| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIMERJAVA MED MERJENO IN RAČUNSKO ENERGETSKO IZKAZNICO
Boštjan Podgoršek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bom izdelal tako merjeno, kot tudi računsko energetsko izkaznico objekta. Cilj te diplomske naloge je, da najprej izdelam energetsko izkaznico in nato dobljene rezultate primerjam. Na podlagi dobljenih rezultatov bom ugotovil, katera metoda je učinkovitejša. Računsko energetsko izkaznico bom preračunal ročno s pomočjo enačb in postopkov, predpisanih za ta namen, merjeno izkaznico bom pa izdelal s pomočjo programa URSA. Upoštevati bom moral Evropske direktive o učinkoviti rabi energije in Slovenske direktive PURES 2010.
Keywords: Merjena energetska izkaznica, računska energetska izkaznica
Published in DKUM: 03.02.2017; Views: 1126; Downloads: 152
.pdf Full text (3,04 MB)

2.
ENERGETSKI KAZALCI KOT MERILO USPEŠNOSTI ENERGETSKE SANACIJE
Davorin Vodopivec, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo najprej prikazali postopek ter izračunali toplotno projektno moč za primer stanovanjske hiše. Potem smo predlagali ukrepe, s katerimi bi objekt postal energetsko učinkovit, ter upoštevajoč ukrepe še enkrat izračunali projektno moč in primerjali rezultate z obstoječim stanjem. Prav tako smo izdelali energetsko izkaznico s programom URSA za obstoječe stanje in stanje po rekonstrukciji. Primerjali smo vrednosti energetskih kazalcev ter opisali, kako določeni ukrepi izboljšave energetske učinkovitosti vplivajo na njih.
Keywords: Energetski kazalci, rekonstrukcija, energetska učinkovitost
Published in DKUM: 03.08.2016; Views: 1225; Downloads: 107
.pdf Full text (2,92 MB)

3.
MERJENA ENERGETSKA IZKAZNICA
Rok Sajevec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali merjeno energetsko izkaznico. Prikazali smo vse predhodno zbrane podatke na podlagi predhodno opravljenega vizuelnega pregleda objekta, kateri so potrebni za samo izdelavo merjene energetske izkaznice. Prikazana je izdelava merjene energetske izkaznice s pomočjo računalniškega programa KI Energija 2014. Izračunali smo vrednosti toplotnih prehodnosti s katerimi smo dokazali ustreznost oziroma neustreznost posameznih gradbenih konstrukcij objekta in te primerjali z dopustnimi vrednostmi, katere so določene v tabeli Tehnične smernice TSG-1-004-2010. Kot zadnje smo prikazali ukrepe, s katerimi bi izboljšali energetsko učinkovitost obravnavanega objekta, ter primerjavo med dejanskimi in izračunanimi vrednostmi, ter okvirni izračun vračilne dobe celotne investicije.
Keywords: merjena energetska izkaznica, Pures 2010, vizuelni pregled objekta, energetska učinkovitost, kondicionirana površina.
Published in DKUM: 17.12.2015; Views: 2011; Downloads: 227
.pdf Full text (7,69 MB)

4.
Energy renovation of an older house
Zdravko Praunseis, Jurij Avsec, Simon Marčič, Renato Strojko, 2013, original scientific article

Keywords: energy performance certificate, renovation, renewable souces
Published in DKUM: 10.07.2015; Views: 1699; Downloads: 93
URL Link to full text

5.
ENERGETSKI PRERAČUN OGREVANJA IN HLAJENJA STANOVANJSKE HIŠE
Renato Strojko, 2014, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga vsebuje energetski preračun ogrevanja in hlajenja obstoječe enostanovanjske hiše na podlagi podanih predlogov za rekonstrukcijo z namenom doseganja predpisane energetske učinkovitosti, ki temelji na veljavni zakonodaji, to sta pravilnika PURES 2010 in TSG-1-004:2010, ki sta nastala na podlagi evropske direktive EPBD 2002 in prenovljene direktive EPBD 2010. Energetski preračun temelji na »starih«, a še vedno veljavnih standardih in primerjalno na novi metodologiji skladno s standardom ISO EN 13790, ki je tudi osnova za izdelavo računske energetske izkaznice. Opisani so tudi praktični predlogi za rekonstrukcijo stanovanjske hiše z namenom povečanja energetske učinkovitosti. Zaključek magistrske naloge podaja razmišljanje o uporabnosti standardov, na katerih temeljijo izračuni za preračunavanje potrebne toplote za ogrevanje in hladu za ohlajanje stavb.
Keywords: energetska učinkovitost objektov, energetska izkaznica, energetski izračun, ogrevanje in hlajenje stanovanjskih objektov
Published in DKUM: 28.08.2014; Views: 1659; Downloads: 321
.pdf Full text (7,15 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica