| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Ocena prebivalcev Slovenije o izpolnjevanju določil kodeksa policijske etike pri slovenskih policistih
Rok Jakomin, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Zaposleni v policiji se pri svojem delu dnevno srečujejo s situacijami, v katerih so potrebne hitre in razumne odločitve. Svoje delo morajo opraviti pravilno tako z vidika zakonitosti kot etičnosti. Policijski poklic je z etičnega vidika zelo občutljiv, saj mora policist ščititi svobodo vseh državljanov pred nasilnim poseganjem kršilcev v svobodo in dostojanstvo drugih. V diplomski nalogi so uvodoma predstavljeni pojmi etika, morala, integriteta ter poslovna in poklicna etika. Različni etično-moralni kodeksi predstavljajo vzorec vedenja in delovanja v posamezni družbi. Policisti spadajo med javne uslužbence, ki morajo svoje delo in naloge opravljati v javnem interesu. Od njih se pričakuje odgovorno ravnanje in delovanje na podlagi splošno priznanih etičnih norm. Le policisti z visoko stopnjo integritete lahko svoje delo opravljajo v skladu s pričakovanji in z zahtevami družbe. Naloga se osredotoča na razumevanje določil kodeksa policijske etike s strani javnosti in preverjanje njegovega izpolnjevanja in upoštevanja s strani zaposlenih v policiji. V nalogi je podrobno opisana vsebina temeljnih načel in določb kodeksa, ki so v pomoč policistom pri opravljanju njihovega poklica. V empiričnem delu naloge je predstavljena metoda anketiranja in vsebina vprašanj, zastavljenih anketiranim. Glavni cilj raziskave je s pomočjo ankete pridobiti mnenje slovenske javnosti o pomembnosti načel Kodeksa policijske etike. Rezultati ankete kažejo, da je slovenska javnost z vsebino Kodeksa policijske etike seznanjena le v majhni meri. Vendar pa se anketirancem zdi uporaba načel, zapisanih v kodeksu, zelo pomembna za opravljanje vsakdanjega dela policistov, a so mnenja, da jih policisti pri svojem delu dejansko ne upoštevajo vedno. Iz rezultatov ankete je razvidno tudi, da je stopnja zaupanja v slovensko policijo visoka.
Keywords: diplomske naloge, etika, morala, integriteta, slovenska policija, kodeks policijske etike
Published: 29.09.2020; Views: 143; Downloads: 29
.pdf Full text (1,20 MB)

2.
Logistics & sustainable transport
2007, journal

Abstract: The journal of Logistics & sustainable transport publishes informative and analytical international scientific and professional articles in the field of logistics and sustainable transport. Subject areas include logistics and related transport infrastructure, technological, operational, economic, and other environmental, social and institutional issues. This scope makes the journal inter- and multidisciplinary and in particular, a convenient source of information for logistics and transport researchers, planners, practitioners and policy makers at different - local, national and international levels, and across disciplines such as technology design, planning, implementation, management, policy-making, social, economic and environmental regulation.
Published: 24.04.2018; Views: 788; Downloads: 17
URL Link to file; This document is also a collection of 29 documents!

3.
Razvoj transporta, logistike in mobilnosti v Sloveniji
Josip Orbanić, Bojan Rosi, 2016, scientific monograph

Published: 26.05.2017; Views: 1666; Downloads: 357
.pdf Full text (11,95 MB)

4.
5.
Spremljanje nekaterih telesnih parametrov po operaciji shize pri otrocih
Katja Jakomin, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vsako leto se v Sloveniji rodi približno 30 do 40 dojenčkov z nepravilnostjo obraza in ustne votline. Otroci, ki se rodijo z nepravilnostjo obraza in ustne votline, so od rojstva pa vse do doraslosti obravnavani na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo Ljubljana. Diplomsko delo obravnava otroke s prirojeno razvojno nepravilnostjo obraza in ustne votline, t. i. shize. Osrednji del naloge predstavlja raziskava, s katero smo ugotavljali jemanje antibiotika (perioperativno in pooperativno) ter odnos med spremenjenimi laboratorijskimi vrednostmi in povišano temperaturo po operaciji na čas hospitalizacije. V raziskavi smo opazovali podatke o 100 naključno izbranih pacientih, ki so bili kirurško obravnavani v obdobju od 1. 1. 2003 do 1. 5. 2008. Ugotovljeno je bilo, da ni bistvenih razlik v času hospitalizacije med otroci, ki so bili po operaciji febrilni in so prejeli antibiotično zaščito ter med otroci, ki antibiotične zaščite niso prejeli. Trajanje hospitalizacije je enako dolgo tudi pri otrocih, ki so pred operacijo imeli spremenjene laboratorijske vrednosti. Nadalje je bilo ugotovljeno, da so lahko po operaciji febrilni tudi otroci, ki ob sprejemu niso imeli povišane temperature ali spremenjenih laboratorijskih vrednosti. V zaključku so predstavljeni predlogi za izboljšavo obravnave in potek zdravljenja hospitaliziranega otroka.
Keywords: otrok, shiza, operacija, temperatura, trajanje hospitalizacije.
Published: 29.07.2009; Views: 2613; Downloads: 512
.pdf Full text (758,13 KB)

6.
Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica