| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
DIDAKTIČNA ANALIZA UPORABE INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE V SLOVENSKIH OSNOVNIH ŠOLAH
Nataša Brodnjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Računalnik postaja vse bolj pomemben del našega življenja, zato je pomembno, da na uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije navajamo tudi učence v osnovnih šolah. To lahko dosežemo z uporabo IKT pri pouku, ki naredi pouk zanimivejši in privlačnejši za učence. Ker IKT omogoča sodobnejši in kvalitetnejši pouk, nas je zanimalo, kakšno je stanje didaktične analize uporabe IKT v slovenskih osnovnih šolah. Do teh informacij smo prišli s sodelovanjem pri izvedbi raziskave ”Stanje in trendi uporabe IKT v slovenskih osnovnih šolah” v letu 2009. Diplomsko delo zajema temeljne infomacije o stanju pouka računalništva, uporabi IKT pri poučevanju in učenju, didaktični problematiki pouka računalništva, problematiki specialne didaktike, izobraževalnem internetu in e-izobraževanju ter programu ”Informatizacija slovenskega šolstva” v obdobju 2005–2009. Vsa ta področja so omejena na osnovno šolo. V diplomskem delu je opisana analiza omenjene raziskave in primerjava z drugimi slovenskimi in evropskimi raziskavami.
Keywords: računalnik, informacijsko-komunikacijska tehnologija, osnovna šola, raziskava, didaktika, pouk računalništva, internet
Published: 23.05.2011; Views: 2062; Downloads: 143
.pdf Full text (3,33 MB)

2.
HAMILTONSKA DOPOLNITEV GRAFA
Nataša Brodnjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava hamiltonsko dopolnitev grafa. Število hamiltonske dopolnitve grafa G je najmanjše število povezav, ki jih moramo dodati grafu, da ta postane hamiltonski graf. V prvem poglavju predstavimo osnovne definicije iz teorije grafov in algoritmov, ki jih potrebujemo v nadaljevanju. Nato definiramo problem hamiltonske dopolnitve grafa ter soroden problem pokrivanja vozlišč s potmi. V tretjem poglavju predstavimo algoritma za hamiltonsko dopolnitev dreves. V četrtem poglavju opišemo reševanje hamiltonske dopolnitve grafa za poljuben graf. Na koncu diplomskega dela opišemo sorodne probleme.
Keywords: hamiltonski graf, hamiltonska dopolnitev grafa, pokrivanje s potmi, dodeljevanje frekvenc
Published: 07.07.2011; Views: 1252; Downloads: 73
.pdf Full text (486,63 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica