| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VPLIV DEJAVNIKOV NA PRODAJO ŠPORTNIH POČITNIC ZA OSNOVNOŠOLCE
Mojca Hudovernik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo govori o teniških počitnicah za osnovnošolske otroke. Ta tema je zanimiva, ker je v Sloveniji malo takih počitnic, kjer bi otroci lahko igrali šport, ki jih zanima. Starši so v današnjem času zelo zaposleni in poleti nimajo veliko časa za svoje otroke. Veseli so, če so njihovi otroci ravno tako zaposleni, tudi če nimajo časa zanje, še bolj jim je pa všeč, da uživajo in da se nekaj novega učijo. V teoretičnem delu smo povedali nekaj o osnovah marketinga in o tenisu na splošno. Pri osnovah marketinga smo se osredotočili na prodajo, oglaševanje, marketinški splet, trženjski splet, marketinški miks in predvsem na kupce, ki so za nas najpomembnejši. Spraševali smo se, kako bi jim približali našo delavnico. V raziskovalnem delu smo z anketo izprašali petdeset staršev, ki imajo otroke, ki jih zanima tenis. Zanimalo nas je, pod kakšnimi pogoji bi starši vpisali svoje otroke na športne počitnice. Ugotovili smo, da se jim zdi ideja za športne počitnice dobra, vendar pa si želijo nižjo ceno storitve.
Keywords: - Trženjski splet - Prodaja - Tenis - Waldorfska šola
Published: 25.10.2012; Views: 637; Downloads: 63
.pdf Full text (2,21 MB)

2.
VPLIV ODPADKOV MALIH ŽIVALI NA OBREMENJEVANJE OKOLJA
Mojca Hudovernik, 2016, master's thesis/paper

Abstract: V okviru magistrske naloge smo želeli prikazati problematiko odpadkov malih domačih živali in predvsem njihove morebitne škodljive vplive na zdravje in okolje. Med lastniki malih živali smo želeli raziskati prevladujoče načine ravnanja ter osveščenost in informiranost lastnikov malih živali glede problematike odpadkov, ki jih te živali povzročajo. V teoretičnem delu naloge smo podali pregled literature s tega področja. Pri tem smo se osredotočili predvsem na zdravju nevarne posledice, ki jih povzročajo iztrebki malih, mesojedih domačih živali, zanimali pa so nas tudi škodljivi vplivi iztrebkov na rast rastlin. Podali smo tudi kratek pregled zakonodaje, ki ureja to področje. V empiričnem delu pa smo opravili anketo med lastniki domačih živali. V anketi smo želeli predvsem pridobiti informacije o tem, v kolikšni meri so lastniki ozaveščeni glede škodljivih vplivov živalskih iztrebkov na okolje ter njihovih obveznosti, kako so zadovoljni z obveščanjem in ureditvijo ravnanja s tovrstnimi odpadki in kako ravnajo v praksi. V zadnjih letih se je stanje na področju ravnanja z iztrebki domačih živali – predvsem psov – v precejšnji meri uredilo. Po naseljih so postavljeni zabojniki, v katere lahko skrbniki živali odložijo iztrebke. Ugotavljamo pa, da je predvsem s strani lastnikov oziroma skrbnikov še vedno mogoče večkrat zaznati nepravilno ravnanje. S pričujočim magistrskim delom želimo raziskati stanje na tem področju in podati predloge, s katerimi bi dosegli še nadaljnje izboljšave.
Keywords: Iztrebki mesojedih domačih živali, lastniki psov, obveznosti lastnikov, obremenjevanje okolja.
Published: 26.02.2016; Views: 462; Downloads: 53
.pdf Full text (1,91 MB)

3.
Makroanevrizma retinalne arterije pri bolniku z arterijsko hipertenzijo
Matejka Masten, Mojca Hudovernik, Dušica Pahor, 2014, professional article

Abstract: Namen: Namen prispevka je prikazati primer bolnika z makroanevrizmo retinalne arterije ob neurejeni sistemski arterijski hipertenziji. Poročilo o primeru: 48-letni bolnik je bil sprejet na naš oddelek zaradi poslabšanja vidne ostrine desnega očesa. Navajal je dvojne slike in zamegljen centralni del vidnega polja. Sicer se je zdravil zaradi arterijske hipertenzije. Drugih zdravstvenih težav ni imel. Predstavljeni so klinični potek, diagnostični pristop in zdravljenje bolnika z makroanevrizmo retinalne arterije. Zaključek: Pri zdravljenju bolnika z makroanevrizmo retinalne arterije je pomemben celosten pristop. Za čim uspešnejši končni izid zdravljenja bolnikov je poleg zdravljenja očesne simptomatike potrebno tudi zdravljenje sistemskih dejavnikov tveganja. Za opredelitev natančne vloge laserske fotokoagulacije, intravitrealne aplikacije plina, kirurških vitreoretinalnih tehnik, uporabo Nd:YAG ali argon laserja in intravitrealne aplikacije anti-VEGF zdravil v zdravljenju makroanevrizme retinalne arterije bodo potrebne še dodatne raziskave.
Keywords: macroaneurysm, retinal haemorrhage, macular oedema, arterial hypertension
Published: 30.12.2015; Views: 509; Downloads: 28
URL Link to full text

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica