| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Upravljanje in vzdrževanje večstanovanjskih stavb s podporo programa iBuilding
Nina Pelc, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je prikazana izvedba postopka planiranja vzdrževalnih del s pomočjo programa iBuilding, osnovana na primeru treh večstanovanjskih stavb v naselju Studenški izviri v Mariboru. V teoretičnem delu je predstavljeno področje upravljanja in vzdrževanja večstanovanjskih stavb. Opisana so pomembnejša določila aktualne zakonodaje, pravilnikov in ostale regulative, ki urejajo področje upravljanja in vzdrževanja večstanovanjskih stavb. Poudarek je na vzdrževanju večstanovanjskih stavb, v okviru česar so predstavljeni aktualna zakonodaja, vrste in načini vzdrževanja v času dobe obratovanja stavbe ter upravnikove naloge in dolžnosti. V nadaljevanju je predstavljen program za upravljanje in vzdrževanje večstanovanjskih stavb iBuilding ˗ opisani so postopki, nujni za vzpostavitev programa, ki omogoča izdelavo planov vzdrževanja. V aplikativnem delu so podani opis in predstavitev obravnavanih stavb ter povzetki iz Navodil za obratovanje in vzdrževanje. Predstavljen je tudi upravnikov Načrt vzdrževanja za leto 2017, ki se je poleg Navodil za obratovanje in vzdrževanje upošteval pri izvedbi postopka planiranja vzdrževalnih del s pomočjo programa iBuilding. Zaradi različnih načinov vzdrževanja so za obravnavani primer ustvarjeni trije različni plani vzdrževanja za leto 2018.
Keywords: upravljanje večstanovanjskih stavb, vzdrževanje večstanovanjskih stavb, računalniška podpora vzdrževanju, programsko orodje iBuilding, plan vzdrževanja
Published in DKUM: 22.12.2017; Views: 1825; Downloads: 224
.pdf Full text (4,29 MB)

2.
Pridobivanje kadrov v logistiki
Nina Pelc, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo v prvem, empiričnem delu najprej opredelili kadrovanje ter pomen, ki ga ima za podjetje. Nato smo predstavili različne metode ter postopke pridobivanja kadrov. V drugem, praktičnem delu smo opravili intervju z odgovorno osebo za zaposlovanje logističnega kadra v treh podjetjih, ter s pomočjo pridobljenih informacij poskušali izluščiti najpogostejše uporabljene metode iskanja in selekcioniranja kadrov. Prišli smo do spoznanja, da je najpogosteje uporabljena metoda iskanja kadrov časopisno oglaševanje, ki mu s hitrim razvojem tehnologije tesno sledi internetno oglaševanje. Kot daleč najbolj razširjena selekcijska metoda je bil identificiran nepogrešljivi selekcijski intervju. Po analizi informacij pridobljenih z metodo intervjuja smo potrdili našo tezo o preferenčnosti zaposlovanja notranjih kadrov pred zunanjimi.
Keywords: Pridobivanje kadrov, logistika, kadrovanje.
Published in DKUM: 19.11.2014; Views: 1107; Downloads: 127
.pdf Full text (507,71 KB)

3.
VREDNOSTNA ANALIZA HIDROIZOLACIJSKIH MATERIALOV TOPLIH RAVNIH STREH NASUTIH S PRODCEM
Nina Pelc, 2012, diploma project paper

Abstract: Hidroizolacija je pomemben sestavni del ravnih streh. Za hidroizolacijsko zaščito ravnih streh se uporabljajo različnih materiali, ki imajo različne lastnosti. V projektni nalogi je kot metodološko orodje za ocenjevanje ekonomičnosti gradbenih materialov uporabljena vrednostna analiza. Uporaba metode je prikazana na primeru izbiro najprimernejšega hidroizolacijskega materiala za toplo ravno streho nasuto s prodcem. Projektna naloga podaja tudi osnovne značilnosti marketinškega komuniciranja ter njegova orodja, ki se najpogosteje uporabljajo pri prodaji hidroizolacij za ravne strehe.
Keywords: vrednostna analiza, ravna streha, hidroizolacijski materiali, bitumenski trakovi, sintetični trakovi, marketinško komuniciranje, oglaševanje, pospeševanje prodaje, neposredno marketinško komuniciranje, osebna prodaja
Published in DKUM: 17.09.2012; Views: 1899; Downloads: 274
.pdf Full text (537,44 KB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica