrali smo dve različni opciji za ogrevanje, in sicer ogrevanje s kurilnim oljem ali ogrevanje z lesno biomaso. Fosilna goriva so neobnovljiv vir energije, kar pomeni, da jih večno ne bomo mogli izkoriščati, poleg vsega pa so tudi velik obremenjevalec okolja. Vsi si moramo začeti prizadevati za zmanjševanje negativnih učinkov na okolje, med katerimi moramo zmanjšati in preprečiti emisije toplogrednih plinov. Vsak dan smo priča številnim zgovornim podatkom o podnebnih spremembah in posledicah, ki nam grozijo zaradi neprestanega razvoja in preveč brezskrbnega ravnanja z okoljem, od njega pa smo odvisni pravzaprav vsi. Problem nastane pri investicijskih stroških, saj je tehnologija ogrevalnih sistemov fosilnih goriv preprostejša od tehnologije izgorevanja biomase, vendar z dolgoročno primerjavo investicije in cene energenta ugotavljamo, da je cenovno najugodnejše ogrevanje na lesno biomaso.
Keywords: Obnovljivi viri energije (OVE), Fosilno gorivo, Lesna biomasa, Peleti, Sekanci
Published: 10.05.2013; Views: 924; Downloads: 187
.pdf Full text (3,99 MB)

9.
PORAVNAVA VEČ NUKLEOTIDNIH ALI PROTEINSKIH ZAPOREDIJ
Uroš Perčič, 2013, master's thesis

Abstract: Hkratna poravnava več DNK ali proteinskih zaporedij je eno najpogostejših opravil na področju bioinformatike. Uporabna je za filogenetsko analizo, detekcijo homologije med sekvenciranim genom in obstoječo družino genov ter za napovedovanje strukture proteinov. Uporaba eksaktnega algoritma je zaradi eksponentne zahtevnosti problema v praksi nemogoča. Namen tega dela je preučitev računalniških hevrističnih algoritmov, ki so se razširili kot alternativa ročni poravnavi več zaporedij. V okviru tega sta bila implementirana in ocenjena dva algoritma, ki sta se že v osnovni različici izkazala za dovolj natančna in učinkovita za uporabo na realnih zaporedjih. V delu so predstavljeni rezultati testiranja algoritmov ter nadaljnje možnosti raziskovanja.
Keywords: DNK zaporedje, proteinsko zaporedje, poravnava zaporedij, homologija
Published: 20.06.2013; Views: 1083; Downloads: 107
.pdf Full text (1,85 MB)

10.
Tehnološke izboljšave pri paletiziranju izdelkov
Luka Perčič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje, ki se ukvarja z polnjenjem in paletiziranjem več vrst pijač, je dalo zahtevo po nadgradnji obračalca paketov zaradi spremenjenega načina paletiziranja. Potrebno je bilo analizirati zahteve in jim ponuditi ustrezno rešitev, pri tem pa ne spreminjati obstoječega stanja. Odločili smo se za izdelavo obračalca, ki se neposredno vgradi na obstoječo transportno linijo. Skupaj z osnovnim manipulatorjem, ki delno še opravlja svoje naloge, tvorita stroj za paletiziranje paketov na multifunkcijski transportni linji. V diplomskem delu je predstavljena izdelava konstrukcije obračalca, ter preračun elementov za delovanje stroja.
Keywords: paletiziranje, transportna linija, nadgradnja
Published: 18.10.2013; Views: 912; Downloads: 60
.pdf Full text (1,29 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica