| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
OBDELAVA ODPADNIH TEHNOLOŠKIH EMULZIJ IN MULJA V PODJETJU GKN DRIVELINE SLOVENIJA
Nejc Satler, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Odpadki so predmet presoje, ki jo vsak posameznik, glede na njegovo osveščenost, vrednoti na svoj način. Dejstvo je, da se bomo z njimi vedno in povsod srečevali, zato je naša naloga, da jih odstranjujemo na čim bolj nenevaren način.Vsi ukrepi s tega področja so zagotovo pozitivno vodilo k boljšemu ravnanju z njimi, še posebej to velja za nevarne odpadke. Briketirna naprava, ki jo uporabljajo v podjetju GKN Driveline Slovenija d.o.o. za zmanjšanje količine nevarnih odpadkov, kot sta mulj in olje, je dober dokaz reševanja obremenitve okolja s to vrsto nevarnih odpadkov. S temi težavami se srečujejo v številnih industrijskih dejavnostih, na žalost pa se do tega mnogi obnašajo neodgovorno, kar za podjetje katerega predstavljam ne velja, saj njihova vizija temelji na prijaznem odnosu do okolja.
Keywords: Nevarni odpadki, odpadki, invencija, inovacija, podjetje, briketiranje, mulj, odpadno olje, difuzija novosti, emulzija.
Published: 13.10.2011; Views: 1909; Downloads: 140
.pdf Full text (2,98 MB)

2.
Kalkulacije stroškov posameznih strojev in delovnih operacij v podjetju GKN Driveline Slovenija
Nejc Satler, 2016, master's thesis

Abstract: Zaradi vsakodnevne vztrajne želje po zmanjševanju stroškov, so le-ti venomer problematika na službenih ali osebnih ravneh. Kalkulacije stroškov so tako zaželene na osebnem področju, pri podjetjih pa stroški predstavljajo zelo pomemben vidik strategije poslovanja v prihodnosti. GKN Driveline Slovenija d.o.o. je proizvodno podjetje avtomobilske industrije, ki za potrebe poslovanja kalkulira svoje stroške na mesečni, letni in desetletni ravni. Izdelki, ki so poglavitni razlog poslovanja, s katerimi v podjetju ustvarjamo dobiček, so namenjeni vgradnji v avtomobilski industriji. Zmanjševanje stroškov se zaradi želje po povečevanju poslovnega dobička obrestuje le z naložbami in investicijami, ki stremijo k bolj avtomatiziranim, varnim in ergonomično urejenim delovnim mestom in podjetju v celoti. Stroškovne nosilce torej predstavljajo vse opravljene storitve in proizvodi s katerimi so stroški povezani. Težnja k nenehnim spremembam na področju spreminjaja stroškov je zelo pomembna za rast in razvoj podjetja na lokalnem in svetovnem nivoju, zato je stroške potrebno obvladovati.
Keywords: Kalkulacije, stroški, podjetje, delovne operacije, delovna mesta, stalni stroški, variabilni stroški.
Published: 25.02.2016; Views: 1321; Downloads: 46
.pdf Full text (4,78 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica