| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIPRAVA ZAPOSLENIH NA DELO S PROSTOVOLJCI IZ TUJINE V SKLOPU PROGRAMA EVROPSKE PROSTOVOLJNE SLUŽBE NA PRIMERU ORGANIZACIJ V SLOVENIJI IN NA FINSKEM
Petra Muraus, 2015, master's thesis

Abstract: V uvodnem poglavju magistrskega dela smo opredelili problem, namen, cilje in hipoteze. Zapisali smo predpostavke in omejitve ter predstavili predvidene raziskovalne metode. V drugem poglavju smo predstavili prostovoljstvo in program Evropske prostovoljne službe. Ker je program Evropske prostovoljne službe vezan na mednarodni prostor, smo pozornost namenili tudi mednarodnemu prostovoljnemu delu. Predstavili smo celoten program Erasmus +, ki financira tudi program Evropske prostovoljne službe. Ker program Evropske prostovoljne službe zahteva tesno sodelovanje med zaposlenimi in prostovoljcem, smo v tretjem poglavju obdelali modele zadovoljstva pri delu, ker po našem mnenju zadovoljstvo zaposlenih vpliva na sodelovanje s prostovoljci. V nadaljevanju v četrtem poglavju smo predstavili razlike med kulturami, saj v našem primeru govorimo o mednarodnem prostovoljnem delu. Poznavanja in spoštovanje razlik med kulturami, lahko doprinese k uspešnemu sodelovanju med različnimi kulturami. V petem poglavju smo predstavili dve organizaciji, Društvo center za pomoč mladim iz Slovenije, in Občino Kuopio iz Finske. Organizaciji sta akreditirani za izvajanje projektov Evropske prostovoljne službe. Z predstavnikoma organizacije smo izvedeli intervju. S pomočjo intervjujev smo spoznali izkušnje in pomanjkljivosti organizacij pri pripravi, izvedbi in evalvaciji projektov Evropske prostovoljne službe. Na podlagi odgovorov intervjujev smo izvedeli SWOT analizo. V nadaljevanju pa pripravili predlog programa za pripravo zaposlenih na delo s prostovoljci iz tujine, kar smo si kot glavni cilj zadali v uvodu magistrskega dela.
Keywords: Evropska prostovoljna služba, razlike med kulturami, občina Kuopio, Društvo Center za pomoč mladim, zadovoljstvo zaposlenih.
Published: 30.11.2015; Views: 483; Downloads: 76
.pdf Full text (1,52 MB)

2.
PREDSTAVITEV PRILOŽNOSTI ZA DRUGAČEN TURIZEM: COUCHSURFING
Petra Muraus, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V drugem poglavju smo spoznali cenovno ugodne možnosti prenočevanja mladih in predstavili mladinski turizem. Ker se je vsaka zvrst prenočevanja razvijala iz nekega koncepta smo predstavili koncept mladinskih hotelov in nahrbtnikarjev (an. Backpackers). Posledice iskanja cenovno ugodnih možnosti prenočevanja in pristnega stika z lokalnim prebivalstvo, pa so privedle, do ustanovitve organizacij, ki preko svojih spletnih strani omogočajo izmenjavo prenočišč, zato smo v tretjem poglavju predstavili organizacijo Couchsurfing. Predstavili smo vizijo, poslanstvo in zgodovino organizacije. Analizirali smo delovanje organizacije in ključne dejavnike, ki vplivajo na delovanje (varnost, statistika, ambasadorji,..). Preko intervjujev, smo v sklepnem delu poglavja spoznali, da ima organizacija CS potencial in je privlačna priložnost za drugačen turizem. V četrtem poglavju smo predstavili pričakovani razvoj na področju tehnologije, logistike in socialnih omrežij. Razvoj na zgoraj naštetih področji bo vsekakor neposredno vplival na razvoj organizacije. Opravili smo SWOT analizo, na podlagi lastni spoznanj in ugotovitev, ter pripravili sklop predlogov za nadaljni uspešni razvoj organizacije.
Keywords: mladinski turizem, cenovno ugodno prenočevanje, nahrbtnikarji, mladinski hoteli, Couchsurfing, socialna omrežja
Published: 21.11.2012; Views: 1190; Downloads: 175
.pdf Full text (742,19 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica