| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vloga družine pri ustni higieni predšolskih otrok : diplomsko delo
Petra Pušnik, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Ustno zdravje predstavlja komponento zdravega življenjskega sloga. Pri različni starosti otroka je za nego ust treba prilagajati pripomočke kakor tudi pristop k ustni higieni. Dobre navade ščetkanja lahko otroku koristijo skozi vse življenje, starši pa so tisti, ki s pozitivnim zgledom pripomorejo k otrokovemu odnosu do čiščenja zob. Naloga staršev je, da otroke poučijo o pravilnem ščetkanju zob in dobrih prehranjevalnih navadah, ki bodo otroku pomagale ohraniti zdrave in čiste zobe. V teoretičnem delu diplomskega dela je predstavljena družina, njena vloga in funkcije. Prav tako je predstavljen razvoj zobovja otroka, skrb za zdrave zobe in ustno higieno ter prehrana predšolskega otroka. Pojasnjena je tudi vloga staršev pri ustni higieni in skrbi za zdrave zobe predšolskega otroka. V empiričnem delu so predstavljeni rezultati, ki smo jih pridobili na podlagi spletnega anketnega vprašalnika, pri katerem je sodelovalo 135 staršev predšolskih otrok. Zanimalo nas je, kakšna je vloga staršev pri ustni higieni in skrb za otrokove zobe glede na spol in izobrazbo anketirancev ter glede na starost otroka. Zbrane podatke smo analizirali s statističnim programom SPSS. Rezultati raziskave kažejo, da starši ne glede na spol ali stopnjo izobrazbe in starosti otroka, ustrezno skrbijo za otrokovo ustno higieno in mu predstavljajo pozitiven vzgled.
Keywords: družina, ustna higiena, zobozdravnik, predšolski otrok, vloga staršev.
Published in DKUM: 13.12.2021; Views: 862; Downloads: 187
.pdf Full text (1011,55 KB)

2.
Samostalnik v Dajnkovem svetem pismu stare in nove zaveze
Petra Pušnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Peter Dajnko, vzhodnoštejerski prosvetitelj in jezikoslovec, snovalec pokrajinskega knjižnega jezika, je v 30- letih 19 stoletja odigral pomembno vlogo pri nastanku slovenskega knjižnega jezika.V diplomskem delu sem obdelala oblikoslovno in glasoslovno podobo samostalnika, v primerjavi z današnjo knjižno normo.
Keywords: Peter Dajnko, samostalnik, dajnčica, vzhodnoštajerski knjižni jezik
Published in DKUM: 20.10.2016; Views: 1932; Downloads: 79
.pdf Full text (1,44 MB)

3.
SANACIJA VLAGE V STANOVANJSKI HIŠI V LAŠKEM
Petra Pušnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem želela opisati problem vlage in pojava plesni v stavbah. Prikazala sem mesta, kjer se vlaga in plesen največkrat nabirata. Prav tako sem želela prikazati detajle pravilne in nepravilne izvedbe toplotnih mostov. Za primer sem izbrala sanacijo stanovanjske hiše v Laškem. Hiša ima velik problem v pojavu vlage in plesni na konstrukciji. Objekt sem natančno analizirala ter določila dele, ki so potrebni sanacije. Predlog sanacije hiše se vrši po posebnih postopkih, ki so opisani v diplomski nalogi.
Keywords: vlaga, plesen, toplotni most
Published in DKUM: 15.10.2010; Views: 3203; Downloads: 310
.pdf Full text (4,25 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica