| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Integracija orodnega merilnega sistema v RIP
Peter Jurgec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Z razvojem rezalnega orodja, se na tržišču pojavljajo zahteve po tehnologiji, ki bo omogočala natančno merjenje le tega. To zahtevo je izpolnilo podjetje E. Zoller GmbH & Co. KG z izdelavo orodnega merilnega sistema. Diplomsko delo se osredotoča na integracijo orodnega merilnega sistema Zoller v obstoječ sistem računalniško integrirane proizvodnje podjetja Noži Ravne d.o.o.. V nalogi je predstavljen model računalniško integrirane proizvodnje, kot ga uporabljajo v Nožih Ravne d.o.o.. Raziskana in opisana je tudi trenutna integracija orodnega merilnega sistema Zoller v sistem računalniško integrirane proizvodnje tega podjetja. Opisane pa so tudi možnosti, za dodatno integracijo merilnega sistema v računalniško integrirano proizvodnjo.
Keywords: orodni merilni sistem, Zoller, računalniško integrirana proizvodnja, integracija
Published: 14.11.2012; Views: 1107; Downloads: 68
.pdf Full text (28,77 MB)

2.
Projektiranje in optimizacija montažne linije
Peter Jurgec, 2014, master's thesis

Abstract: V nalogi je obravnavana tematika projektiranja in optimizacije montažnih linij. Cilj magistrske naloge je bil izdelati in preizkusiti nov algoritem za razmeščanje operacij montaže po delovnih mestih, ki bi poleg razmeščanja linijo tudi optimiziral. V nalogi so predstavljeni že obstoječi načini razmeščanja operacij po delovnih mestih, poleg tega je opisan tudi nov algoritem za razmeščanje operacij po delovnih mestih, ki je bil razvit v sklopu naloge in izmed vseh možnih razmestitev operacij izbere najoptimalnejšo. Za preizkus algoritma se je s pomočjo programskega jezika Python izdelal računalniški program, s katerim so se kasneje izvedli preizkusi algoritma na realnih problemih.
Keywords: razmestitev, Python, montažna linija, montaža, delovna mesta, takt montaže
Published: 03.11.2014; Views: 979; Downloads: 135
.pdf Full text (2,17 MB)

3.
Tehnologija zaključevanja notranjih površin s suhomontažno gradnjo
Peter Jurgec, 2012, diploma project paper

Abstract: Poznavanje pravilne vgradnje suhomontažnih zaključnih slojev postaja iz dneva v dan pomembnejše, s tem, ko se ta tehnologija razvija v smeri enostavnejšega in hitrejšega zaključevanja površin. Diplomsko delo obravnava tehnologijo zaključevanja notranjih površin s pomočjo suhomontažne gradnje. Naloga strogo sledi navodilom za vgradnjo vodilnih proizvajalcev suhomontažnih sistemov. Del naloge je namenjen tudi raziskavi poznavanja tematike suhomontažne gradnje med gradbeno stroko, katere rezultati so predstavljeni ob koncu naloge.
Keywords: suhomontaža, tehnologija, zaključevanje, estrih, predelna stena, obešen strop, mavčno-kartonska plošča
Published: 29.08.2012; Views: 1040; Downloads: 211
.pdf Full text (1,70 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica