| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
ABSENTIZEM IN FLUKTUACIJA V PODJETJU TERME MARIBOR D.D.
Mojca Novak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Vsako podjetje, ki želi ostati v dobri kondiciji, mora poskrbeti za dobro klimo v podjetju, za varno delovno okolje, za izobraževanje in usposabljanje delavcev ter hkrati skrbeti za pripadnost podjetju. To vse je naloga vodstva organizacije, da prepozna vrednost svojega kadra, njegove potrebe in soodvisnost pri snovanju konkurenčnosti podjetja. V diplomskem delu smo želeli predstaviti pomembnost zadovoljnega delavca, ki s svojimi prispevki lahko pomaga podjetju, da je konkurenčno na trgu, saj nezadovoljen delavec s svojim nezadovoljstvom spodkopava temelje konkurenčnosti. Večji del nezadovoljstva zaposlenih se odraža v absentizmu in posledično v fluktuaciji. Zato je izredno pomembno, da podjetje ugotovi stopnjo absentizma in fluktuacije ter pripravi predloge za izboljšanje in vzdrževanje pozitivnega odnosa med delavci in delodajalci. Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov, in sicer iz teoretičnega in empiričnega dela. V teoretičnem delu smo uporabili strokovno literaturo, vezano na kadrovsko funkcijo, absentizem in fluktuacijo. V empiričnem delu smo predstavili podjetje Terme Maribor d. d., primerjali podatke, vezane na fluktuacijo in absentizem, za obdobje med leti 2009 in 2011. Podatke smo pridobili v kadrovski službi, v financah in v računovodstvu omenjenega podjetja. Skušali smo ugotoviti stopnjo fluktuacije in absentizma v podjetju Terme Maribor d. d. ter pripraviti primerne predloge za obvladovanje teh dveh pojavov.
Keywords: absentizem, fluktuacija, Terme Maribor d. d.
Published: 13.05.2013; Views: 1200; Downloads: 143
.pdf Full text (1,20 MB)

3.
Otroški dom v okolici Maribora
Mojca Novak, 2015, diploma project paper

Abstract: Zavoda, ki bi ga naslavljali z »Otroški dom« v okolici Maribora ne najdemo. Najdemo mladinske domove, kjer bivajo že šoloobvezni otroci. Kje pa so mlajši otroci, ki nimajo strehe nad glavo? Po navadi se ob izgubi staršev otrok dodeli v rejniško družino, ki je njegov sorodnik - npr. babice, dedki, tete, strici. Kaj pa se zgodi, ko otrok ostane popolnoma brez sorodnikov? V projektni nalogi je predstavljena idejna zasnova otroškega doma v okolici Maribora, ki je na hiter pogled podobna stanovanjski hiši z veliko otroki. Namenjena je bivanju otrok, ki niso bili zaželjeni v družini kjer so se rodili ali pa te družine že od začetka nimajo. Sprejemajo se tako novorojenčki, dojenčki, kot tudi otroci prve in druge starostne skupine. Stavba je projektirana tako, da otroci, ki bivajo tukaj, ne bi rabili posebej hoditi v vrtec.
Keywords: arhitektura, otroški dom, mladinski dom, sirotišnica
Published: 14.08.2015; Views: 1553; Downloads: 101
.pdf Full text (27,43 MB)

4.
Nova Administrativna stavba Škoda Auto a.s. v mestu Mladá boleslav
Mojca Novak, 2019, master's thesis

Abstract: Škoda Auto a.s., ki ima glavni sedež v mestu Mladá Boleslav (Češka), je eno izmed najstarejših podjetij za avtomobile. Njegovi začetki sežejo v pozno 19. stoletje in je aktivno še danes. Tovarna se iz dneva v dan širi, tako so nekateri deli mesta Mladá Boleslav popolnoma okupirani z objekti tovarne. (povzeto po [04]) V magistrski nalogi je predstavljena zasnova nove Administrativne stavbe za potrebe podjetja Škoda Auto a.s. in ureditev prostora pred novim objektom. Mesto je razdeljeno na dva dela: historično mestno jedro in območje tovarne. Z umestitvijo več manjših javnih objektov pred novo Administrativno stavbo želimo ustvariti novo “živo” središče, ki bi povezovalo že obstoječ poskus novega mestnega jedra v delu tovarne Škoda Auto a.s.
Keywords: Administrativna stavba, poslovna stavba, Škoda Auto, Mladá Boleslav, Češka
Published: 01.07.2019; Views: 411; Downloads: 105
.pdf Full text (187,03 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica