| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Ženske v managementu : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Petra Zupančič, 2008, undergraduate thesis

Keywords: management, ženske, trg delovne sile
Published: 04.06.2012; Views: 1704; Downloads: 15

2.
STRES NA DELOVNEM MESTU V PODJETJU X
Petra Zupančič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi vse hitrejšega tempa življenja se posamezniki in podjetja vse pogosteje srečujejo s posledicam stresa, ki so lahko pozitivne ali negativne. Kažejo se predvsem v fizičnih, psihičnih in vedenjskih simptomih, ki na naše telo in duševno stanje negativno vplivajo. Vse težje se je izogniti stresnim situacijam, saj se z njimi srečujemo v delovnem okolju in zunaj delovnega okolja. Pomembno je, da podjetja in posamezniki znajo obvladati stres z raznimi tehnikami in metodami, in so pri tem uspešni. V diplomskem projektu smo vam predstavili stres na splošno, vrste stresa, simptome in posledice stresa, ter premagovanje stresa na ravni organizacije in na individualni ravni. Ker pa je stres na delovnem mestu vse pogostejši dejavnik, smo se zato odločili analizirati stres na delovnem mestu v izbranem podjetju X. V empiričnem delu smo s pomočjo anketnega vprašalnika, v katerem je sodelovalo 81 zaposlenih ugotavljali najpogostejše dejavnike stresa na delovnem mestu in simptome, ki jih zaposleni najpogosteje opazijo. Zanimale pa so nas tudi strategije zmanjševanja stresa na delovnem mestu in individualne tehnike premagovanja stresa. Ugotovili smo, da je glavni povzročitelj stresa na delovnem mestu, slab odnos v kolektivu. Bolečine v hrbtenici in glavoboli, so najpogostejši fiziološki simptomi. Zaposleni se predvsem poslužujejo telesni aktivnosti, kot individualni tehniki premagovanja stresa. Metoda, ki jo podjetje uporablja za premagovanje stresa na delovnem mestu je organizacija različnih športnih dogodkov za zaposlene.
Keywords: stres, vrste stresa, simptomi stresa, posledice stresa, premagovanje stresa
Published: 09.11.2016; Views: 1008; Downloads: 82
.pdf Full text (1,19 MB)

3.
Reorganizacija skladiščnega poslovanja v izbranem podjetju
Petra Zupančič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Skladiščno poslovanje predstavlja velik izziv za tista podjetja, katerih želja in cilj sta prihranek časa in nepotrebnih stroškov, pri tem pa ostati uspešna in konkurenčna na trgu. V diplomski nalogi na kratko predstavimo skladiščenje v Izbranem podjetju. Na osnovi posnetka obstoječega stanja ugotovimo, katera področja so neustrezno urejena ter potrebna prenove. V nadaljevanju predstavimo predloge rešitev za časovne izgube, v obliki reorganizacije skladiščnega poslovanja. Predlagana je prerazporeditev skladiščnega prostora in nadgradnja skladišča s poličnimi regali. Predlagana je tudi uvedba sistema za upravljanje in vodenje skladišča izdelkov (WMS – Warehouse Management System) ter nakup transportnih sredstev. S predlogi izboljšav dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje in prihranek dragocenega časa.
Keywords: skladiščno poslovanje, prerazporeditev, skladiščni prostor, polični regali, sistem upravljanja skladišča - WMS.
Published: 25.01.2017; Views: 1027; Downloads: 116
.pdf Full text (1,43 MB)

4.
Pravni položaj delavcev v transportni dejavnosti
Petra Zupančič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Proces globalizacije je v koraku s spremembami v družbi, politiki in ekonomiji vodil do velikih napredkov na področju povezovanja gospodarskih središč v svetu, zaradi česar se je povečala potreba po cenovno dostopnem prevoza blaga, ki je postal ključna sestavina gospodarskega razvoja na nacionalni in globalni ravni. Cestno transportni sektor ureja veliko uredb in direktiv, katerih cilj je poenotenje delovnopravne ureditve položaja delavcev v transportni dejavnosti in pravice, ki pripadajo mobilnim delavcem na podlagi sklenjenih delovnih razmerij. Delo voznikov transportnih vozil zaradi mobilne narave dela predstavlja posebno področje v delovnem pravu in delovnopravnih razmerjih. V diplomskem delu se osredotočam na posebnosti, ki jih poleg Zakona o delovnih razmerjih na področju mobilnih delavcev prinašajo določbe Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih in skozi aktualno sodno prakso analiziram kršitve delovnopravne zakonodaje. Ob tem pa izpostavljam tudi pereč problem socialnega dumpinga v transportnem sektorju, ki vpliva na splošen upad socialne varnosti voznikov tovornih vozil.
Keywords: transport, cestni transport, mobilni delavec, socialni dumping, letter-box podjetja, tahograf, delovno razmerje
Published: 21.09.2018; Views: 379; Downloads: 56
.pdf Full text (900,56 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica