| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIMERJAVA CELOVITIH INFORMACIJSKIH REŠITEV MED MICROSOFT DYNAMICS NAV IN PANTHEONOM
Tanja Arnšek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: ERP je set poslovnih procesov, ki omogoča podjetjem in organizacijam, da dramatično izboljšajo pomoč oziroma podporo strankam in produktivnost. Ti sistemi uporabljajo enotno bazo za shranjevanje podatkov, da se doseže večja povezanost podjetja. Trenutne ERP rešitve pokrivajo širok izbor funkcij, ki so povezani v skupno bazo podatkov. V diplomskem seminarju smo naredili primerjalno analizo med ERP rešitvami Microsoft Dynamics NAV in Pantheonom.
Keywords: Celovite informacijske rešitve, ERP rešitve, uvajanje ERP rešitev, Pantheon, Microsoft Dynamics NAV, Sure Step metodologija.
Published: 14.12.2012; Views: 1171; Downloads: 132
.pdf Full text (4,48 MB)

2.
Henrik Tuma in Ivan Šusteršič: primerjalna analiza konfederalističnih konceptov
Urška Arnšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Ivan Šusteršič in Henrik Tuma, oba po izobrazbi pravnika, sta vsak po svoje zaznamovala slovensko politiko v zadnjem obdobja obstoja Avstro-Ogrske monarhije in ob prehodu v nov državni okvir. Šusteršič, vodja slovenske katoliške stranke, državnozborski poslanec in kranjski deželni glavar, je vse do zadnjega ostal zvest habsburški dinastiji. Njegov koncept preureditve monarhije, ki ga je leta 1909 predstavil tudi prestolonasledniku Francu Ferdinandu, je predvideval združitev vseh južnih Slovanov monarhije v tretje državnopravno telo. Šele tik pred prevratom je objavil načrt ustanovitve zveze samostojnih podonavskih držav, s čimer se je zelo približal konceptu Henrika Tume. Slednji se je kot socialdemokrat vseskozi zavzemal za ohranitev enotnega gospodarskega prostora in vzpostavitev popolne narodne avtonomije. Boj za pravice Slovencev je zaznamoval tudi njegovo sodniško in odvetniško pot. Konec prve svetovne vojne je prinesel razpad nekdanje monarhije in razkosanje slovenskega naroda. Koncepta omenjenih politikov se tako nista uresničila.
Keywords: Ivan Šusteršič, Henrik Tuma, Avstro-Ogrska, prva svetovna vojna, Slovenska ljudska stranka, Jugoslovanska socialdemokratska stranka.
Published: 14.04.2016; Views: 670; Downloads: 79
.pdf Full text (900,75 KB)

3.
Polnilec baterije za gozdarski voziček
Rok Arnšek, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sem predstavil polnilec baterije za gozdarski voziček. Nato sem, vezano na temo diplomske naloge, predstavil gozdarski voziček žičnice Savoy 2500HS premium, njegove komponente, delovanje, predstavil 3D model in se osredotočil na problem polnjenja baterije. V nadaljevanju sem opisal postopek načrtovanja in izdelave tiskanega vezja v programu Eagle, izvedbo elektronske karte, potopnega spajkanja in programske opreme za krmiljenje vozička žičnice.
Keywords: polnilec baterije, elektronsko vezje, programska oprema
Published: 06.09.2019; Views: 538; Downloads: 0
.zip File (786,08 KB)

4.
VPLIV NIKLJA NA LASTNOSTI ALUMINIJEVIH BRONOV
Denis Arnšek, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sem se ukvarjal s študijem vpliva različnega deleža niklja na mikrostrukturo in s tem na mehanske lastnosti aluminijevih bronov. Ugotovil in uporabil sem ustrezne metode metalografske priprave vzorcev iz brona in načine kvalitativne in kvantitativne metalografske analize. Določil sem vrste mikrostrukturnih sestavin in delež β-faze. Izvedli smo natezne preskuse pri sobni in povišani temperaturi, udarne preizkuse in meritve trdote. Ugotovil sem povezavo med deležem niklja in trdoto, ter povezavo z drugimi trdnostnimi lastnostmi (natezno trdnostjo in udarno žilavostjo pri sobni ter pri povišani temperaturi).
Keywords: Aluminijevi broni, metalografska analiza, mehanske lastnosti, delež niklja, delež β-faze
Published: 07.05.2019; Views: 130; Downloads: 21
.pdf Full text (3,49 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica