| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza prometne varnosti pešcev
Nadja Štumberger, 2018, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je predstavljena prometna varnost pešcev v naseljih v Sloveniji. Namen je analizirati stanje prometne varnosti pešcev od leta 2008 do 2017. Ugotovili smo, da je bil v analiziranem obdobju glavni vzrok za prometne nesreče z udeležbo pešcev v naselju neupoštevanje pravil o prednosti, največ pešcev se je v prometnih nesrečah lažje poškodovalo. Analiza starostnih skupin je pokazala, da so najbolj ogroženi pešci stari 65 in več ter 9–16 let. V desetletnem analiziranem obdobju je v naseljih umrlo 130 pešcev, najpogostejši vzrok za prometne nesreče s smrtnim izidom je bila neprilagojena hitrost. Predstavili smo nekaj rešitev za boljšo prometno varnost pešcev s področja infrastrukture in vozil. Da bi bilo prometnih nesreč čim manj, moramo poskrbeti sami, pomagajo pa tudi izobraževanja, delavnice in preventivne akcije.
Keywords: prometna varnost pešcev, prometne nesreče, napredni sistemi v vozilih, infrastruktura za varnost pešcev
Published: 24.10.2018; Views: 660; Downloads: 179
.pdf Full text (2,54 MB)

2.
Vpliv uporabe električnih vozil na mobilnost v Sloveniji
Nadja Štumberger, 2015, diploma project paper

Abstract: V diplomski nalogi sem predstavila različna električna vozila. Opisala sem njihove prednosti in slabosti, ugotavljala, kako varna so za uporabnika, ter raziskala, s kakšno infrastrukturo za električna vozila razpolagamo v Sloveniji. Naredila sem tudi primerjavo med vozili z električnim motorjem in vozili z motorjem na notranje izgorevanje. Zaključila sem še z anketo, v kateri me je zanimalo, kako dobro Slovenci poznamo električna vozila in kako smo jih sprejeli. Ugotovila sem, da električna vozila poznamo vendar jih v naslednjih 5 letih še ne pričakujemo v vsakdanji uporabi.
Keywords: cestni promet, električna vozila, električna mobilnost, anketa
Published: 16.09.2015; Views: 1074; Downloads: 275
.pdf Full text (1,36 MB)

3.
Tyrosafe - University of Maribor
Primož Podkrajšek, Kaja Čurin, Nadja Štumberger, Haris Šišić, Jernej Knez, 2010, scientific or documentary film, sound or video publication

Abstract: Izdelani wmw zapis je rezultat razpisa TYROSAFE: Tyre and Road Surface Optimisation for Skid resistance and Further Effects: http://tyrosafe.fehrl.org/), kjer so študentje s pomočjo svojih mentorjev izdelali film (in ga objavili na You Tube-e) na temo varnosti v cestnem prometu, s posebnim poudarkom na inovativnosti, kreativnosti ipd, kjer predstavijo pomen interakcije pnevmatike vozil in cestišča pri osnovnih akcijah, kot so: nenadno zaviranje, izogibanje oviram itn.
Keywords: varnost v cestnem prometu, pnevmatike, cestišča
Published: 31.05.2012; Views: 1270; Downloads: 33
URL Link to full text

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica