| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Konstruiranje traktorskega gozdarskega dvigala DOT 50ZK
Nejc Arzenšek, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje konstruiranje traktorskega gozdarskega dvigala DOT 50ZK. Dvigalo je narejeno na osnovi kinematike Z dvigala. Dodana je nihalka na nihaji roki, s čimer se približamo nihajnim momentom kot so pri K dvigalih. Iz začrtanega 3D modela je narejen izračun sile dviga po zahtevanem momentu 50 kNm. Po izračunih je izrisan tudi diagram dviga na različnih dolžinah roke in preračun, kdaj roka preide v zlaganje. Iz 3D modela je pripravljena trdnostna analiza po MKE metodi. Na koncu je sledil še test dvigala, ki je potrdil preračune sile dviga roke na različnih razdaljah. Testirali smo tudi zlaganje dvigala.
Keywords: traktorsko gozdarsko dvigalo, konstruiranje dvigala, moment dviga, zlaganje dvigala, MKE simulacija obremenitev rok
Published: 30.06.2020; Views: 341; Downloads: 99
.pdf Full text (3,34 MB)

2.
Brezžični nadzor in upravljanje strojnice bazena
Nejc Arzenšek, 2016, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je predstavljena izdelava prototipa strojne in programske opreme, ki uporabniku omogoča, da z aplikacijo na mobilnem telefonu preko brezžičnega vmesnika krmili strojnico bazena ter sledi podatkom o temperaturi vode, njeni vrednosti pH in redoks potenciala. V magistrskem delu smo opisali razvoj aplikacije za mobilni telefon z operacijskim sistemom Android ter razvoj strojne in programske opreme krmilnika za upravljanje strojnice. Bistveni elementi vezja so mikrokrmilnik, modul BlueTooth in dodatna vezja za krmiljenje strojnice ter zajem podatkov o temperaturi vode, njeni vrednosti pH in vrednosti redoks potenciala.
Keywords: mikrokrmilnik, senzorji, komunikacija, mobilni telefon, bazen
Published: 04.07.2016; Views: 1143; Downloads: 87
.pdf Full text (3,58 MB)

3.
NADGRADNJA VEKTORSKEGA MERILNIKA FREKVENČNIH ODZIVOV
Nejc Arzenšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili nadgradnjo vektorskega merilnika frekvenčnih odzivov, s katerim merimo absolutno velikost in fazni kot prenosne funkcije v frekvenčnem prostoru. Z uporabo mikrokrmilnika in LCD zaslona smo nadgradili vektorski merilnik frekvenčnih odzivov, tako da ima avtomatsko zajemanje in prikazovanje vrednosti meritev z možnostjo spreminjanja merilnega območja. Že obstoječi merilnik frekvenčnih odzivov je na svojih izhodih podal ojačenje in fazni kot z dvema napetostima od 0 do 1,8 V, ki sta bili sorazmerni ojačenju in faznemu kotu dveh vhodnih signalov. Nadgrajeni vektorski merilnik pa na LCD zaslonu prikaže ojačenje v dB in fazni kot v stopinjah. Tako je delo z nadgrajenim merilnikom veliko enostavnejše.
Keywords: mikrokrmilnik, vektorski merilnik frekvenčnih odzivov, merilnik ojačenja, merilnik faznega kota
Published: 24.06.2010; Views: 1546; Downloads: 80
.pdf Full text (3,64 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica