| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
RAZVOJNI POUK IN ULOMKI
Natalija Krajnc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se osredotočili na dele celote, kasneje ulomke, glede na posodobitveni učni načrt. Izsledki tuje literature kot model poučevanja predlagajo na učenca osredotočen razvojni pouk. Prav zato smo ugotavljali, kakšno je trenutno znanje učencev četrtega razreda na področju ulomkov in ali je razvojni pouk učinkovit. V eksperimentalni skupini smo ugotovili, da je znanje učencev na področju ulomkov po dveh urah izvajanja različnih konkretnih in slikovnih aktivnosti razdeljevanja uspešnejše, kot je bilo prej. V empiričnem delu so prikazani rezultati tega pedagoškega eksperimenta. V praktičnem delu diplomske naloge smo pripravili gradiva za področje ulomkov, za katera upamo, da bodo v pomoč tako sestavljavcem novih učbeniških kompletov kot tudi učiteljem in učencem. V nadaljevanju so tabelarično predstavljene analize učbeniških kompletov, osredotočili smo se na pokrivanje ciljev posodobitvenega učnega načrta.
Keywords: matematika, pouk, deli celote, ulomki, četrti razred, učbenik, pedagoški eksperiment
Published: 04.06.2009; Views: 3015; Downloads: 492
.pdf Full text (1,53 MB)

3.
4.
ŽENSKE UJETE MED DRUŽINO IN KARIERO
Natalija Krajnc, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V 21. stoletju ženske niso več samo matere in gospodinje, ampak predstavljajo tudi večinski del delovne sile. Posledično to pomeni tudi, da so še enkrat bolj obremenjene, kot so bile včasih. Nekaterim uspe uskladiti kariero in družino, drugim usklajevanje predstavlja problem in jih sili v nenehno izbiranje in odrekanje. Zato se nekatere ženske včasih tudi odrečejo sanjam o lastni družini zaradi kariere. Da bi se ženske lažje odločale za rojstvo otrok, bi morali tako država kot delodajalci bolje poskrbeti za zaposlene ženske in ženske na sploh. Ženske še vedno, kljub vsej propagandi enakosti in nediskriminaciji med spoloma, veljajo za nepredvidljivo delovno silo, saj se bodo slej kot prej odločile za materinstvo, kar pa delodajalcem ne predstavlja prednosti, kvečjemu slabost, saj posledično to pomeni, da bodo ženske, ki so matere, veliko odsotne z dela, bodisi zaradi bolezni otroka ali drugih nepredvidljivih dogodkov, povezanih z materinstvom. Kljub dejstvu, da so ženske danes v veliki meri bolj izobražene kot moški, njihovo karierno pot otežuje veliko dejavnikov, med drugim tudi materinstvo ter spolna diskriminacija, in še vedno zasedajo nižja in slabše plačana delovna mesta.
Keywords: - ženska - družina - kariera - usklajenost - spolna diskriminacija
Published: 27.03.2015; Views: 902; Downloads: 118
.pdf Full text (1,02 MB)

5.
VIDIKI MANAGEMENTA PODJETJA
Natalija Krajnc, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Vsako podjetje ima neko vrsto managementa oz. managerjev, ki vodijo podjetje. V diplomskem delu proučujemo prav te tri pojme. Prvo vprašanje, ki se pri proučevanju pojmov management, manager in vodenje podjetja pojavlja, je vprašanje njihove definicije, ki je ključna za nadaljnjo raziskavo. V diplomskem delu ugotavljamo, da je management funkcija upravljanja podjetja, ki jo izvajajo managerji. Osnovna značilnost, ki je skupna vsem trem pojmom je, da se management, managerji in vodenje podjetja delijo glede na hierarhično raven v podjetju, na kateri se nahajajo. To denimo pomeni, da se vrhovni management v neki meri ukvarja s popolnoma drugimi vodstvenimi vprašanji in izvaja drugačne naloge, kot nižji management. V diplomskem delu se ukvarjamo še z vprašanjem stilov in modelov vodenja, del naloge pa smo posvetili tudi analizi dejavnikov, ki definirajo dobrega managerja.
Keywords: management, manager, vodenje podjetja, ravni managementa
Published: 23.10.2015; Views: 757; Downloads: 91
.pdf Full text (1,13 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica